Cum ne pregatim de sarbatoare?

Sarbatorile de iarna sunt cel mai asteptat moment de peste an in toata lumea, cu atat mai mult cu cat de tine depinde ca aceste zile sa fie cu totul deosebite. Craciunul mai este numit si sarbatoarea familiei; este ocazia cand toti se reunesc, parinti, copii, nepoti isi fac daruri, se bucura de clipele petrecute impreuna in jurul mesei, cu credinta ca prin cinstirea cum se cuvine a sarbatorilor vor avea un an mai bogat. Nu conteaza cat de perfect ai planuit orice detaliu in serbarea Craciunului, tot ce vei servi va parea mai atractiv daca aranjezi masa potrivit sarbatorii.

Aranjarea mesei a fost intotdeauna o provocare. Pentru Craciunul acesta am ales culorile rosu si alb. Fata de masa e rosie si trebuie sa fie dintr-un material din fibra naturala si tacamurile sunt din argint sau au motive decorative de sarbatoare. Aseaza farfuriile, paharele si tacamurile. Deasupra farfuriilor pune servetele aranjate in buchet si prinse jos cu o funda verde cu auriu; o nota frumoasa ar fi sa pui o crenguta de brad pe farfurie. Plaseaza in centrul mesei o un manunchi de crengi sau o coronita cu un sfesnic cu lumanare, suflate cu un spray special, pentru a da iluzia zapezii. Servetele pentru masa de Craciun trebuie sa fie in culoare alb si rosu sau servetele cu imprimeu cu Mos Craciun.

Mancarurile traditionale sunt cele mai importante in preajma sarbatorilor de iarna. Taierea porcului in ziua de Ignat (la 20 decembrie) este un moment important ce anticipeaza Craciunul. Pregatirea mancarurilor capata dimensiunile unui ritual stravechi: colacii, piftia din curcan sau din porc, sarmalele (in foi de varza sau de vita) cu mamaliguta si smantana, carnatii din porc, caltabos, toba, lebar, cozonacul sau ciorba de burta si salata de bouef, adaugata mai tarziu de gospodine, fiind la loc de cinste alaturi de vinul rosu pretuit de toata lumea.

Si mai este, desigur, datina impodobirii bradului, datina care se face in Ajunul Craciunului. Daca doriti sa fiti in trend trebuie sa decorati acest brad in culori de rosu si auriu, albastru si argintiu, alb cu argintiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!