No SSO cookie

Cum sa prepari cel mai bun cus cus!

Postat de

  • Cus Cus-ul este un preparat specific african, din cereale prelucrate indelung, cu adaos de mirodenii, carne, legume sau chiar fructe.

  • In Maroc se foloseste un fel de gris care se macina mai gros si apoi se fierbe la aburi. Acest proces este lung si obositor, pentra ca boabele de gris trebuie fierte de mai multe ori pentru a obtine un rezultat satisfacator.

    Pentru ca procesul este destul de complicat, la noi exista in supermarketuri cus cus gata fiert, pe care il putem gati acasa.

    Cel mai important este sa pregatiti dinainte un mix de condimente, pentru ca afara acestea, mancarea nu va avea niciun gust!

    Acest mix se poate face din: boabe de piper negru, ghimbir, nucsoara, curry, condimente marocane pentru cus-cus, sare, usturoi praf, ardei iute chili. Se amesteca intr-un mojar, pana se obtine un praf uniform, de culoare maro deschis.

    In acest timp poti prepara cus cus-ul gata cumparat. Cea mai simpla metoda este sa-l prepari ca si orezul. Pui putin unt intr-o tigaie neaderent, adaugi coua-cous, il prajesti putin, adaugi apa si il fierbi la foc potrivit, pana lichidul se absoarbe.

    Insa cel mai bine ar fi sa urmati instructiunile de pe ambalajul cous-cous-ului, pentru a fi siguri ca obtineti ceva... comestibil.

    Dupa ce ati preparat cus cus-ul, il lasati la racit, adaugati putina zeama de lamaie, ulei si mix-ul de condimente (daca nu l-ati pus deja la fierbere).

    Alaturi de cous-cous se poate servi o intreaga paleta de alimente, ca legume si fructe proaspete, carne sau peste si chiar ciocolata sau crema de vanilie. Poti face o salata minunata din cous-cous, rosii, castraveti, ceapa, menta si patrunjel: toate legumele se taie si se adauga in amestecul cous-cous, iar apoi se lasa la rece timp de o ora.

    La fel poti gati cous-cous cu fructe de mare prajite in unt si ustuori, cu peste la gratar sau fiert, cu ton la conserva sau cu diverse legume. Nu ezita sa incerci diverse mancaruri exotice pentru ca vei avea o surpriza mai mult decat placuta!

    Iata cateva retete cu cus-cus oferite de Culinar.ro!

    Salata de couscous
    Cus-Cus
    Rulouri de carne cu garnitura de couscous
    Cus-cus cu sos picant

Alte articole recomandate

  • Bucataria marocana

    Bucataria marocana

    Cum s-a format bucataria marocanaDe-a lungul secolelor, invadatorii si comerciantii au traversat muntii acestei tari. Europeni, arabi si africani, toti au influentat gastronomia Marocului, punandu-si ...

    Citeste mai mult
  • Maroc iti ofera mister si mese copioase

    Maroc iti ofera mister si mese copioase

    Bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume si pe buna dreptate. Putine sunt zonele unde mancarea este pregatita cu arta si minutiozitate, servita intr-o maniera deosebi ...

    Citeste mai mult
  • Mese bogate, marocane

    Mese bogate, marocane

    Bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume si pe buna dreptate. Putine sunt zonele unde mancarea este pregatita cu arta si minutiozitate, servita intr-o maniera deosebit ...

    Citeste mai mult
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • gabriel44

    Sunt mare amator de cus cus, cel mai mult imi place fiert impreuna cu sosul

    2012-10-17 la 11:57

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1001 :: 17.21MB