Transforma ceva banal in ceva spectaculos: aperitive festive

Transforma ceva banal in ceva spectaculos: aperitive festive

Daca si tu te-ai saturat de clasicele aperitive: sandwich-uri, snitele, chiftele, oua umplute, asa cum le stim dintotdeauna, ai ajuns la locul potrivit. Retetele de aperitive pe care le vei gasi in acest articol sunt deosebite, dar atat de usor de preparat. Cateodata stam mai prost la capitolul inspiratie, de aceea ne-am gandit sa-ti oferim idei de aperitive pentru petreceri. Nu-ti fie frica sa te joci cu aranjamentele in farfurie, incerca pe o singura farfurie mai multe pozitii pana ajungi la cea care te-a convins. Prin imaginile si retetele de aperitive pregatite noi speram ca ti-am deschis doar apetitul ca sa incerci sa iti surprinzi oaspetii. 1) Aperitive cu oua   Clasicul platou cu oua umplute si cu frunze de patrunjel ce se ofilesc vazand cu ochiul liber cred ca este cunoscut tuturor. Ce-ar fi daca te-ai juca putin cu aranjatul oualor umplute si nu doar le-ai aranja in farfurie ca niste soldati obositi? Daca urmaresti toate indicatiile din reteta vei obtine niste ciupercute delicioase si foarte aratoase. NImeni nu va banui ca de fapt sunt oua umplute ... altfel :).           Daca doresti sa servesti  oua fierte, fie la salate, fie pe un platou sau in sandwich-uri, poti sa le fierbi si altfel. Metoda este aceeasi, doar ca reteta de oua fierte pe care ti-o propunem noi este mai aromata si cu un efect vizual deosebit. Reteta vine din China, unde aceste oua fierte in ceai negru sunt foarte populare. Poti sa folosesti aceasta reteta si pentru o petrecere de Halloween, si sa le dai numele de oua panza de paianjen :).         Crema de branza este un aperitiv foarte indragit si la indemana oricui. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa o "trantesti" pur si simplu intr-un bol. Poti sa te joci cu prezentarea ei, si sa asezi frumos pe niste farfurioare cescute din rosii umplute cu crema de branza. La fel poti sa procedezi si cu ardeii umpluti cu crema de branza. Ceea ce am invatat de la cunoscuti chefi culinari, este ca daca nu vei curata castravetele de tot, ci in dungi, va avea un aspect mult mai placut, elegant chiar, ceea ce va transforma castravetele in atractia principala. Taie felii putin mai groase de castravete si aseaza pe ele crema de branza cu somon. La fel poti sa procedezi si cu prezentarea legumelor aperitiv servite cu sos. Poti sa pregatesti pahare individuale in care sa pui sosul pe care il doresti iar legumele taiate pe lung, aranjate frumos in pahar. Mamaliga a trecut de ceva vreme pragul de mancare banala sau "mancarea saracului". Se serveste la mese festive, pretentioase. Este adorata de vedete pentru prorietatile ei dar si pentru felul in care bucatarii au ales sa o prepare. Poti sa pregatesti diferite aperitive festive ce au la baza mamaliga. Poti sa o servesti alaturi de sos pesto si parmezan, alaturi de legume la foc iute, sau daca doresti ceva mai exotic alaturi de sos Hagao. Si bineinteles ai mana libera la forma pe care o iau aperitivele tale cu mamaliga.   Si daca vorbim de mese festive si aperitive pentru petreceri, cu siguranta gandul vi s-a indreptat si catre clasicele platouri cu branzeturi, mezeluri, legume si masline. Dar trebuie stiut ca si acestea pot lua diferite forme de prezentare. Poti impacheta frumos feliile de salam ca niste cadouri legate cu fire de ceapa de tuns. De asemenea poti sa pregatesti "soldatei" pe scobitori sau betigase pentru aperitive, pe care sa le aranjezi in diferite forme, cat mai elegante. De asemenea combinatia de fructe uscate (prune) cu sunca este potrivita pentru un aperitiv, asa ca nu te sfii sa experimentezi. La fel este si combinatia intre struguri si diferite feluri de branza sau sunca cu pepene galben.   Sper sa-ti fie de folos toate aceste idei si sa ai o petrecere frumoasa! Daca ai si alte sugestii si ai incercat diferite forme de aranjamenete ale aperitivelor nu te sfii sa le impartasesti! :) Teodora Gavrilut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Salata taraneasca de legume pentru iarna
Bucataras.RO

Salata taraneasca de legume pentru iarna

Pana acum bagam muraturii clasici, taranesti, dar de anul trecut am descoperit aceasta reteta foarte buna. Daca muraturii...

Salata taraneasca de legume pentru iarna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!