Slabeste sanatos!

Daca vrei sa sa tii o cura de slabire este foarte important ca activitatea organismului sa nu fie dereglata. Daca reduci considerabil cantitatea alimentelor, organismul tau va crede ca trece printr-o perioada grea si va fac provizii suplimentare... Nu te concentra pe cit maninci, ci pe ce maninci!


In marea majoritate a cazurilor, cele citeva kilograme pe care le consideri in plus se datoreaza unei alimentatii prea bogate in calorii in raport cu efortul fizic. Numeroase persoane se ingrasa pur si simplu pentru faptul ca nu cunosc regulile de baza ale nutritiei sau datorita schimbarii regimului de viata (de exemplu, devin sedentare, din cauza serviciului).

Inainte de a urma un regim de slabire este bine sa iti schimbi conceptia fata de mincare. In cele mai multe cazuri, regimul alimentar pe care il urmezi trebuie sa fie hipocaloric in comparatie cu dieta obisnuita. Un regim trebuie sa fie echilibrat, nu foarte bogat in grasimi, dar care sa asigure proteine, vitamine si minerale necesare organismului. Regimul trebuie adaptat nevoilor tale, astfel incit sa nu renunti la placerile zilnice si la viata sociala. Cu cit pierderea kilogramelor este mai lenta, cu atit mai bune vor fi rezultatele si ai mai multe sanse ca dupa incetarea regimului sa nu pui la loc ce ai dat jos...

Doua faze

Regimul trebuie sa se deruleze in doua etape: o perioada de atac de 2 - 3 luni, in care trebuie sa dai jos kilogramele si o faza de stabilitate, in care exista inca restrictii, ce iti vor permite sa te mentii in forma.
In prima perioada, foarte important este sa reduci numarul caloriilor. Daca pina acum consumai 2500 de calorii pe zi, limiteaza-te la 1800. Diminueaza aportul lipidelor. Invata sa gatesti fara grasimi si sa nu mai maninci carne grasa si grea: cirnati, carne de porc, de vita. Consuma, in schimb, puiul si pestele. Opreste consumul de bauturi dulci, acidulate, alcoolizate si excitante nervoase (ceai, cafea). Maninca putin si des, de 3 - 4 ori pe zi. La prinz si seara consuma legume proaspete, bogate in fibra pe care stoamcul le va digera fara probleme. In timpul zilei maninca lactate, importante pentru aportul de proteine si calciu, si fructe proaspete, nu foarte dulci (dar nu mai mult de doua pe zi). Marul, bogat in fibra, este fructul recomandat in majoritatea regimurilor alimentare. Maninca regulat cereale si legume (mazare, linte, de exemplu) pentru ca sint absorbite mai greu de organism si tin de foame. Recomandate sint supele de legume, fara grasimi, mai bune decit salatele, pentru ca potolesc foamea mai mult timp. Nu pune insa unt in supa! Le poti da gust cu un ou batut sau cu lapte foarte putin gras.
Ca sa absorbi mai putine calorii, maninca foarte incet si mesteca de fiecare data de cel putin zece ori. Daca simti ca te-ai saturat nu mai minca! Un exercitiu bun este sa nu maninci tot din farfurie. Bea lichide intre mese (apa, ceai).
Este important sa faci miscare in perioada regimului. Sint suficiente 10 minute de gimnastica in fiecare dimineata.
Nu trebuie sa devii obsedata de calorii, dar este bine sa cunosti valorile diverselor alimente, pentru a urma un regim corect. Foarte important este sa incepi sa urmezi un regim alimentar doar daca te-ai hotarit sa mergi pina la capat.

Ca sa te orientezi mai bine, poti incepe prin a investiga regimul alimentar pe care il urmezi in prezent, in mod obisnuit. Noteaza-ti, timp de trei zile, ce maninci si ce in circumstante. Calculeaza aportul caloric. Astfel, vei vedea ce evenimente sau in ce situatii maninci mai mult sau cind esti tentat sa consumi mai multe dulciuri, grasimi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Aș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel...

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola