Alimentele in dieta (4) salata verde

  Ingrasare, obezitate - se consuma salata verde, atat inainte de masa, cat si in timpul ei, cu alte feluri de mancare. Daca veti reusi sa consumati 500 de grame de salata pe zi, veti constata dupa o saptamana o scadere sensibila in greutate. Ce reuseste sa faca cele 500 gr de salata pe zi? Accelereaza procesul de eliminare, reducerea volumul de hrana bogata in calorii consumata si reglareza spontan apetitul.

Digestie lenta - Efectul tonic digestiv apare daca cu un sfert de ora inainte de masa se consuma salata verde acrita din belsug cu otet de mere si presarata cu putin piper negru.

Dischinezie biliara, hepatita cronica - se recomanda salata creata, cu frunzele ceva mai tari, care, desi sunt mai aspre si destul de amare, au un efect puternic, de drenare a ficatului si de stimulare a activitatii sale. Se face o cura de doua saptamani, timp in care se consuma doua-trei farfurii de salata pe zi, la inceputul meselor principale, ca aperitiv.

Ateroscleroza, tromboflebita si arterita obliteranta - se consuma salata verde, asezonata cu uleiuri obtinute prin presare la rece si otet de mere. Cele trei componente au efecte puternice de curatare a vaselor de sange, de reducere a colesterolului, precum si de fluidificare a sangelui. Acelasi tratament este valabil pentru cazurile de valori crescute ale colesterolului si ale glicemiei.

Hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala - unul din motivele pentru care salata (la fel ca si laptuca ori semintele de dovleac) era foarte apreciata in medicina monastica este acela ca diminueaza pasiunile si ajuta la controlul simturilor. Ca atare, consumarea sa din belsug este recomandata ca un valoros adjuvant in tratament, nu numai pentru hiperexcitabilitate, ci si in alcoolism, tabagism, ori chiar in dependenta de narcotice.

Constipatie - se recomanda adaugarea de ulei de masline in salata si acrirea ei cu suc de fructe verzi (corcoduse, prune, caise etc.). Salata verde, avand un volum mare, joaca rolul unui piston care impinge continutul intestinului si il curata, in timp ce celelalte doua ingrediente mentionate faciliteaza procesele de eliminare.

Bolile cauzate de intoxicare (guta, reumatism, alergie ) - consumul unor mari cantitati de salata verde faciliteaza eliminarea toxinelor, mai ales prin intestinul gros. Secretul reusitei tratamentului este sa mancati o cantitate suficienta de salata zilnic si sa beti multe lichide (apa de izvor, ceai de banutei ori de papadie). O cura de detoxifiere cu salata verde dureaza minimum o luna, timp in care se mananca cel putin un sfert de kilogram de salata verde pe zi.

Precautii: persoanele care sufera de colita de fermentatie vor consuma cu moderatie salata verde si doar atunci cand este de curand preparata, altfel existand riscul agravarii acestei afectiuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga