Prepararea si depozitarea siropului

Legal, siropul de fructe trebuie sa contina o cantitate mai mare de 55% de zahar. La un raport obisnuit de dizolvare de 1:6 inseamna ca unei cantitati de sirop ii revin 6 cantitati corespunzatoare de apa. Ingredientele din aceasta cantitate de sirop se repartizeaza omogen in sapte parti (6 parti apa si 1 parte sirop), cantitatea de zahar si cea de acizi reducandu-se astfel la o septime. Siropul din plante medicinale sau flori Plante si flori potrivite Exista asemanari foarte mari intre modul de preparare a siropului din plante medicinale si modul de preparare a siropului din flori. Ambele sunt extracte cu un continut mare de apa obtinute din componentele plantelor bogate la gust. Dupa adaugarea zaharului si a acizilor aceste sunt imbuteliate. Toate plantele medicinale si toate florile comestibile sunt potrivite oarecum pentru prepararea siropului. Unele aduc o aroma mai puternica si altele o aroma mai putin intensa in bauturi. Siropul cel mai potrivit pentru consum este cel obtinut din pante cu miros puternic si placut. Pentru a rafina gustul unor mancaruri sau deserturi poate fi folosit chiar si un sirop de plante care in stare pura nu este neaparat placut la gust. In sfarsit, exista siropuri care se folosesc ca remedii naturiste in diverse afectiuni. Siropul din flori de soc, din melisa si menta sunt foarte bune pentru consum. Pentru asezonarea mancarurilor poate fi folosit siropul si vinarita sau ghimbir. Pe post de "remediu naturist" se foloseste siropul din smochine sau ridiche.
In functie de continutul de zahar siropul se va dilua mai mult sau mai putin In cazul unei cantitati de 55% de substanta uscata si un raport de dizolvare 1:6 rezulta o bautura cu o cantitate de zahar aproximativ 8-10%. Continutul de zahar joaca un rol foarte important in aportul de dizolvare, de aceea acest raport nu poate fi respectat in cazul siropului preparat pentru consumul propriu, deoarece acesta contine o cantitate de zahar mult mai scazuta. Acest sirop se va dilua mai putin. Recipiente pentru depozitarea siropului
Pentru depozitarea siropului din plante medicinale sunt foarte potrivite recipientele din sticla, masa plastica si inox. Important este ca recipientele sa fie usor de curatat, sa poata fi umplute si golite cu usurinta. De aceea se recomanda folosirea acelor butoiase care au o gura mai larga. Acestea trebuie sa se inchide ermetic pentru a nu permite accesul furnicilor si al musculitelor. Siropuri si bauturi recomandate: Visinata
Sirop de muguri de brad Sirop de visine Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T

Date de contact:

e-mail [email protected] site www.edituramast.ro tel. 021-4101945

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Ciorba de perisoare din carne de pui
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola