Cartofii dulci sau fructul avocado sunt de domeniul trecutului. Nu ne intelegeti gresit, sunt la fel de sanatoase si benefice pentru organism ca si in anii trecuti, dar in aceasta toamna vin peste noi alte trenduri culinare.
Ne pregatim si noi sa le imbratisam, chiar daca probabil va mai dura un pic pana sa se impamanteneasca cum trebuie si la noi. Asadar, iata care sunt trendurile culinare ale toamnei lui 2016.
Ube
Stim cu totii ca produsele in care se folosesc coloranti artificiali nu sunt cele mai sanatoase. Ei bine, Ube este o radacinoasa (un fel de cartof dulce) de o culoare mov intensa. In ultima vreme, faina de Ube a devenit foarte populara, deoarece mai multi chefi renumiti au inceput sa o foloseasca pentru a da culoare mai multor deserturi. Ube este folosita mai ales in bucataria filipineza.
Stop risipei de mancare
Nu doar chefii sau activistii eco, dar pana si guvernele au inceput lupta impotriva risipei de mancare, prin legi care obliga supermarketurile sa nu mai arunce la gunoi mancarea pe cale sa expire.
De asemenea, exista mai multe solutii si strategii pentru a lupta cu risipa de mancare in propria bucatarie. De exemplu, aparatele de vidat sunt extrem de folositoare pentru ca pot extinde foarte mult durata de depozitare si pastrare a multor alimente.
Bucataria nordica
Restaurantele cu specific nordic au inceput sa devina la fel de populare ca IKEA sau ca design-ul nordic.
De asemenea, au inceput sa fie premiate la din ce in ce mai multe concursuri de prestigiu, iar acest lucru n-are cum sa ramana fara consecinte.
Porcul
In ultima vreme, porcul a fost demonizat, fiind aratat cu degetul ca responsabil pentru multe afectiuni. De fapt, carnea de porc este foarte sanatoasa, mai sanatoasa decat cea de vita, insa conteaza foarte mult si cum este pregatita.
In orice caz, carnea de porc revine in meniurile restaurantelor de fine dinning si nu numai, pentru ca, sa fim sinceri, nu exista carne mai gustoasa ca cea de porc.
Legumele
In acelasi timp, chefii de peste tot din lume au inceput sa se inspire din lumea vegetarienilor si sa redescopere si reinventeze tot felul de mancaruri pe baza de legume. Un lucru bun, pentru ca legumele sunt esentiale pentru sanatatea noastra.
Poke
Gata, sushi a devenit mult prea mainstream, asa ca chefii s-au reorientat si au descoperit bolurile Poke, cu peste raw in stil Hawaii, care sunt extrem de gustoase.
Sandvisuri sofisticate
Avand in vedere ca street food-ul este acum la moda si ca majoritatea felurilor de mancare street food sunt, de fapt, sandvisuri, nu gresim atunci cand spunem ca sandvisurile sofisticate se numara printre trendurile toamnei lui 2016.
Vinurile obscure si ieftine
Se tot vorbeste de generatia Millennials, cei nascuti in apropierea anilor 2000. Ei sunt si cei care schimba regulile jocului in materie de vinuri. Asa se face ca toamna aceasta, regiunile mai putin cunoscute, cu vinuri pe care si le poate permite mai toata lumea, vor ocupa scena.
Deci, incepeti sa cautati vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.
Sursa foto si articol: purewow.com
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseVa invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.
Supa crema de dovleac servita in paineReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii