No SSO cookie

Proprietati terapeutice - morcovul

Postat de

  • Descoperiti la cele mai banale alimente virtuti medicinale surprinzatoare!

  • Multi stiu cate ceva despre valoarea morcovului prin continutul sau de vitamina A, ca si de beta-caroten . Morcovul are calitati diuretice si digestive si actioneaza benefic asupra plamanilor si splinei. Consumul regulat de morcov proaspat gatit este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric. Supa de morcov poate alunga tusea magareasca la copii iar gatit impreuna cu pastarnac, poate deveni o mancare ideala pentru grabirea aparitiei eruptiei cutanate la copiii bolnavi de varicela. De asemenea mai poate fi folosit la arsurile pielii prin comprese cu suc de morcov proaspat. Morcovul mai poate fi folosit si ca un tonic al sangelui, daca se gateste din el o supa cu spanac sau o mancare de morcovi cu rosii, ceapa si carne de vita, sau o mancare de morcovi cu ficat de porc, iar pentru cei care vor sa-si imbunatateasca vederea, o mancare de morcov cu ficat de pui sau de rata. Consumul de morcov proaspat poate fi de folos in tratatmentul proceselor inflamatorii ale vezicii urinare si/sau al rinichilor, dar si in orice alta inflamatie.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.0990 :: 17.35MB