5 Greseli majore in alimentatia noastra!

  Raspunsul vine de la specialistii in nutritie, care au surprins cele mai comune greseli pe care le facem in alimentatia noastra zilnica.

Unele sunt grave, altele nici macar nu le recunoastem cand le vedem. Iata care sunt acestea:

1. Nu deosebim grasimile bune de cele rele!

Din pacate, acesta este tristul adevar. Majoritatea le taie complet din alimentatie in timpul dietelor, pentru a reveni apoi la alimente inecate in grasimi rele. Iata care sunt sursele de grasimi bune: pestele, avocado, nuci, soia si ulei de masline. Daca mananci o salata de peste nu adauga ulei sau daca ai avocado la masa, nu praji celelalte ingrediente.

2. Cumparam pachete sau portii mai mari pentru a economisi bani!

Majoritatea persoanelor sunt convinse ca daca vor comanda o portie mare la restaurant vor iesi in avantaj la bani si se vor simti satisfacute. Uita insa de excesul de calorii. Calculeaza portiile in functie de... mana ta si nu de buzunar. Un meniu decent ar trebui sa includa: un aliment pe baza de proteine, un produs cu amidon, o leguma si un fruct, fiecare intr-o cantitate mica, cat sa-ti incapa in palma.

3. Consideram ca lichidele nu au calorii!

Daca bem un pahar de suc, ne vom simti mai bine? Nu prea cred... Are extremd e multe calorii, nu este satios si nici macar nu isi pastreaza gustul mult timp. Renunta difinitiv la acest obicei! Incearca sa bei un ceai aromat, fara calorii si care lupta impotriva multor boli.

4. Nu stim cum este sa ne fie foame cu adevarat!

Daca nu stii cand iti este foame, nu vei sti nici cand esti satul sau cand sa te opresti din mancat. Inainte de a te aseza la masa, fa un exercitiu simplu.

- intinde-te si incearca sa te relaxezi
- da o nota de la 1 (infometat) la 7 (satul) senzatiei pe care o simti in stomac
- mananca doar daca ai valori cuprinse intre 1 si 5
- mananca incet, facand pauze scurte pentru a simti cum dispare foamea
- cand termini de mancat, da-ti o nota! Incearca sa stai intre valorile 2 si 5 (nici infometat cand te asezi la masa, nici satul cand te ridici)

5. Avem o inclinatie spre rapid si spre microunde!

Cand ajungem seara acasa obositi, este mult mai usor sa incalzim sau sa gatim ceva la microunde. Manacand insa prea multe produse super procesate, va scadea considerabil si cantitatea de fibre si de antioxidanti din hrana noastra. Daca uneori nu poti evita gatitul la microunde, alage pe langa produsele facute astfel, o salata verde, o felie de paine integrala si un fruct la desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola