No SSO cookie

Cum gatim leurda?

Postat de

  • Leurda este planta salbatica, care nu s-a supus cultivarii. Cu toate acestea, proprietatile ei rafinate nu le-au scapat gurmanzilor si pasionatilor de bucatarie. Exista cateva moduri consacrate de a gati leurda.

  • Leurda este o planta care is pierde proprietatile la prelucrare termica; pentru care, usturoiul salbatic se foloseste in macare proaspat, sau se adauga la sfarsit in supe sau tocanite.

    Leurda se foloseste, de asemenea la crearea unor condimente, cum ar fi pesto italienesc sau un amestec de unt si leurda cu care se ung fripturile dupa ce au fost scoase de la cuptor, in unele tari europene.

    Iata cateva dintre cele mai dese intrebuintari ale acestei plante salbatice in mancare:

    salata-de-leurda_120
    Salata clasica de leurda, contine oua fierte si maionea, si e una dintre cele mai populare salate de primavara in Europa.
    salata-de-leurda-si-ridichi_120
    La noi in schimb, salata de leurda cu ridichi se bucura de un succes rasunator primavara.
    leurda-la-borcan_120
    Leurda la borcan este o modalitate ingenioasa de a pastra aceasta planta pretioasa o vreme mai indelungata, or leurda proaspata nu este disponibila decat o perioada foarte scurta de timp.
    salata-de-leurda-si-rosii_120
    O alta variatiune de primavara cu folosirea leurdei proaspete este salata de leurda cu roii.
    pesto-de-leurda_120
    Pesto de leurda este o minunata gaselnita pentru cei care apreciaza bucataria italieneasca.

     

Alte articole recomandate

  • Leurda sau usturoul salbatic

    Leurda sau usturoul salbatic

    Daca iubesti ceapa si usturoiul, cu siguranta vei indragi si aroma leurdei, care seamana cu usturoiul sau arpagicul, insa este mult mai subtila. In plus, nu trebuie sa te chinui sa o gatesti, leurda ...

    Citeste mai mult
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • marcelin

    Leurda se gaseste doar primavara, de aceea eu mananc des leurda mai ales in salate. Leurda se poate gati in mai multe feluri. Se poate adauga in supe sau tocanite, sepoate gati in salata cu ou fiert si maioneza, in salata cu ridichi, cu rosii, sau chiar pesto. De asemenea pentru a o avea mai mult timp se poate conserva la borcan.

    2012-04-13 la 11:17

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1357 :: 17.4MB