Hraneste-te sanatos!

Cum gatim mazarea verde?

(0)
admin

postat de

Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu prea intense si cu bobite ferme, o puteti pastra la frigider cateva zile, fara a fi spalata.



Daca decideti sa o gatiti imediat, spalati pastaile sub un jet de apa rece. Desi cele mai multe retete va vor recomanda sa spalati si bobitele, dupa ce le scoateti din pastaie, acest lucru nu este necesar, deoarece bobitele au stat ferite in teaca.

Mazarea proaspata, foarte tanara, se poate consuma fara nici un fel de procesare, in salate, combinata cu salata verde si rosii, si dreasa cu ulei de masline si otet. Cei care prefera totusi sa o gateasca mai sofisticat, o pot fierbe timp de 15-20 minute in apa cu putina sare, dupa care o poti drege cu putin unt si condimenta cu diverse verdeturi.









Mazarea si sparanghelul cu unt si suc de lamaie sunt ideale pe post de garnitura de primavara pentru orice fel principal de carne sau peste.







 

Mazarea fiarta condimentata este o garnitura simpla si perfecta pentru fripturi, afumaturi si peste. In combinatie cu alte legume, dintre care cele mai potrivite ar fi morcovii si ciupercile, mazarea se poate prepara sote.

Sosurile din mazare sunt delicioase si vor desavarsi orice mancarica de legume sau carne.









Sosul delicios de mazare insoteste foarte reusit o friptura de pui, un gratar si alte preparate din carne.







 

Mazarea fiarta ...
este de asemenea un ingredient perfect pentru diverse salate calde si reci, cu legume, porumb, ciuperci si carne de pasare. Adaugati mazarea fiarta in salata orientala preferata, si aceasta va capata un nou gust minunat.









Salata de mazare cu sunca este foarte potrivita pentru ocazii festive. Mazarea imbunatateste adesea aspectul unui fel de mancare, in special al salatelor.







 

Piureul de mazare nu este cu nimic mai prejos decat un piure de cartofi, avand o valoare nutritiva superioara si un gust foarte imbietor.









Piureul de mazare este o garnitura perfecta pentru fripturi. Acest muschi de porc cu piure de mazare este un exemplu graitor.







 

Mazarea se poate gati in supe si ciorbe, iar supa-crema de mazare poate deveni o descoperire culinara pretioasa.









Supa crema de mazare cu menta este deopotriva racoritoare si satioasa. Este o alternativa la supele noastre traditionale de luat in considerare.







 

Si in final, va sugeram un sufleu de mazare – o piesa de rezistenta pentru mesele deosebite.









Sufleul de mazare poate incununa intr-un mod foarte deosebit un pranz, fiind atat aspectuos, cat si delicios!




recomandari

(0)

  Despre mazareOricum ar fi mazarea: proaspata, inghetata, la conserva sau uscata,  este de ...

citește—

(0)

 
 
Leguma este extrem de gustoasa si nutritiva si se poate folosi la prepararea supelor, ...

citește—

(0)

Persanii il numeau aspanakh. Pina a ajuns in Europa, spanacul a calatorit in India si China. In 1533, cind ...

citește—

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite

×