Cum gatim mazarea verde?

Cum gatim mazarea verde?

Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu prea intense si cu bobite ferme, o puteti pastra la frigider cateva zile, fara a fi spalata. Daca decideti sa o gatiti imediat, spalati pastaile sub un jet de apa rece. Desi cele mai multe retete va vor recomanda sa spalati si bobitele, dupa ce le scoateti din pastaie, acest lucru nu este necesar, deoarece bobitele au stat ferite in teaca. Mazarea proaspata, foarte tanara, se poate consuma fara nici un fel de procesare, in salate, combinata cu salata verde si rosii, si dreasa cu ulei de masline si otet. Cei care prefera totusi sa o gateasca mai sofisticat, o pot fierbe timp de 15-20 minute in apa cu putina sare, dupa care o poti drege cu putin unt si condimenta cu diverse verdeturi. Mazarea si sparanghelul cu unt si suc de lamaie sunt ideale pe post de garnitura de primavara pentru orice fel principal de carne sau peste.   Mazarea fiarta condimentata este o garnitura simpla si perfecta pentru fripturi, afumaturi si peste. In combinatie cu alte legume, dintre care cele mai potrivite ar fi morcovii si ciupercile, mazarea se poate prepara sote. Sosurile din mazare sunt delicioase si vor desavarsi orice mancarica de legume sau carne. Sosul delicios de mazare insoteste foarte reusit o friptura de pui, un gratar si alte preparate din carne.   Mazarea fiarta este de asemenea un ingredient perfect pentru diverse salate calde si reci, cu legume, porumb, ciuperci si carne de pasare. Adaugati mazarea fiarta in salata orientala preferata, si aceasta va capata un nou gust minunat. Salata de mazare cu sunca este foarte potrivita pentru ocazii festive. Mazarea imbunatateste adesea aspectul unui fel de mancare, in special al salatelor.   Piureul de mazare nu este cu nimic mai prejos decat un piure de cartofi, avand o valoare nutritiva superioara si un gust foarte imbietor. Piureul de mazare este o garnitura perfecta pentru fripturi. Acest muschi de porc cu piure de mazare este un exemplu graitor.   Mazarea se poate gati in supe si ciorbe, iar supa-crema de mazare poate deveni o descoperire culinara pretioasa. Supa crema de mazare cu menta este deopotriva racoritoare si satioasa. Este o alternativa la supele noastre traditionale de luat in considerare.   Si in final, va sugeram un sufleu de mazare – o piesa de rezistenta pentru mesele deosebite. Sufleul de mazare poate incununa intr-un mod foarte deosebit un pranz, fiind atat aspectuos, cat si delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Painici cu cascaval si muschi file
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!