No SSO cookie

Cum gatim mazarea verde?

Postat de

  • Mazarea verde este un deliciu la sfarsit de primavara! Pentru ca bobitele verzi sunt foarte sanatoase si satioase, mancarurile care o contin sunt la mare cautare in acest sezon.

  • Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu prea intense si cu bobite ferme, o puteti pastra la frigider cateva zile, fara a fi spalata.

    Daca decideti sa o gatiti imediat, spalati pastaile sub un jet de apa rece. Desi cele mai multe retete va vor recomanda sa spalati si bobitele, dupa ce le scoateti din pastaie, acest lucru nu este necesar, deoarece bobitele au stat ferite in teaca.

    Mazarea proaspata, foarte tanara, se poate consuma fara nici un fel de procesare, in salate, combinata cu salata verde si rosii, si dreasa cu ulei de masline si otet. Cei care prefera totusi sa o gateasca mai sofisticat, o pot fierbe timp de 15-20 minute in apa cu putina sare, dupa care o poti drege cu putin unt si condimenta cu diverse verdeturi.

    sparanghel-si-mazare-cu-unt_120
    Mazarea si sparanghelul cu unt si suc de lamaie sunt ideale pe post de garnitura de primavara pentru orice fel principal de carne sau peste.

     

    Mazarea fiarta condimentata este o garnitura simpla si perfecta pentru fripturi, afumaturi si peste. In combinatie cu alte legume, dintre care cele mai potrivite ar fi morcovii si ciupercile, mazarea se poate prepara sote.

    Sosurile din mazare sunt delicioase si vor desavarsi orice mancarica de legume sau carne.

    sos-delicios-de-mazare_120
    Sosul delicios de mazare insoteste foarte reusit o friptura de pui, un gratar si alte preparate din carne.

     

    Mazarea fiarta este de asemenea un ingredient perfect pentru diverse salate calde si reci, cu legume, porumb, ciuperci si carne de pasare. Adaugati mazarea fiarta in salata orientala preferata, si aceasta va capata un nou gust minunat.

    salata-de-mazare-cu-sunca_120
    Salata de mazare cu sunca este foarte potrivita pentru ocazii festive. Mazarea imbunatateste adesea aspectul unui fel de mancare, in special al salatelor.

     

    Piureul de mazare nu este cu nimic mai prejos decat un piure de cartofi, avand o valoare nutritiva superioara si un gust foarte imbietor.

    muschi-de-porc-cu-piure-de-mazare_120
    Piureul de mazare este o garnitura perfecta pentru fripturi. Acest muschi de porc cu piure de mazare este un exemplu graitor.

     

    Mazarea se poate gati in supe si ciorbe, iar supa-crema de mazare poate deveni o descoperire culinara pretioasa.

    supa-crema-de-mazare-cu-menta_120
    Supa crema de mazare cu menta este deopotriva racoritoare si satioasa. Este o alternativa la supele noastre traditionale de luat in considerare.

     

    Si in final, va sugeram un sufleu de mazare – o piesa de rezistenta pentru mesele deosebite.

    sufleu-de-mazare_120
    Sufleul de mazare poate incununa intr-un mod foarte deosebit un pranz, fiind atat aspectuos, cat si delicios!

Alte articole recomandate

  • Cat de sanatoasa este mazarea

    Cat de sanatoasa este mazarea

      Despre mazareOricum ar fi mazarea: proaspata, inghetata, la conserva sau uscata,  este de multa vreme o leguma preferata de multa lume.Mazarea este o sursa excelenta de fibra dieteti ...

    Citeste mai mult
  • Mazare verde

    Mazare verde

    Mazarea isi pastreaza culoarea verde daca, in apa in care fierbe adaugati putin zahar sau un varf de cutit de bicarbonat. ...

    Citeste mai mult
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1744 :: 17.19MB