No SSO cookie

Lactatele – delicioasa sursa de Calciu si de Vitamina D

Postat de

  • Lactatele sunt alimente care nu ar trebui sa lipsesca din alimentatia fiecaruia. Sunt delicioase, sanatoase si se pot combina cu o multime de alte ingrediente, risipind orice urma de rutina din alimentatie.

  • Ca si cantitate este recomandat sa consumam 3 portii de lactate in fiecare zi, deoarece au urmatoarele beneficii :

    Lactatele reprezinta cea mai bogata sursa de Calciu si de vitamina D Avem nevoie zilnic de 1000mg de calciu:

    un pahar de lapte contine 300mg de calciu, o cutie de iaurt 400mg, iar parmezanul aproape 400mg la o portie.

    Sunt alimente complete si complexe, cu un inalt indice nutritional

    lactatele__delicioasa_sursa_de_calciu_si_de_vitamina_d

    Consumul de lactate cu fermenti vii (iaurt, kefir, lapte batut) ajuta la mentinerea si refacerea florei intestinale sanatoase, stimuland cresterea imunitatii organismuluiLactatele partial degresate (laptele, iaurtul si branzeturile fermentate) sunt ideale pentru diete: contin glucide lente, iar calciul face ca o parte din grasime sa nu fie absorbita din intestin in sange.

    O alta veste buna pentru cei aflati la dieta.: o portie de lactate are doar 100 kcal. Putem sa inlocuim cu succes dulciurile cu o portie de branzeturi si si fructe sau legume. 100 de kcalorii sunt echivalentul a un pahar cu lapte (200ml) sau cu iaurt, degresate partial, 100 g de branza proaspata de vaci, 50g de urda (ricotta, telemea, mozarella, cas) sau 30g de cascaval.

Alte articole recomandate

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1617 :: 17.4MB