Zmeura - gust dulce si intens de vara

Zmeura - gust dulce si intens de vara

  Cand gasesti zmeura

Poti culege sau cumpara zmeura de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lunii septembrie. Daca spatiul iti permite, o poti cultiva si in gradina.   Cum o alegi
Cauta fructele carnoase si colorate uniform, dar ai mare grija la consistenta: nu cumpara zmeura prea moale, pentru ca poate fi stricata. Daca iti cumperi un cos sau un pahar, verifica bine ca fructele de la fund sa nu fie strivite. Evita zmeura care are teaca in continuare atasata de fruct, acest lucru indica faptul ca a fost culeasa inainte de a fi coapta. Cum o cureti Zmeura este foarte delicata, asa ca incearca sa nu o speli daca nu este cu adevarat necesar – doar curata bine frunzele si tulpina. Daca totusi vrei sa o lasi cateva secunde in apa, nu fixa robinetul la un debit prea mare si, la sfarsit, tamponeaz-o cu grija, folosind hartie de bucatarie.   Cum pastrezi zmeura   Aranjeaza fructele pe o bucata de hartie si aseaza-le cu grija pe o farfurie, astfel incat sa nu se zdrobeasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, pentru a ajunge la temperatura camerei. Ideal ar fi sa consumi zmeura in aceeasi zi in care ai cumparat-o sau cules-o.   Cum o servesti
O poti servi cu frisca sau cu inghetata. De asemenea, zmeura este ideala pentru gem, dulceata, tarte, siropuri sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Supa de cod
Bucataras.RO

Supa de cod

Recomand tuturor aceasta supa buna,buna de tot mai ales pentru persoanele iubitoare de peste!

Supa de cod
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola