Beneficiile consumului de bere - 10 moduri in care berea iti salveaza viata

Beneficiile consumului de bere - 10 moduri in care berea iti salveaza viata

Alcoolul nu este bun pentru sanatate. Insa, doar atunci cand este consumat in exces si devine mai mult decat un obicei inofensiv. 


De exemplu, berea iti poate salva viata in cel putin 10 feluri, atunci cand este consumata cu moderatie si, bineinteles, cand este vorba de bere produsa din ingrediente naturale si dupa reteta clasica. 


Oamenii de stiinta de la Institutul Mediteraneean de Neurologie din Italia au ajuns la concluzia ca atunci cand consumam zilnic cantitati moderate de bere, riscul de a suferi un infarct scade cu pana la 25%. 


In urma consultarii a peste 150 de studii pe aceasta tema, oamenii de stiinta au tras concluzia ca barbatii care beau 2,8 halbe de bere pe zi si femeile care beau 1,4 halbe de bere pe zi au o inima mai sanatoasa decat cei care nu beau bere deloc sau decat cei care fac abuz de aceasta bautura.


Insa, in berea se ascund si mai multe "leacuri".


Iata care sunt beneficiile pe care le aduce aceasta licoare atunci cand este consumata in cantitati moderate.




1. Reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi


Berea este recunoscuta ca fiind un stimulent a bunei functionari a rinichiilor. Insa, cercetatorii finlandezi au efectuat un studiu pe 27.000 de barbati si au ajuns la cuncluzia ca o sticla de bere consumata pe zi reduce cu pana la 40% riscul aparitiei de pietre la rinichi. 


De asemenea, alcoolul din bere ajuta la eliminarea calciului aflat in exces in rinichi, care altfel se poate transforma in pietre. 


2. Te protejeaza de infarct 


Nu orice bere, ci berea neagra si cea de tipul stout, ajuta la diminuarea riscului de a suferi un infarct. 


Insa, retineti ca moderatia este secretul, altfel efectul poate fi invers. 


3. Te protejeaza de atac cerebral 


Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca atunci cand bem bere, arterele noastre devin mai flexibile, imbunatatind circulatia sangelui, mai ales la nivelul creierului, impiedicand formarea cheagurilor de sange care cauzeaza atacurile cerebrale. 




4. Iti intareste oasele


Nu sunt multi cei care stiu ca berea contine o cantitate mare de silicon, un element chimic care intareste oasele.


Insa, din nou, secretul sta in moderatie. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca in timp ce 1-2 pahare de bere pe zi va reduce semnificativ riscul de a suferi o fractura, atunci cand aceasta cantitate de bere consumata zilnic e depasita, efectul este invers.


Asadar, prea multa bere nu doar ca iti subtiaza oasele, dar creste si sansa de a te impiedica de ceva si de a te alege cu o fractura.


5. Scade riscul imbolnavirii de diabet


In 2011, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca barbatii aflati la varsta a doua care beau 2 pahare de bere pe zi au cu 25% mai putine sanse de a se imbolnavi de diabet.


Studiul a fost realizat pe 38.000 de barbati, iar concluzia a fost ca alcoolul din bere creste sensibilitatea la insulina, un lucru care ajuta la prevenirea aparitiei diabetului. In plus, berea este o sursa buna de fibre solubile, care, la randul lor, tin sub control nivelul de zahar din sange si joaca un rol important in dieta persoanelor care deja sufera de diabet. 


6. Reduce riscul instalarii bolii Alzheimer


Studii care dateaza inca de prin anii '70 arata ca oamenii care consuma zilnic bere, in cantitati moderate, au sanse cu 23% mai mari de a evita aparitia unor boli precum Alzheimer sau alta forma de dementa.


Totodata, siliconul din bere, pe care l-am mai mentionat, are si el un rol de protectie asupra celulelor nervoase, protejandu-le de efectul devastator pe care-l poate avea aluminiul odata ajuns in corp, una dintre cauzele declansarii bolii Alzheimer.


7. Berea este un leac pentru insomnie


Toate tipurile de bere stimuleaza producerea de dopamina, o substanta care este prescrisa de doctori celor care sufera de insomnie.


Si, nici macar nu aveti nevoie de un pahar intreg de bere, pentru ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca e necesara doar o lingurita de bere pentru a stimula secretia de dopamina din creier. 




8. Poate ameliora simptomele cataractei


In cantitati mici, berea este benefica pentru ochi. Antioxidantii din bere incetinesc procesul de degradare a celulelor din globul ocular.


Cataracta apare atunci cand mitocondriile - componentele din celule responsabile cu transformarea glucozei in energie - din celulele cristalinului nu mai functioneaza cum trebuie. Antioxidantii din bere protejeaza mitocondriile, ceea ce inseamna ca un pahar de bere pe zi te va tine departe de olftamolog.


9. Poate preveni aparitia celuleor canceroase


Doi acizi alfa cu actiune anti-inflamatorie, humulones si lupulones, se regasesc in abundenta in hamei. Acestia au proprietatea de a omori bacteriile, iar de curand s-a descoperit ca ar avea si un efect de inhibare a dezvoltarii celulelor cancerigene.


10. Berea te ajuta sa slabesti


In mod surprinzator, berea nu ingrasa (atunci cand este consumata in cantitati decente), chiar daca la noi exista mitul "burtii de bere". 


Oamenii de stiinta au descoperit ca berea are un compus numit xanthohumol care are proprietatea de a micsora sansele de a dezvolta sindromul metabolic – o conditie care poate duce de cele mai multe ori la obezitate, tensiune, cantitati mari de zahar in sange si colesterol.


Sursa articol: telegraph.co.uk
Sursa foto: scoopwhoop.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!