Atunci cand iti doresti sa faci o pizza buna, trebuie sa ai grija sa alegi doar ingrediente de calitate. Insa, la fel de important este si blatul.
De fapt, avand in vedere ca fara blat nu exista pizza, doar o salata de ingrediente, se poate spune ca blatul este cel mai important aspect din tot procesul de preparare a unei pizza.
Acesta nu trebuie sa fie in niciun caz prea subtire, dar nici foarte gros. Ideal este sa fie si crocant si pufos.
Asadar, iata cum pregatesti cel mai bun blat de pizza:
Se dizolva un cubulet de 25 de grame de drojdie in 250 de mililitri de apa rece, peste care se mai adauga in jur de 50 de mililitri de apa calduta, o lingurita de zahar, un varf de sare si un strop de ulei de masline.
Dupa ce se omogenizeaza, se adauga in jur de 500 - 600 de grame de faina cernuta prin sita, amestecandu-se incontinuu. Aluatul obtinut astfel se framanta pana cand capata elasticitate si incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Timp de o ora se lasa la dospit, la caldura, cu un prosop care sa acopere vasul.
Dupa ce-si dubleaza volumul, se framanta din nou, pe o suprafata pe care a fost imprastiata un pic de faina. Se formeaza o bila si, fara sucitor, doar cu mainile, se intinde aluatul. Atentie la grosime! Asa cum spuneam si la inceput, nu e bine sa fie nici prea supbtire, nici prea gros.
Cuptorul trebuie incins foarte bine, iar inainte de a pune blatul in tava, se intinde in aceasta o foaie de copt. Abia apoi se adauga ingredientele, dupa preferinta, si se lasa la cuptor, la foc mare, maxim 10 minute.
Sursa foto: nonutsfood.tumblr.com
Sura articol: theguardian.com
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataEste o supa delicioasa si sanatoasa.
Supa de curcan cu taitei de casa.Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii