Cea mai buna metoda de a congela fructele de padure

Cea mai buna metoda de a congela fructele de padure

Asa ca, daca vrei sa ai fructe de padure pe toata durata anului, le poti cumpara acum, cat inca sunt in plin sezon si pe tarabele tuturor pietelor, iar noi iti spunem care este cea mai buna metoda de congelare a acestora. Fie ca este vorba despre afine, coacaze, zmeura, mure, atunci cand le congelam acestea se zdrobesc si se lipesc intre ele, iar rezultatul este un bulgare de gheata colorata din care nu mai intelegi nimic. Din fericire, exista o metoda prin care poti evita acest lucru. Iata ce trebuie sa faci: - Spala bine fructele de padure; - Pune-le pe un prosop de hartie si lasa-le sa se usuce. Este foarte important ca toata apa de pe ele sa fie absorbita sau sa se evapore; - Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de gatiti. Apoi, fructele de padure sunt imprastiate pe aceasta intr-un singur strat si cu cat mai multa distanta intre ele; - Se baga la congelator si se lasa timp de 3-4 ore. Apoi se scot, se pun in pungi si se depoziteaza din nou, cat mai repede, la congelator, pana cand urmeaza sa fie consumate. Aceasta metoda face ca fructele de padure sa nu se lipeasca intre ele si sa inghete separat unele de altele, avand aspectul unor margele inghetate. La dezghet, acestea vor fi intacte si numai bune de a fi consumate crude sau in diverse preparate. Sursa articol: huffingtonpost.com
Surse foto: kranksystems.com, frugaltable.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert gogosi cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert gogosi cu ciocolata

Desert gogosi cu ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola