Sfaturi practice

Glazura perfecta: trucuri si retete pentru glazuri reusite

(0)
admin

postat de

Stii acele prajituri de la cofetarii cu glazuri lucioase si delicioase care pur si simplu ti se topesc in gura? Ei bine, aici vei regasi adunate cele mai bune retete de glazuri, cu sfaturi si indicatii pentru o reusita sigura. Poti folosi aceste glazuri pentru orice reteta de prajituri sau torturi.

1. Glazura lucioasa de ciocolata cu miere

Aceasta reteta de glazura de ciocolata ramane lucioasa timp indelungat, si nu se intareste.



Ingrediente pentru un tort de 23cm:



210 gr ciocolata amaruie (cel puţin 70% cacao)

165 ml smantana lichida

25 gr miere

42 gr unt moale

42 ml de lichior Cointreau



Se incalzeste smantana lichida impreuna cu mierea si se adauga peste ciocolata maruntita bine sau razuita. Se pune intr-un vas pe baie de aburi, amestecand mereu. Se adauga untul si se amesteca continuu pana la topire si omogenizare. Apoi se adauga cognacul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.

In acest moment glazura va fi foarte lichida, se poate folosi in sticle de ketchup de exemplu in aceasta faza ca sa reusiti sa o aranjati de-a lungul tortului, linie langa linie.

Sau puteti sa o luati de pe foc inainte sa adaugati cognacul, si sa amestecati pana capata putina consistenta, dupa care sa o intindeti cu o spatula de silicon.

Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la prajitura amandina sau la Tortul Sacher.

 

2. Glazura de ciocolata cu lapte

 



 

 

Aceasta reteta ...
de glazura nu se intareste ca si ciocolata topita si este foarte usor de manevrat. Se poate folosi atat ciocolata alba cat si ciocolata amaruie, fiind usor de lucrat cu ea are consistenta potrivita pentru a face modele din glazuri.

Ingrediente pentru o tableta de ciocolata:



100g ciocolata (alba sau neagra)

2 linguri zahar pudra,

1 lingurita unt,

lapte (in general 2 linguri dar daca dupa topirea lor nu ajunge la o consistenta cremoasa asa ca o budinca mai subtire si este prea groasa se mai adauga o lingura de lapte).



Este foarte usor de preparat: se pun toate ingredientele intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la decorarea negreselor sau la realizarea diferitelor modele din glazuri cum puteti vedea in video-ul din reteta tortului cu ananas si ciocolata alba.

 

 

 

3. Glazura alba de albus



Aceasta reteta de glazura este foarte simplu de preparat, si aveti nevoie de doar 3 ingrediente. Fiind alba si lucioasa, glazura este perfecta pentru decorarea biscuitilor de Craciun sau a turtei dulci. Puteti adauga colorant alimentar pentru un joc de culori. Dar aceasta glazura de albus se intareste destul de repede asa ca lucrati repede cu ea.

Ingrediente:



100g zahar pudra

1 albus mare

1 lingurita zeama de lamaie



Zaharul se amesteca cu albusul cu o lingura de lemn, se amesteca viguros pana cand se topeste si obtineti o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie si colorantul daca doriti, se amesteca pana la omogenizare, dupa care se umple posul cu glazura obtinuta.

 

4. Ciocolata



Da, ciocolata simpla, topita poate fi folosita ca si glazura. Ceea ce trebuie sa stii atunci cand folosesti ciocolata topita in loc de glazura, este ca se intareste bine, asa ca ar trebui sa o folosesti intr-un strat foarte subtire daca vrei sa o folosesti pentru intreaga suprafata a prajiturii, sau sa o "picuri" in linii subtiri, ca sa schimbi aspectul unei negrese de exemplu. Topeste intotdeauna ciocolata la baie de aburi, este cel mai sigur.

 

5. Glazura cu aroma de zahar ars



Zaharul ars reprezinta o glazura crocanta, caramelizata, are o aroma ce poate fi asociata cu diferite gusturi si texturi. In combinatie cu frisca lichida si untul vei obtine o glazura caramel delicioasa.

Daca vei folosi doar zaharul topit poti obtine o crusta delicata si crocanta pentru Tortul Dobos.

Poti obtine o glazura fina de caramel si daca topesti caramele in frisca lichida si amesteci pana la omogenizare. 5 caramele cu lapte lipicioase sunt suficiente la 50ml frisca lichida.

Glazura de caramel



200g zahar brun

43g unt

4 linguri lapte

130g zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie









Se fierbe la foc potrivit zaharul amestecat cu untul si laptele timp de 2 minute. Se amesteca continuu cat timp se raceste dupa care se adauga vanilia si zaharul pudra si se omogenizeaza.

Care este glazura ta preferata?

 

Teodora Gavrilut

Alte articole cu:

recomandari

(0)

1. Foloseste o reteta buna
Prima regula este si cea mai importanta, parerea mea desigur :). Pentru un ...

citește—

(0)

Mai este atat de putin timp pana la Sarbatorile de iarna incat parca ai acea dispozitie sa intri intr-o stare ...

citește—

(0)

 
Nu este foarte simplu sa mergi la serviciu, sa faci cumparaturile, sa impodobesti bradul, sa iei ...

citește—

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite

×