No SSO cookie

Pregateste ouale perfecte pentru Paste

Postat de

  • Pregatirea oualor colorate nu presupune talent, lectii sau un volum prea mare de munca. Important este sa tii cont de cateva lucruri, astfel incat totul sa iasa bine. Iata ,,trucurile,, care te vor ajuta sa pregatesti ouale perfecte de Paste fara prea mare efort.

  •  

    Cum alegi ouale?

     

    Indicat este sa cumperi oua albe, acestea fiind perfecte pentru vopsit. De asemenea, ca sa te asiguri ca ouale vor fi usor de curatat, nu te orienta catre cele foarte proaspete, pentru ca iti va fi dificil sa le decojesti. Alege oua care sa aiba cel putin o saptamana.

     

    Cum fierbi oul perfect?

     

    Exista diferite opinii cu privire la modul in care poti gati perfect un ou fiert tare, dar principiile de baza sunt in mare parte aceleasi. Aseaza ouale crude într-o cratita plina cu apa rece. Focul trebuie sa fie mai mare pana cand ouale incepa sa fiarba, ulterior fiind nevoie sa il reduci imediat la o intensitate medie. Pentru ca galbenusurile  sa fie fierte complet, fierbe ouale mici timp de 15 minute, iar pe cele mai mari 17 minute. Pentru galbenusuri cleioase, poti reduce cu aproximativ 5 minute timpul de fierbere. Scurge ouale si aseaza-le cat mai repede sub apa rece pentru a evita ca galbenusurile sa se inverzeasca.

     

    Cum pastrezi ouale pana cand le consumi?

     

    Tine in frigider ouale fierte pana cand esti gata să le vopsesti. Aseaza-le intr-un carton de oua sau un recipient etans, pentru a evita ca ouale sa prinda miros de la alte mancaruri sau sa emane chiar ele miros in interiorul frigiderului . Dupa ce ouale sunt vopsite, aseaza-le inapoi în frigider pana le vei consuma.

     

    Cum poti vopsi rapid ouale in casa?

     

    Umple un vas pe jumatate cu apa, adauga o lingurita de otet si cateva picaturi de colorant alimentar. Scufunda ouale in solutie si tine-le cel putin un minut, pentru a obtine o culoare cat mai aprinsa. Dupa ce le scoti, usuca-le bine – poti folosi prosoape de hartie sau pur si simplu o bucata de material.

Alte articole recomandate

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • marcelin

    Foarte frumos. Sarbatori frumoase de Pasti tuturor.

    2012-04-13 la 11:30

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2258 :: 17.4MB