Cum se prepara cea mai buna tuica fiarta

(0)
admin

postat de







Alcoolul

consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra

organismului. Iar tuica, bautura noastra nationala, este la indemana

celor mai multi dintre noi.








Tuica

are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni,

cum ar fi gripa (chiar si cea porcina) si raceala de sezon. Prin

fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare

si deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a

face pneumonie!






Este

nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita,

persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig, femeilor

gravide. Tuica fiarta se bea in cantitati mici (20 - 150 ml), inainte

de masa de pranz si daca se servesc alimente sarate si grase.








Tuica

fiarta se prepara intr-un ibric metalic si nu trebuie exagerat

adaosul de condimente, pentru ca poate deveni o bautura foarte rea la

gust!






Condimentele

recomandate pentru tuica fiarta sunt: piper, zahar, miere, cuisoare,

scortisoara (pentru doamne!).








Exista

doua metode de a fierbe tuica:






-

se pune zahar in ibric si se topeste pana obtii un delicios zahar-ars

si apoi se toarna cantitatea de tuica dorita, care prin fierbere va

obtine o culoare maronie si un gust placut.






-

se amesteca zaharul, piperul si tuica (sau mierea, piperul,

cuisoarele, scortisoara si tuica) si se tine vasul acoperit pe foc,

pana da in clocot. Tuica va fi aromata ...
si nu isi va pierde taria.






Oricum

ai prepara tuica fiarta, aceasta este recomandata si pentru

prevenirea gripei porcine care ne da atatea batai de cap:  Cum sa te aperi de gripa porcina la tine acasa

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite

×