Vinul potrivit pentru masa de Paste

Vinul potrivit pentru masa de Paste

Aperitivele   Daca ai invitati la masa, intampina-i cu aperitive si cu ceva de baut: alege vinuri usoare si seci, care se vor potrivi cu gustarile servite. Combinatia dintre mancarea usoara si aciditatea ridicata a vinului sec va stimula apetitul, fara sa dea senzatia de satietate. Ca mancare, poti servi bruschette – felii de paine prajita, unse cu ulei de masline si ornate cu rosii taiate marunt, usturoi si condimente. Bruschettele se potrivesc cu un vin rosu. Un alt aperitiv potrivit este branza: poti pregati platouri cu feliute de cascaval, branza Brie sau svaiter. Vinul potrivit pentru platoul cu branzeturi este cel alb.   Felurile principale   Alege bauturile in functie de aroma si consistenta mancarurilor servite. De exemplu, pestele se potriveste cu un vin alb, usor, ambele fiind la fel de delicate. Pe de alta parte, friptura trebuie servita alaturi de un vin consistent, care sa ii amplifice gustul. In acest caz, iti recomandam sa alegi un vin rosu, intens. Daca doresti sa incerci o combinatie rafinata, poti cumpara o sticla de Bordeaux special pentru momentul in care vei servi carnea de miel. Amestecul fructat al vinului Bordeaux, puternic si fin in acelasi timp, se va potrivi de minune cu aroma fripturii de miel.     Desertul   De multe ori, un vin dulce si gustos poate reprezenta insusi desertul, asa ca mai bine pastreaza pentru sfarsitul mesei vinul dulce si profund. Alege, in schimb, vinuri usoare si fructate. Acestea se vor potrivi de minune cu placintele si prajiturile pe care le-ai pregatit.   Regula cea mai importanta – urmeaza-ti instinctul   Nu uita ca, indiferent ce spun regulile, vinul ideal este cel care va place tie si familiei tale. Chiar daca la prima vedere nu pare a se potrivi cu mancarea servita, important este ca vinul ales sa fie pe gustul tau. Incearca mai multe variante, experimenteaza si gaseste bautura potrivita. Pana la urma, combinatia perfecta pentru masa de Paste este cea formata din mancarea delicioasa, bautura savuroasa, familie si prieteni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert haiose
Bucataras.RO

Desert haiose

Nu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...

Desert haiose
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!