1. Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul de la robot si l-am lasat sa-si faca treaba(robotul). Aluatul a iesit foarte fin si usor de lucrat
1. Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul de la robot si l-am lasat sa-si faca treaba(robotul). Aluatul a iesit foarte fin si usor de lucrat.
2. Budinca se prepara cu zeama din compot in loc de lapte. Perele se taie felii.
3. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava cu hartie pentru copt. Deasupra se pun perele. Peste pere se pune budinca asa calda
4. Se da la cuptor la temperatura de 175°C,pentru aproximativ 35 minute.
5. Pregatim crema pt ultimul strat.
Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si se adauga la compozitia de albusuri, dupa care adaugam si smantana. Eu am pus si putina scortisoara.
6. Dupa cele apr. 35 minute, scoatem prajitura din cuptor si turnam deasupra compozitia de oua. Se mai coace inca 35 minute (asa spune reteta).La mine dupa vreo 20 de minute era deja maronie, asa ca am scos-o.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu pere a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Chec cu pere si zahar caramel,
Tort de pere ,
Clafoutis cu pere (desert)
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii