14 Pagini V  « < 12 13 14  
Reply to this topicStart new topic
> Acoperirea unui tort cu glazură de ciocolată
Floridecamp
mesaj Jul 21 2010, 10:45 AM
Trimis la #261

Captain Cook

Grup: Membri
Postari: 341
Inregistrat pe: 17-April 10
Membrul Nr.: 57,808

CITAT(vdaiana @ Jul 21 2010, 10:06 AM) *
io folosesc gratarul din dotarea cuptorului cu microunde smile.gif
exact asta

La tine am observat si m-am gandit ca ala este. Insa forma mea de copt e de 28. Eu am un gratar, insa are piciorusele foarte scurte. sad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Floridecamp
mesaj Jul 23 2010, 11:44 PM
Trimis la #262

Captain Cook

Asa mi-a iesit mie glazura.

Imagine Atasata

Si nu am inteles de ce a facut mici bule de aer care au cam "tulburat" luciul glazurii.

+Quote Post
Floridecamp
mesaj Jul 23 2010, 11:47 PM
Trimis la #263

Captain Cook

Asa a aratat la final.

Imagine Atasata

Marginile nu mi-au iesit extraordinare, insa nu e bai. Pentru o masa festiva se pot acoperi usor. smile.gif

Multumim de reteta si ca ne indrumati asa de frumos si cu atata rabdare. Si pentru faptul ca ne impartasiti experienta dvs. em_new_15.gif

+Quote Post
mihaelas3012
mesaj Sep 22 2010, 02:46 PM
Trimis la #264

micro Bucatar

Postari: 17
Inregistrat pe: 8-September 09
Membrul Nr.: 53,742

As vrea sa fac un tort cu aceasta glazura de ciocolata.Tototdata am vazut la real gratar ca acesta din pozele voastre pentru tort, banuiesc ca ar trebui sa imi cumpar unul pentru a glazura tortul.Sunt incepatoare si chiar nu ma pricep la ornarea orturilor, dar cum toate au un inceput vrau sa incerc.Va rog sa imi spuneti, daca o sa pun tortul pe gratar, o sa pun glazura pe deasupra, dupa aceea cum il iau de pe gratar si il asez pe farfurie?Multumesc pentru price ajutor...

+Quote Post
janninne
mesaj Jan 28 2012, 09:34 AM
Trimis la #265

micro Bucatar

Postari: 2
Inregistrat pe: 6-June 11
De la: Toscana, Italia
Membrul Nr.: 245,763

CITAT(Adriana Nicoleta @ Jul 11 2006, 01:48 PM) *
Am făcut glazura aceasta, reţeta e luată de aici
http://www.ilpasticciereitaliano.it/scheda...?IdArticolo=136
Eu am făcut cantitatea dublă pentru ca tortul avea 3 etaje si am glazurat mai intii o data fiecare etaj si apoi tot tortul asamblat. Dupa ce se varsa glazura peste tort nu se mai atinge cu nimic pentru ca daca este atinsa nu mai e lucioasa.
Am procedat astfel:
am amestecat 900 de grame de zahăr cu 300 de grame de cacao
[attachment=52844:1_zucchero_cacao.jpg]
apoi am adăugat 600 gr de smantana lichidă
[attachment=52846:2_panna.jpg]
şi 700 gr de apă
[attachment=52847:3_mescolare.jpg]
Am pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput să fiarbă bine după care am lăsat-o să fiarbă 10 minute amestecand in continuare, deşi nu ajunsese la 103/104 ° C cum scria in reţetă ci s-a oprit pe la 90 şi ceva dar cum "crescuse" ameninţa să dea pe dinafară am oprit-o.
[attachment=52848:4_bollire.jpg]
După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao şi am realizat instalaţia asta ca să văd cand ajungea la 50° C, in acel moment am adăugat 30 de grame de gelatină muiată in apă, am amestecat şi trebuia să o mai las să se răceasca la 40°C dar eu eram in criză de timp şi n-am mai aşteptat.
[attachment=52855:5_raffreddare.JPG]
Ca sa glazurez am pus peste wok gratarul pe care se racesc torturile si tot varsam glazura peste el, culegeam din wok in carafa si iar varsam, excelent modul, mersic Happyalex pentru filmat.
Mi-a ramas o gramada de glazura, am facut o cantitate industriala dar acum o tin la frigider si o pun peste inghetata pina ce se iveste ocazia sa fac alt tort daca nu se strica.

Asta e o bucatica de tort in care se vede rau cit e de lucioasa, tortul intreg nu vi-l arat ca e ca turnul din Pisa.

[attachment=52854:6_torta.jpg]

Buna ziua de la un invatacel care va urmareste cu mult drag si interes. Am o intrebare: daca as vrea sa-i fac tortului niste valuri de ciocolata ptr laterale iar deasupra sa-i pun glazura asta, ce ma sfatuiti sa fac mai intai? Glazura? Va multumesc mult ptr rabdare si ptr contributiile aduse. M-am desteptat tare mult de cand mai dau cate un ochi pe culinar. Va pup. Cu drag, Janin

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

14 Pagini V  « < 12 13 14
Reply to this topicStart new topic
Tags

5 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (5 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 04:36 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare