> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Salatele de cruditati
nenea Radu
mesaj Mar 30 2006, 08:50 AM
Trimis la #61

Master of disaster

Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669

MI-atzi facut pofta.
culmea e ca eu ma cam feresc de varza roshie, ca ajunge cam fada pe la noi, in comparatzie cu aia alba.
Am sa "prestez" shi eu una, numa ca nu prea o sa am la ce sa o asortez, ca e post

--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page

+Quote Post
boni
mesaj Mar 30 2006, 11:29 AM
Trimis la #62

doar monti...

Postari: 2,038
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218

QUOTE(nenea Radu @ Mar 30 2006, 09:50 AM) [snapback]202158[/snapback]

MI-atzi facut pofta.
culmea e ca eu ma cam feresc de varza roshie, ca ajunge cam fada pe la noi, in comparatzie cu aia alba.
Am sa "prestez" shi eu una, numa ca nu prea o sa am la ce sa o asortez, ca e post

sa-ti spun cum facem noi salata de varza rosie, si nu mai e fada. in post merge de minune la o iahnie de fasole sau la o tocanita de cartofi.

se taie varza rosie fidelute, maruntel (ca si cea alba) si se aseaza intr-un vas termorezisent, inalt (ex. un borcan pentru muraturi). separat se incinge pe foc apa+otet+ulei+usturoi pisat+sare (cantitatile variaza dupa preferintele fiecaruia) si asa fierbinte se toarna peste varza din borcan. se acopera si se lasa cam 5 ore sa "traga" bine din sirop. trebuie sa fie zeama destula incat sa acopere toata varza din borcan.

+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 30 2006, 12:04 PM
Trimis la #63

Master of disaster

QUOTE(boni @ Mar 30 2006, 12:29 PM) [snapback]202189[/snapback]

sa-ti spun cum facem noi salata de varza rosie, si nu mai e fada. in post merge de minune la o iahnie de fasole sau la o tocanita de cartofi.

se taie varza rosie fidelute, maruntel (ca si cea alba) si se aseaza intr-un vas termorezisent, inalt (ex. un borcan pentru muraturi). separat se incinge pe foc apa+otet+ulei+usturoi pisat+sare (cantitatile variaza dupa preferintele fiecaruia) si asa fierbinte se toarna peste varza din borcan. se acopera si se lasa cam 5 ore sa "traga" bine din sirop. trebuie sa fie zeama destula incat sa acopere toata varza din borcan.

Am sa incerc si asa, dar mai intai am sa caut pe unde pot gasi varza mai proaspata, sa nu fie nevoie de asta.
PLus ca eu ma gandesc la o salata de cruditatzi ca la un fel de mancare individual, nu asociat la altceva (ca ma fac de xxxxxx kg )

--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

+Quote Post
stella
mesaj Mar 30 2006, 02:17 PM
Trimis la #64

Ajutor de bagator de seama

Postari: 10,110
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088

salata de naut: à la provençale- faceti un sos din:basilic, usturoi pisat, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. amestecati totul.

salata de naut algeriana- faceti un sos din camun ( chimen arab), suc lamaie. ulei masline, sare si piper.
dupa gust, puteti pune rondele de ceapa. masline sau alte verdeturi, dupa gust.

taboulé libanez.puneti couscous-ul cu zeama de lamaie, sare si ulei de masline cateva ore la "inmuiat". eu nu folosesc apa.apoi mixati muuuuuultttt patrunjel, menta, rosii, ceapa verde, amestecati cu couscous-ul ,rectificati de sare ,lamaie si ulei, si serviti pe foi de salata ( romaine), sau ca garnitura la gratare.

alta salata algeriana cu :naut,(o cutie) ,orez fiert(cca 150 gr), rosii-500 gr(taiate cubulete), 3 ardei grasi copti(taiati in fasii),6 oua tari(rondele), o cutie thon, morcovi rasi,2 lamai(taiate cubulete), ulei masline si cateva picaturi tabasco ( in lipsa putin ardei iute)suc lamaie, coriandru proaspat tocat.se amesteca toate ingredientele, se face sos cu lamaie si ulei , sare si piper si se presara coriandru.

salata niçoise: o laptuca(salata verde), ridichi,1 castravete, fasole verde subtire,2 rosii carnoase,5 anchois,100 gr masline negre( ei zic cele mici de nice, dar se poate cu oricare), 3 oua tari, o cutie thon,sare,piper,ulei masline si suc lamaie,sare si piper.
toate ingredientele se amesteca intr-un castron, sos-lamaie si ulei masline, patrunjel tocat.

pofta buna

--------------------
Fan n_puiu for ever

+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 31 2006, 07:25 AM
Trimis la #65

Master of disaster

Uite ca am avut noroc si am gasit o varza faina, zemoasa :
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 31 2006, 07:44 AM
Trimis la #66

Master of disaster

vad ca site-ul e cam instabil azi
urmarea :

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

4 Pagini V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

4 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (4 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 04:56 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
ÃŽnregistrare