> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

6 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> dulciuri de post, bune si aspectuoase
boni
mesaj Dec 7 2007, 12:34 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



QUOTE(boni @ Nov 23 2007, 02:30 PM) *
QUOTE(Carmen Spantu @ Nov 14 2007, 07:36 PM) *
Un desert delicios si banal totodata , varianta de post :PRAJITURA GLAZURATA ,CU MIERE
Blatul:
-200g. zahar tos
-5 ls. cu miere
-150ml. apa
-1 lc. bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare
Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt,la foc mediu cca. 35 de minute.Cind s-a copt , se lasa sa se raceasca la temp. camerei.
GLAZURA {sau sos de cacao}:
-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 ls. cacao
-50 ml. rom [sau 2 sticlute de esenta de rom}
Se pun intr-o cratita apa , zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic , lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot.Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura .Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}
Blatul racit , se taie fisii , apoi cubulete , marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura , apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar}Se aseaza pe un platou pe un singur nivel .
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata .

fetelor, e o minunatie de prajitura. seamana asa de tare la gust cu "tavalitele" lui Maya, nici nu-ti dai seama ca e prajitura de post. am facut doar juma' de portie de proba si n-am apucat sa mai pozez nimic.


nu va las in pace pana nu o faceti smile.gif
am refacut-o ieri, de mos, si am tras-o si in chip, doar-doar va fac pofta smile.gif
Imagine Atasata

si "sectiunea"

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Dec 8 2007, 12:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Boni , ma bucur ca v-a placut !
Nu-i asa ca nici nu se simte diferenta dintre reteta de post si cea de dulce ?!
Sa va fie de bine !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daylight
mesaj Dec 8 2007, 04:40 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 212
Inregistrat pe: 3-November 07
De la: here and there
Membrul Nr.: 39,595



eu am facut negresa de post..dar n-a ieshit prea buna, uleioasa si sfaramicioasa unde am gresit? notworthy.gif

Acest mesaj a fost editat de Daylight: Dec 8 2007, 04:47 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 20 2007, 01:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630




QUOTE(boni @ Nov 23 2007, 04:30 PM) *
fetelor, e o minunatie de prajitura. seamana asa de tare la gust cu "tavalitele" lui Maya, nici nu-ti dai seama ca e prajitura de post. am facut doar juma' de portie de proba si n-am apucat sa mai pozez nimic.



Boni, mersi mult de indrumare, datorita tie am incercat si eu delicioasa prajitura a lui Carmen: Prajitura glazurata, cu miere
Va pup pe amandoua! pupic.gif

E intr-adevar copia fidela a cuburilor Mayei, foarte ,foarte gustoasa rolleyes.gif ... va arat niste poze:
Mie blatul mi-a iesit destul de sfaramicios, nicidecum ca de chec...nu stiu din ce cauza... dar l-am dres rapid cu o cana de lapte de soia - jumate de vanilie si jumate de capsuni:


Imagine Atasata


E atat de bun laptele asta de soia si merge de minune la orice dulciuri vreti sa faceti de post.
Pana la sfarsitul postului vreau sa fac o budinca de la Dr. Oetker cu lapte din asta...

Blatul, care mi-a iesit suuuuper tongue.gif ...si pe care l-am insiropat cu sirop de zahar ars:

Imagine Atasata


...si de-abia dupa aceea am tavalit cuburile prin glazura (pe care am facut-o separat) si nuca de cocos:


Imagine Atasata


Si aici pe platou, langa cateva cu nuca, facute special pentru mama mea:


Imagine Atasata


Detaliu... la care salivez si acum biggrin.gif


Imagine Atasata



Carmen, iti multumesc din suflet pentru reteta pupic.gif ...cateva am trimis cu mami la Manastirea Bistrita (Olteana) unde au gustat si prietenele ei si niste maicute dragi noua... toate au zis ca e o prajitura delicioasa smile.gif
Multi, multi pupici din partea noastra!!! ...am sa-mi salvez toate retetele tale si am sa incep sa le fac, cu mare drag!

Acest mesaj a fost editat de sava laura: Dec 20 2007, 01:58 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daylight
mesaj Jul 4 2008, 11:18 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 212
Inregistrat pe: 3-November 07
De la: here and there
Membrul Nr.: 39,595






prajitura cu caise


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vrabiuta
mesaj Jul 8 2008, 02:59 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,445
Inregistrat pe: 18-April 07
De la: unde se agata harta-n cui !
Membrul Nr.: 37,433



Felicitari ! Foarte aspectuoase prajiturile voastre ! Si sunt convinsa si foarte gustoase ! Acu citiva ani am ajutat-o pe soacra mea sa pregateasca pentru Hramul bisericii noastre ,se pica in postul Sfintei Maria.Eu cu fiica-mea am facut dulciurile . Cind a venit pe seara parintele,nu i-a venit sa creada ca toate minunatiile acelea erau de post ! Din pacate la vremea respectiva nu aveam aparat digital ......., deci trebuie sa ma credeti pe cuvint !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
floaura
mesaj Nov 17 2008, 04:50 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 860
Inregistrat pe: 10-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,467



de cum am vazut pozele voastre cu prajitura delicioasa cu miere, am avut o revelatie laugh.gif si dupa un schimb de mesaje cu boni mi-am pus sortul, am scos cratitele si tava mea de nadejde si am purces la treaba. Pe parcurs, prajitura a suferit unele modificari si anume, am redus cantitatea de faina pentru ca aluatul ar fi devenit prea vascos si nicidecum curgator ca pentru chec. Si data viitoare am sa pun un pic de lapte de soia, cum a facut Laura, pentru ca mie imi place sa iasa un pic mai afanat. A doua modificare a fost ca nu am imbracat cuburile in glazura si doar le-am pus o cuvertura deasupra, sa nu le fie frig tongue.gif Le-am machiat cu nuca de cocos si le-am pozat. Aici impreuna cu o alta prajitura, cu foi (reteta de foi tot de la Carmen) si cu crema de suc de portocale.
Imagine Atasata


si tot de post, cateva fursecuri...
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Nov 17 2008, 05:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



floaura arata f bine dulciurile tale de post. ai o reteta si pt fursecuri, ca-mi lasa gura apa numa uitandu-ma la ele
Go to the top of the page
 
+Quote Post
floaura
mesaj Nov 17 2008, 05:56 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 860
Inregistrat pe: 10-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,467



CITAT(justy @ Nov 17 2008, 05:16 PM) *
floaura arata f bine dulciurile tale de post. ai o reteta si pt fursecuri, ca-mi lasa gura apa numa uitandu-ma la ele

si au fost bune.
fursecurile le-am facut dupa reteta data de afrodite, biscuiti in 2 culori, dar am pus mai mult zahar, ca imi plac mai dulci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DANA M
mesaj Dec 2 2008, 01:01 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 70
Inregistrat pe: 21-November 08
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 46,628



Zilele trecute am facut un chec cu morcovi pentru bunica mea de la tara. Reteta am luat-o din Practic si este un chec foarte bun si usor de facut.
1ceasca morcov ras
1 ceasca mar ras
250gr zahar
250gr ulei(eu am pus jumatate de ceasca)
1/2 ceasca stafide
1/2ceasca suc de portocale
3cesti faina
1lingurita bicarbonat
1lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara(am pus amestec mirodenii pt strudel)
coaja rasa de lamaie si portocale
1/3ceasca coniac(merge si fara, eu nu am pus)
Imagine Atasata


--------------------
Cand esti sigur pe tine, cand uiti ca poti pierde ce ai, chiar asta se poate intampla:SA PIERZI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DANA M
mesaj Dec 2 2008, 01:12 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 70
Inregistrat pe: 21-November 08
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 46,628



Se bate bine zaharul cu uleiul
Imagine Atasata
se adauga pe rand celelalte ingrediente
Imagine Atasata
praful de copt si bicarbonatul se amesteca cu faina si se adauga peste compozitie iar la sfarsit punem stafidele date prin faina
Imagine Atasata
turnam compozitia int-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
Imagine Atasata
se coace o ora, se probeaza si cu paiul ca sa fim sigure ca s-a copt.
Imagine Atasata
se pudreaza cu zahar si se taie rece
Imagine Atasata
chiar este bun desi combinatia cu morcovi pare ciudata.


--------------------
Cand esti sigur pe tine, cand uiti ca poti pierde ce ai, chiar asta se poate intampla:SA PIERZI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vrabiuta
mesaj Dec 3 2008, 09:27 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,445
Inregistrat pe: 18-April 07
De la: unde se agata harta-n cui !
Membrul Nr.: 37,433



QUOTE(DANA M @ Dec 2 2008, 01:12 PM) *
chiar este bun desi combinatia cu morcovi pare ciudata.


Ei ciudată ! Ştii cum fac eu ? Când fac câte o chestie mai ciudată, nu spun în ruptul capul din ce-i făcută, ce-l puţin până se mănâncă ! tongue.gif Cred că-i gustoasă şi merită încercată ! Merci !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DANA M
mesaj Dec 3 2008, 10:45 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 70
Inregistrat pe: 21-November 08
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 46,628



Vrabiuta draga asa fac si eu. wink.gif Intai le dau sa guste si apoi trebuie sa ghiceasca ce este.Asa am facut si cu dulceata de morcovi facuta acum cativa ani ,dulceata de coji de pepene verde, chiftelele din paine de pe blogul Laurei A. si alte minuni dastea. Aici era mai greu sa pun poza si sa ghiciti ce este ca ma lua Adriana de urechi biggrin.gif .


--------------------
Cand esti sigur pe tine, cand uiti ca poti pierde ce ai, chiar asta se poate intampla:SA PIERZI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj Dec 3 2008, 11:14 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320



numai minunatii ati facut pe aici. felicitari. am sa incerc si eu cateva retete si apoi am sa revin cu poze. multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Dec 5 2008, 05:15 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Eu am experimentat azi niste paleuri de post. Am incarcat mai multe variante, neavind de fapt o reteta, asa ca din aproape in aproape am ajuns la reteta asta:
1 cup frisca lichida vegetala, batuta usor, cit sa fie impufata
75 gr margarina, frecata cu o lingura de faina, pina se face crema, apoi pusa peste frisca si mixat bine
2 linguri zahar mixat si el pina se topeste
1 cup faina, turnata in ploaie si incorporata cu spatula, nu cu mixerul, ca sa iasa aluatul mai aerat.
Coapte pe hirtie cerata la 200 C pentru cam 15 min, se fac relativ repede asa ca nu plecati de linga ele.

Separat am mai batut niste frisca, am topit niste ciocolata de post si le-am amestecat pina am obtinut un ganache mai teapan, cu care am umplut paleurile, pe care apoi le-am mazgalit tongue.gif cu ciocolata.

Ca sfat: puteti pune nitelus mai multa faina, desi si asa cu cantitatile date ies paleurile foarte gustoase, si sint foarte curioasa cum ar iesi cu niste praf de copt... Mai incercam, mai experimentam....Aici paleurile simple si mai jos umplute:
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
vrabiuta
mesaj Dec 5 2008, 06:57 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,445
Inregistrat pe: 18-April 07
De la: unde se agata harta-n cui !
Membrul Nr.: 37,433



QUOTE(raluca elena @ Dec 5 2008, 05:15 PM) *
Eu am experimentat azi niste paleuri de post.


Arata super ! Si sunt convinsa ca sunt si gustoase ! Merci! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Dec 18 2008, 09:25 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



CITAT(Higeia @ Mar 24 2006, 01:46 PM) *
Potzi face o "negresa de post" :

1,5 cana de zahar ,
1,5 cana de apa(poate fii minerala)
1,5cana ulei
3 cani faina
3 linguri cacao olandeza
1 praf copt
alte mirodenii: esenta rom , vanilie
facultativ : coaje portocala confiata-taiata bucatzele mici ca bobul de porumb, alte fructe uscate sau stafide ,tinute in alcol.


am testat reteta, si sunt fff multumita de felul cum mi-a iesit blatul...chiar nu ma asteptam

l-am insiropat, am pus o glazura din cico ammaruie pe deasupra si aoi un mot de frisca vegetala si a iesit o nebunie de prajitura de post

promit ca revin cu poze pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Dec 18 2008, 09:41 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Alatur la acest subiect cateva link-uri cu retete de post.
Foi de placinta(cu cartofi), budinca de caramel si cozonac de post: AICI
O frumusete de fursecuri spritate(inlocuiti untul din reteta cu margarina): AICI
Palmieri din foietaj(sa nu-i tineti prea mult la cuptor ca se usuca): AICI


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Dec 18 2008, 08:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



fursecuri cu lamaie

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Issis
mesaj Mar 5 2009, 05:33 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 336
Inregistrat pe: 18-December 07
De la: Targoviste
Membrul Nr.: 40,455



CITAT(Nick @ Mar 24 2006, 04:46 PM) *
turta dulce de post

500 g zahar
500 ml cu apa
2 pliculete praf de copt
1 pliculet praf de scortisoara
faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec

Zaharul se topeste pe foc (se caramelizeaza) si se lasa sa se arda (nu prea mult sa nu fie amar) pentru a avea o culoare maronie. Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste toata bomboana. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul.
Se adauga faina (acum cand o fac voi cantari faina si voi reveni cu cantitatea exacta).
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace.
Se face o glazura de zahar, de ciocolata sau ce alta glazura vor muschii vostri si se unge turta dulce cu aceasta glazura.


Excelenta! Multumesc de reteta. Acum ca am intrat la necaz in timpul postului imi sunt de mare folos retetele voastre.
Stiu ca se gasesc tot feluri de dulciuri de post in comert, dar parca ma simt mai impacata cand fac cu mana mea ceea ce ofer de pomana

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th November 2014 - 02:13 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare