![]() ![]() |
May 8 2008, 08:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 168 Inregistrat pe: 13-July 06 De la: Windsor Membrul Nr.: 32,863 |
Mie imi place la cuptor, cu paste, carne de pui si ou sau linga bere, usor toasted. Pentru fetele care au cuptoras de ala de se tine pe counter top (desigur, marca Black&Decker!! Dupa aia il scoateti, presarati un pic de sare si-l roadeti pe linga o bere, de exemplu Baiatul meu il maninca cu mare placere facut astfel, in orice alta mincare nu-i place - asta in caz ca dorea cineva o idee pentru copii. O sa fac poze data viitoare. Pastreaza un verde absolut superb si probabil mai multe vitamine (sper eu) si dispare imediat de pe platou. E crocant si deosebit de gustos. Cine vrea musai sa se complice, poate sa-i adauge un pic de unt si ceva lamiie plus piper, da'... la ce bun atita munca?!? -------------------- Canadian. Just like American, but without the gun. And better beer...
|
|
|
|
Feb 28 2009, 01:42 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 28-February 09 Membrul Nr.: 49,363 |
buna.Si mie imi place foarte mult sparanghelul.Am inceput sa-l consum cand a inceput tatal meu sa-l cultive.A inceput cu o cultura mica dar cu timpul o ajuns sa cultive o suprafata foarte mare,si cum pe piata din Romania se vinde foarte greu,as dori sa stiu daca cineva este interesat.
|
|
|
|
|
|
|
Mar 13 2009, 10:34 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,371 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
buna.Si mie imi place foarte mult sparanghelul.Am inceput sa-l consum cand a inceput tatal meu sa-l cultive.A inceput cu o cultura mica dar cu timpul o ajuns sa cultive o suprafata foarte mare,si cum pe piata din Romania se vinde foarte greu,as dori sa stiu daca cineva este interesat. Normal ca daaaa, dar acum depinde si unde locuiesti si deci unde aveti piata de desfacere Eu tot astept de cativa ani sa apara si la noi pe piata -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 14 2009, 04:09 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 172 Inregistrat pe: 12-September 06 De la: Toronto, Canada Membrul Nr.: 33,756 |
|
|
|
|
Mar 14 2009, 04:15 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 172 Inregistrat pe: 12-September 06 De la: Toronto, Canada Membrul Nr.: 33,756 |
|
|
|
|
Mar 26 2009, 12:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 532 Inregistrat pe: 21-November 08 De la: portugal Membrul Nr.: 46,612 |
Am fost,cu sotul,la sparanghel.in zona mea e peste tot:
![]() ![]() Am facut omleta (il prajesc putin in ulei de masline) si supa-crema,doar ca tre sa il fierb putin inainte sa-l pun in supa,ca daca nu imi pare putin amar.nu sunt eu asa mare admiratoare de sparanghel (imi place mai mult sa-l adun) da´ sotul il adora.ne place sa ne intrecem care aduna mai mult. -------------------- mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis! |
|
|
|
Mar 26 2009, 08:40 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Am facut omleta (il prajesc putin in ulei de masline) si supa-crema,doar ca tre sa il fierb putin inainte sa-l pun in supa,ca daca nu imi pare putin amar.nu sunt eu asa mare admiratoare de sparanghel (imi place mai mult sa-l adun) da´ sotul il adora.ne place sa ne intrecem care aduna mai mult. Norocosilor |
|
|
|
Mar 26 2009, 09:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 532 Inregistrat pe: 21-November 08 De la: portugal Membrul Nr.: 46,612 |
Norocosilor Hihihi,eu as fi preferat sa adun foi de placinta in loc! -------------------- mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis! |
|
|
|
Mar 27 2009, 12:14 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Hihihi,eu as fi preferat sa adun foi de placinta in loc! Mersi De ciuda azi mi-am luat 2 legaturi de sparanghel dintr-asta ca al tau subtirel pentru ca provenea din Italia si costa 4 euro si ceva kg , mai era unul "normal" dar costa 8 euro kg. |
|
|
|
Mar 27 2009, 04:09 AM
Trimis la
|
|
Mersi De ciuda azi mi-am luat 2 legaturi de sparanghel dintr-asta ca al tau subtirel pentru ca provenea din Italia si costa 4 euro si ceva kg , mai era unul "normal" dar costa 8 euro kg. si aici costa 4,99 euro,e scump.sotul zice ca nu se compara la gust cu asta "salbatic",care e mult mai bun.nu stiu daca ai pus si tu o reteta de risotto cu sparanghel,eu am gasit o reteta cu ciuperci,orez si sparanghel.imi cumpar tot si sapt. viitoare vreau s-o incerc,mi-a placut f mult cum arata. -------------------- mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis! |
|
|
|
Mar 27 2009, 08:45 AM
Trimis la
|
|
|
si aici costa 4,99 euro,e scump.sotul zice ca nu se compara la gust cu asta "salbatic",care e mult mai bun.nu stiu daca ai pus si tu o reteta de risotto cu sparanghel,eu am gasit o reteta cu ciuperci,orez si sparanghel.imi cumpar tot si sapt. viitoare vreau s-o incerc,mi-a placut f mult cum arata. Sigur ca am pus si aici mai sus si la Risotto-urile mele, eu insa n-as amesteca ciupercile cu sparanghelul pentru ca acesta are un gust pronuntat si bine definit, acopera complet ciupercile, parerea mea |
|
|
|
May 30 2011, 05:05 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 15-January 11 Membrul Nr.: 63,264 |
Dadi, eu l-as imparti cu o prietena. In cazul in care n-as avea amici doritori ( ca multi nu mananca de toate cele), as incerca si o congelare, ca nu l-as dovedi intr-o zi. L-as spala, i-as taia cotoarele ( iau unul, il tin de capete si-l curbez pana se rupe, acolo unde vrea el sa se rupa. Ala-i semnul ca la lungimea aceea trebuie taiati toti).L-as opari,mai multa apa pe tulpinite,mai putina pe varfuri, ca sa-si pastreze culoarea, cum a spus Adriana.Intrucat, mititel fiind, s-ar putea sa fie si mai fraged, eu l-as pune repede in apa fooarte rece, cu cuburi de gheata, nu care cumva sa se coaca apoi, scurs bine, l-as congela. Cu siguranta c-ar putea fi congelat fara sa fie oparit, ca-i fraged, dar, neoparit, isi schimba culoarea.O prietena mi-a zis ca ea pune in apa in care fierbe pastaile, de la bun inceput, un varf de bicarbonat si-si pastreaza vie culoarea verde.Daca merge la fasolea verde, cum spune ea ( eu n-am incercat inca), tre' ca merge si la pastrat culoarea sparanghelului. Retete sunt si aici, si la in imagini.Alege si tu ce-ti face cu ochiul.De bun, e foarte bun, indiferent de reteta.Sa ai grija sa nu-l fierbi prea mult, lasa-l al dente. P.S. Eu n-am mai vazut asa sparanghel pana acum. Sparangelul poate fii facut si pe plita cu sare, pana se rumeneste un pic( intai pe o parte, pe urma pe alta). Il stropesti cu mujdei de usturoi si mananci ...cu tot cu degete..... |
|
|
|
May 30 2011, 05:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 78 Inregistrat pe: 29-November 07 De la: Oradea Membrul Nr.: 40,100 |
Eu il curat si -l calesc putin(pana isi schimba culoarea in verde aprins) in tigaia de teflon cu un strop de ulei de masline si apoi adaug parmezan ,sare si usturoi granulat - e super ca si garnitura langa carne sau chiar si gol.
La fel procedez si cu brocoli,conopida,dovlecel - pt a le consuma in stare cat mai cruda. Acest mesaj a fost editat de GabrielaT: May 30 2011, 05:16 PM -------------------- ![]() am inceput in 1.08.2011 |
|
|
|
May 30 2011, 11:25 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 114 Inregistrat pe: 12-January 11 De la: ... Membrul Nr.: 63,207 |
si noua ne place tare mult sparanghelul: cel alb ni se pare cel mai gustos insa mere si cel verde si cel mov.
am invatat de la nemti (olandezii stiu ca sunt "cei mai tari" in prepararea lui insa si nemtii se pricep bine de tot) ca pe cel alb trebuie sa il cureti (mere foarte usor cu peeler-ul de legume) de la "cap spre coada" tinandu-l in palma intinsa ca sa nu il rupi si dupa ce e curatat ii tai cam 2 cm din "coada" (partea cea lemnoasa). "cojile" se pun la fiert cu apa, putin zahar si unt, obtinandu-se o zeama aurie. in aceasta zeama se fierbe sparanghelul curatat anterior, care se poate consuma cand este fiert, cu unt topit peste sau cu sos hollandaise sau taiat in bucatele intr-un sos alb (sos alb: faina, unt, creme fraiche, ou fiert maruntit bine, un strop de otet, sare si piper). ce m-a surprins placut: sparanghelul alb nemtesc este gros in comparatie cu cel din Peru de exemplu; e cam scump in Europa insa io zic ca merita...adica no' depinde de gusturi: ori iti place, ori ba. Acest mesaj a fost editat de truenorth: May 30 2011, 11:31 PM |
|
|
|
Jun 4 2011, 10:32 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 19 Inregistrat pe: 28-December 10 Membrul Nr.: 62,971 |
Si noi consumam sparanghel,pe cel alb,din borcan il stropesc doar cu ulei de maslinute si cu un pic de zeama de lamiie,iar pe cel verde il facem la gratar,pe jar.Foarte buna la jar este si ceapa verde,dar un pic mai grosuta.Aici unde locuiesc eu chiar e o traditie ca o data in primavara sa se manince ceapa verde la gratar.In rest ei nu folosesc ceapa verde pina nu ajunge bulbul de dimensiunea unui ou mai mare.Prietenii mei au ramas surprinsi cind au vazut in salata ceapa verde ,subtirica...si pe deasupra si frunze.Apoi alta curiozitate,nu folosesc ierburi aromate decit uscate si nu stiu sa valorifice flora zonala,dealurile fiind pline de rozmarin.Eu mi-am cules muguri.....virfurile tinere..ca la muguri de pin si le-am pus in borcan cu otet....e super la friptura de pui la cuptor.
Apoi am pus ramuri legate cu panglica si in sifonier...miroase ,o nebunie.............Prietenele mele au ramas surprinse cite cunostinte am despre flora,ma refer la plante medicinale. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|