Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Apr 25 2006, 11:03 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
Eu am facut o friptana (am pus-o la topicul Carnurile de Pasti - in imagini) de berbecutz, shi un piept de porc, care au stat trei nopti la baitz, si pe care dupa ce le-am facut pe carbuni, le-am taiat felii si le-am mancat ca pe pastrama vanatoreasca -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Apr 27 2006, 08:31 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
In general noua ne place si asta am intotdeauna in casa,PATRUNJEL SI USTUROI,de aceea o marinada simpla si BUUUUUUUUUUUNA.
Nici un vampir nu se mai atinge de voi,garantat:P Deci: MAERINADA CU PATRUNJEL SI USTUROI Ingrediente. - 1 legatura patrunjel verde - 1 capatina de usturoi,destul de mare - o cana de ulei,asa ca. 200ml(???) - ceva piper proaspat macinat sau zdrobit,dupa preferinta Mod preparare: Patrunjelul,de preferinta proaspat ,se spala toaca marunt si se pune peste bucatile de carne(poate fii ori ce carne). Se presara piper si usturoiul curat si presat si in final setoarna uleiul. Toate acestea se amesteca bine si se lasa pina a doua zi,sau citeva ore inainte in frigider. Sare se adaoga doar inainte sa se aseze pe gratar carnea. Iar bucatule de carne sint bine sa nu fie prea subtiri taiate. MARINADA PENTRU PESTE LA GRATAR Ingrediente: - 1-2 ls frunze patrunjel tocat - 1-2 ls busuioc tocat sau 1ls mirodenii de provincie - piper proaspat macinat - 1-2lc mustar Dijon - sucul de la 1 lamiie - 5-6 ls ulai masline Mod preparare. Toate ingredientele se amesteca bine. Bucatile de peste ,pregatite in prealabil se ung cu acesta marinada pe amindoua partile si se lasa cel putin 2-3 ore la frigider. Se scoat ,se aseaza pe folie de aluminu unsa in prealabil cu ulei si se aseaza pe gratar. MARINADA PENTRU CARNE DE CURCAN,RATA.... Ingrediente. - carne dupa preferinta - lapte batut(sana,Buttermilch) - piper - Curry/usturoi Mod preparare. Carnea se taie in forma dorita(pt. frigarui sau bucati intregi) Laptele batut se amesteca cu piperul,Curry sau usturoi, dar nu economisiti,ci din belsug. In aceasta marinada se pune carnea cu o seara inainte ,iar a doua zi se pune sare si la gratar cu ea dupa cum doriti. Eu am facut frigarui cu curry, printre care am pus ceapa si ardei si au iesit f. bune. Va urez spor la treaba si pofta buna. O sa mai revin si cu alte retete! -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
|
|
|
Apr 27 2006, 10:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 448 Inregistrat pe: 21-April 05 De la: camara vecinilor Membrul Nr.: 23,540 |
Pentru ca ne-am imbuibat cu preparatele specifice sarbatorilor de Pasti ieri am pus pe "gratarul" de cuptor doua pulpe de pui baitzuite vreo 4-5 ore la rece in ulei de masline, vin alb sec, piper, usturoi uscat si vegeta in loc de sare
aici "gratarul" cu produsul finit si finalul in farfurie.... Cartofii sunt dupa retzeta deja clasica a Afroditei, in poza cu gratarul nu se mai vad pt. ca s-au facut inaintea puiului...
Imagini Atasate
-------------------- Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
|
|
|
|
Apr 27 2006, 11:20 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 448 Inregistrat pe: 21-April 05 De la: camara vecinilor Membrul Nr.: 23,540 |
Nu, nu i-am furat gratarul lui Nenea Radu Am calit ceapa cu usturoi in ulei de masline Am tocat niste ciuperci si le-am calit pana s-a evaporat toata apa, apoi am udat totul cu un pahar de vin si am adaugat ceva ardei rosu taiat marunt La final, am taiat pieptul de pui in fasii subtiri pe care le-am adaugat ciupercilor Se asezoneaza cu un pahar de smantana, sare, piper, patrunjel verde Am servit cu mamaligutza... -------------------- Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:06 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
pulpele ca pulpele ca dinalea am mai mincat ,deoarece carnea de pui si la noi se cionsuma cel mai mult. Dar gratarelul din piept de pui cu legumele alea calite unde ciupercile si usturoil nu lipsesc si mai ales mamaligita,ca de de luni de zile nu am mai facut ,imi lasa gura apa.... Sa va fie de bine si multam de -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:10 PM
Trimis la
|
|
Saru'mana !
Si noi ( cei de acasa ) multumim pt. cartofii aia faini, ca de atunci numai asa-i facem...!!! -------------------- Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
Marcel, cum faci pulpele pe gratar (eu nu-s asha fan pulpe pe gratar, ca-mi plac la tava)
Mie mi se ard pe exterior shi-s crude pe interior -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:15 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(nenea Radu @ Apr 27 2006, 01:11 PM) [snapback]212401[/snapback] Marcel, cum faci pulpele pe gratar (eu nu-s asha fan pulpe pe gratar, ca-mi plac la tava) Mie mi se ard pe exterior shi-s crude pe interior Le crestez bine cu cutitul, pana la os ( se vede in poza cu baitzul ) Cele din imagine sunt facute in cuptor si se fac mai bine, nu se usuca prea tare pt. ca le stropesc din cand in cand cu baitzul ramas.... Acest mesaj a fost editat de marcel marcel: Apr 27 2006, 12:16 PM -------------------- Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:20 PM
Trimis la
|
|
Bine bine, asta cu crestatul e stiuta, dar in plus ce faci, presupun ca e jarul mai slab shi stai de veghe la greu sa le tot intorci?
-------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:27 PM
Trimis la
|
|
-------------------- Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
|
|
|
|
Apr 27 2006, 12:42 PM
Trimis la
|
|
Ahaaam, mi-am amintit o metoda "beton" din zilele de incepator in ale grataritului : daca ti-e teama ca se ard - lucru' valabil la orice tip de carne - din cauza jarului prea puternic, inveleste pulpele, sau ce-o fi, in folie de aluminiu ! Le scoti din folie doar cat sa capete aspect apetisant...
|
|
|
|
Apr 27 2006, 01:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 238 Inregistrat pe: 5-November 01 De la: Abulafia Membrul Nr.: 704 |
Posibil ca reteta asta sa o mai fi scris vreodata, dar cum am incercat-o in weekend a nu stiu cata oara, v-o scriu. Se iau niste scrumbii proaspete, se curata si se spala bine, se umplu cu rosii, ardei gras, ceapa rosie, toate astea tocate marunt, se sareaza si pipereaza dupa preferinte, se 'imbraca' in folie si se pun pe gratar, la jar mocnit. Este un fel nemaipomenit de mancare! Cu un vinisor alb demisec merge la fix.
-------------------- |
|
|
|
Apr 27 2006, 01:53 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(marcel marcel @ Apr 27 2006, 01:27 PM) [snapback]212412[/snapback] Adica beau bere pana imi place cum se aude, da ? -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Apr 27 2006, 01:57 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Apr 27 2006, 02:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
si eu crestez bine pulpele de pui, le si aplatizez(e corect?) cu ciocanul pt snitel, jarul il batucesc ( nu eu ci sotul face treaba asta) cu un bat, sau alt obiect, si in special pun gratarul relativ sus si puiul mai pe margini la inceput, ca sa nu fie scrum pe exterior si crud in interior. este clara explicatia??? cu prima ocazia de grataragii incerc sa pozez.
-------------------- |
|
|
|
Apr 27 2006, 03:00 PM
Trimis la
|
|
Creca o sa incerc varianta in folie un timp, iar la sfarshit bagat sa se rumeneasca pe exterior.
Eu mai fac pe gratar o shmichirie : pastravi cam de 350 - 400 grame, curatzatzi, cu felii de bacon, boabe de piper, putzin ulei, sare, putzin vin alb sec, toate astea bine invelite in folie, shi puse pe gratar. Baconul se topeshte, se amesteca cu vinul shi cu zama ieshita din peshte, iar pastravanu se face in toata treaba asta. Nu pot sa va zic ce gust are. (cand o sa fac prima data vin cu poze) -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Apr 27 2006, 04:20 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 289 Inregistrat pe: 25-October 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 28,461 |
...baitz : 2 linguri mamelada de portocale cu o lamaie stoarsa , ceva sos de soia si un iaurt de baut expirat( nu glumesc! daca e de ala cu bifidus nu se strica ci numai se acreste!) , sare ,piper si boia dulce dupa gust...sosul de soia era de ala negru ( adeca nu light) si lamaia mare!...am marinat pulpitzele de pui exact de seara pana dimineatza si apoi le-am "stors si pus pe gratar...sunt laconica in explicatii pt ca sambata asta care vine prognozez un sapat cu gratar de pui si poze, asa ca voi veni cu reteta exemplificata corespunzator...n-am rezistat tentatiei de a va scrie chiar si asa .... ..."amestecatura "de mai sus a dat o crusta moale si dulceaga excelenta puiului care a mers superb cu un vin rosu( desi nici ala alb nu cred ca ne statea in gat, fiind el-vinul alb- de fapt recomandat la zburatoare) si cu o salata de salata ...P.S. ...am mai pus la baitz si niste 'vorcester" de ala maica" cum zice bunica -mea -------------------- |
|
|
|
Apr 29 2006, 06:02 PM
Trimis la
|
|
|
Fain,faine retete,faine idei si smecherii,dar mie imi este o pofta nebuna dupa asa un GULASC la padure.
Din pacate Fredi sper sa ma ierte ca ni-i gratar ,dar nu stiam unde sa o pun. Poza gasita pe net,imi aduce aminte de un gulas taaaaaaaaaaaaare bun si am incercat sa mai fac eu ceva ,dar ca ala facut afara la ceaun nu-i. Aveti ceva retete,idei -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Apr 30 2006, 04:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
azi am gratarit cate ceva. in primul rand "am sa aduc biserica in mijlocul satului" cum zic francezii.
tai rozmarin si usturoi la al meu *baitz* eu pun un mic paharel de bauturica( whisky) si la fel sos soja, dau totul in mixer cu putin zahar ( 1 lingurita rasa) ulei, si putin camoun. am dezosat partea inferioara a picioarelor de pui ( ideea lui nenea Radu cu rulada sa.) am amestecat cu maglavaisul precitat si am lasat la marinat toata noaptea. si azi au iesit bunuuuute di tat intre timp am mai pus si cateva cotlete de porc, si carnaciori, dar cu pozele am ramas in urma, asa ca va pun doar un sfarsit de gratar iar ca desert o tarta cu mere si inghetata de vanilie. pofta buna!!!
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Apr 30 2006, 04:13 PM
Trimis la
|
|
pardon s-au imbarligat toate pozele, asa ca faceti un rebus....si puneti-le in ordine. deci carnea dezosata, iese excelent caci se face super bine , merci nenea Radu de idee, apoi rozmarin si usturoi se taie, se mixeaza cu whisky si soja ..... dupa marinat , pe gril si....desertul.
pardon, pardon -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|