![]() ![]() |
Jul 29 2009, 06:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 183 Inregistrat pe: 6-April 09 De la: unde-i tinerete fara batranete Membrul Nr.: 50,469 |
1 cana apa 1 lingura drojdie (eu am pus uscata) 1 lingurita sare 1/2 lingura otet 2 1/4 cani faina integrala Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit putin cuptorul cat framantam si am pus aluatul acolo acoperit cu un prosop. A durat ceva mai mult pana a crescut dar a meritat. Am facut doua painici pe care trebuia sa le crestez dar am uitat. Le-am pus la copt la 400 F , adica 200 C cam 40 -50 de minute, pana s-au rumenit bine. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu apa si am pus un prosopel umed sa se racoreasca. Is numai bune de Post, de dieta si barbata-miu le tot lauda de 10 minute. Floricica, arata exceptional painicile tale dar ... de ce otet? -------------------- "Transforma-ti viata intr-un basm minunat."
|
|
|
|
Aug 7 2009, 11:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 238 Inregistrat pe: 5-November 01 De la: Abulafia Membrul Nr.: 704 |
Ma bag si eu in vorba:
Eu fac paine de secara, ca-i mai dulceaga. Reteta mea e astfel (de multe ori totul e ochiometric, dat fiind faptul ca o fac atat de des incat nu mai masor cantitatile): 600 g faina alba 400 g faina de secara 2 linguri miere 1-2 linguri otet de mere sare 2 pachetele drojdie uscata (folosesc Dr.Oetker care este 1 pachet/500g faina) aproximativ 600 ml apa 3-4 linguri ulei Amestec fainile si drojdia intr-un vas. Apa, mierea, sarea si otetul le pun pe foc si le incalzesc pana se topeste mierea (nu e fierbinte lichidul, ci cald). Se toarna peste fainuri, se amesteca, apoi se framanta adaugand uleiul cate putin. Ulei se pune cat trebuie ca aluatul sa se desprinda de mana. Daca aluatul e prea moale, se mai adauga faina. In rest, formula clasica: crescut, tava, cuptor. Otetul si mierea se adauga la fainurile negre pentru a le 'inmuia'; sunt faini aspre. Acest mesaj a fost editat de Diana: Aug 7 2009, 11:40 AM -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 11:16 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 8 Inregistrat pe: 18-August 09 De la: Bistrita Membrul Nr.: 53,387 |
Painea neagra e cea mai sanatoasa
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|