![]() ![]() |
Sep 24 2009, 08:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
-------------------- |
|
|
|
Sep 24 2009, 09:00 AM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Pun si eu ceva poze cu interiorul de la Namaesti, din primavara:
![]() ![]() Schitul Dragoslavele: ![]() ![]() ![]() -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
|
|
|
Sep 24 2009, 09:13 AM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Cetatea taraneasca Risnov
Imagini Atasate
-------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Sep 24 2009, 11:07 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 929 Inregistrat pe: 28-June 07 De la: torino Membrul Nr.: 38,143 |
Pun si eu ceva poze cu interiorul de la Namaesti, din primavara: Asa completam tabloul, interior si exterior! Cetatea taraneasca Risnov In fiecare an cand merg acasa , mergem sa o vizitam ,de data aceasta nu am mai pus poze! |
|
|
|
Sep 24 2009, 11:09 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 929 Inregistrat pe: 28-June 07 De la: torino Membrul Nr.: 38,143 |
|
|
|
|
Sep 25 2009, 10:13 AM
Trimis la
|
|
![]() Vedeta culinara Grup: Membri Postari: 3,300 Inregistrat pe: 19-August 06 De la: p-aici pe undeva Membrul Nr.: 33,374 |
ma bucur ca am inspirat pe cineva sa vada niste locuri.
cand am fost eu, in mai, era o placere sa stai pe platoul de deasupra manastirii corbii de piatra. gerogiana, la namaesti poti ajunge foarte usor din bucuresti, intr-o excursie de 1 zi. sunt multe masini spre campulung muscel din autogara militari. firmele lucky tour si montana. eu prefer lucky. daca prinzi o cursa care urca pana la rucar ramai in autocar, pana sus, la iesirea din satul "valea mare" si de acolo pana la namaesti mai ai 1 km pe jos. daca autocaru' e numai pana la campulung, cobori la oprirea de la liceul "dinicu golescu" si un pic mai in fata e statia de maxi-taxi/microbuze. il iei pe cel de "valea mare", care te va lasa tot pe soseau principala. tot 1 km pe jos trebuie sa faci. peste drum de manastire e casa memoriala george toparceanu. in campulung mai poti/puteti (cred ca alex va fi prezent dc vrei un orar pt masini si un telefon pt rezervare, da-mi de veste. -------------------- Fan n_puiu!
|
|
|
|
May 2 2010, 08:27 PM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,095 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Pentru ca deja s-a dat startul la iesiri in aer liber si pentru ca noi n-am vrut sa le ratam pe primele, am plecat (iar
Manastirea dintr-un lemn Pentru cine nu cunoaste obiectivul mai mult sau mai putin turistic, pun mai jos o scurta descriere, luata de pe net: "Este situata la aproximativ 25 km sud de municipiul Rm. Valcea si la 12 km nord de Babeni, pe valea Otasaului, in comuna Francesti. Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea in acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn. ..... Dupa restaurarea din 1938-1940, facuta de Ministerul Aerului si Marinei, acest ansamblu monahal a devenit in mod simbolic altar de inchinare pentru aviatori si marinari." ![]() Ca sa ajungi la manastire, trebuie sa urmezi drumul dinspre Rm. Valcea spre Horezu. In comuna Francesti (cca 25 km distranta de Rm. Valcea) se lasa un drum (asfaltat acum multi, multi ani de zile) in stanga, cam valurit, ce-i drept, dar care te poarta printre dealuri inca impadurite Intrarea la manastire se face printr-o poarta sompturoasa, sculptata in lemn masiv ![]() ![]() ![]() Pentru ca in orice peisaj romanesc exista si un "farmec" local, si aici il intalnesti, as putea spune din plin ![]() Trecand de poarta, patrunzi intr-o atmosfera de calm si relaxare, pe care cu greu o mai regasesti in ziua de azi. Pana la complexul care cuprinde locuintele maicutelor, camerele de inchiriat, biserica de piatra si cea de lemn, trebuie sa faci un pic de miscare, pe o alee strajuita de salcii. ![]() ![]() La capatul aleei vei intalni monumentele dedicate marinarilor si aviatorilor ![]() ![]() In stanga te asteapta linistite locasurile de cult. La intrare gasesti lespezi de marmura care poarta omagiile marinarilor si aviatorilor cazuti la datorie ![]() ![]() -------------------- |
|
|
|
May 2 2010, 08:56 PM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,095 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Odata intrat, vei gasi biserica din piatra, unde poti sa asculti slujbele, poti sa aprinzi o lumanare, sa iei apa sfintita, sa bei si apa din fantana, sa admiri florile si chiar sa urmaresti amuzat cum se joaca prin copaci...veveritele
![]() ![]() ![]() ![]() Vei fi placut impresionat sa vezi cat de curat este peste tot si, mai ales, ca poti gasi lejer scarile care duc spre manastire. Daca vrei sa faci un pic de sport (eventual dupa o masa copioasa Manastirea se alfa pe un platou, inconjurata de stejari seculari care sunt declarati monumente ale naturii. ![]() ![]() ![]() In curtea manastirii se afla si un mic cimitir, unde sunt ingropate staretele si calugaritele. Legenda spune ca un calugar a gasit icoana Maicii Domnului in scorbura unui stejar secular si ca a auzit o voce care l-a indemnat sa construiasca pe locul in care a gasit icoana o biserica din lemnul acelui stejar. Adevarata sau nu, cert e ca manastirea este construita in intregime din lemn; pana si cuiele si braul impletit care o inconjoara, sunt facute din lemn ![]() ![]() ![]() ![]() Fatada aduce cu casele din zona rurala de ses, cu o intrare joasa (nasol daca esti inalt), sa nu intre prea multa caldura, cu doua lespezi mari de piatra pe post de trepte si niste coloane sculptate dupa modelele vremii. ![]() ![]() ![]() Inauntru peretii sunt "captusiti" cu icoane vechi, care te coplesesc prin vechime si varietate. Acestea insa trebuie privite de fiecare, personal Dupa turul de forta pe meleaguri sfinte, ne-am luat ramas bun de la acea zona mirifica, dar ne-am promis ca vom reveni ori de cate ori se va ivi ocazia!
-------------------- |
|
|
|
May 2 2010, 09:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
da' stiu ca-l plimbi pe mitzilos!
altfel, ce-mi plac mie pozele povestite, parca le vad cu alti ochi! frumoasa iesire, cred ca pe la sfarsitul lui mai iti calc pe urme, sa vedem! |
|
|
|
May 2 2010, 09:07 PM
Trimis la
|
|
da' stiu ca-l plimbi pe mitzilos! altfel, ce-mi plac mie pozele povestite, parca le vad cu alti ochi! frumoasa iesire, cred ca pe la sfarsitul lui mai iti calc pe urme, sa vedem! Pai ii facem trainingul pentru plimbarile mai lungi Si mie imi place sa povestesc pozele, pentru ca, exact cum ai zis si tu, le vezi cu alti ochi -------------------- |
|
|
|
May 3 2010, 05:56 PM
Trimis la
|
||||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,768 Inregistrat pe: 16-February 08 De la: BACAU Membrul Nr.: 41,606 |
Saru'mana Drupi ca mi-ai adus aminte. Acu 2 ani am fost si noi acolo si m-a impresionat linistea si magia locului.
PS Imi place cum povestesti pozele! Si acu si eu: Deci intrarea prin racoarea salciiilor pletoase Apoi linistea chiliilor pierdute printre flori Micuta manastire la care lucrau studentii In sfarsit la umbra seculara a stejarilor batrani incercand sa prindem si noi sirul legendelor... ![]() -------------------- |
|||
|
|
||||
May 24 2010, 09:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,768 Inregistrat pe: 16-February 08 De la: BACAU Membrul Nr.: 41,606 |
Astazi am fost in plimbare la Balvanyos si lacul Sfanta Ana. La Balvanyos am ajuns la ora pranzului dupa ce am calatorit pe niste meleaguri de poveste cu drumuri de cosmar. Si am ajuns la pensiunea Cetate despre care citosem numai lucruri minunate. Am ajuns la concluzia ca toate laudele sant meritate, atmosfera este rustica aranjata cu multe detalii, servirea este ireprosabila, mancarea supergustoasa si pret deosebit de atractiv.
Deci: Pensiunea Cetate ![]() ![]() ![]() ![]() Detalii de pe masa ![]() Palinca cu margele
-------------------- |
|
|
|
May 24 2010, 09:52 PM
Trimis la
|
|
In continuare am luat-o prin padure, vre-o 6 km, spre lac
![]() ![]() Si in sfarsit ajungem sa vedem minunatia dintre munti. Imaginea este mirifica, ne taie respiratia. ![]() ![]() Dar deabia acum vedem ceva tainic venit atat de demult incat ne sfiim sa mai vorbim. Pasim infiorati in aceasta capela atat de simpla si de mica, cat o bijuterie. (atentie la anii scrisi pe cruce) ![]() ![]() ![]() O ultima imagine cu lacul ascuns intre munti. Si din nou la drum, la drumurile noastre cele de toate zilele. Totusi a fost o zi superba, sant atatea locuri frumoase in tara asta dar drumurile astea sant sub orice limita a bunului simt. Asta e! ![]()
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Nov 25 2011, 10:49 AM
Trimis la
|
|||||
![]() Vedeta culinara Grup: Membri Postari: 4,630 Inregistrat pe: 27-September 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 17,284 |
'Neata!
Poze de vacanta, ziceti, dar eu am numai din romanica, nu am fost in tari straine. Astea sunt de la Vatra Dornei. -------------------- ![]() |
||||
|
|
|||||
Nov 25 2011, 10:54 AM
Trimis la
|
|
![]() Vedeta culinara Grup: Membri Postari: 4,630 Inregistrat pe: 27-September 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 17,284 |
-------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 25 2011, 10:57 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
Nov 25 2011, 11:00 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
Nov 25 2011, 11:03 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|