![]() ![]() |
May 22 2006, 08:48 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
subiectul asta e putzin cam off topic, dar, pentru ca nu a mai pus nimeni ceva aici .... La sfarsitul saptamanii a fost un festival al creatorilor populari la noi in oras. In alte orase deja devine o traditie organizarea unor astfel de festivaluri, la noi a fost primul. Am facut un tur pe acolo si pun cateva imagini (ma gandesc in special la cei plecati din tzara ): Ca idee generala , despre locatzie : daca ar fi sa grupez ce am vazut acolo, ar fi : cei specializati intr-un meshteshug (incondeiatul oualor, oalarit, mashti populare), creatorii mai "rafinatzi", artishti de inspiratie populara, si, mai pe la margine, buticarii cu 1000 de produse din lemn, etc., care ii vezi in toate popasurile de pe langa zonele turistice. Mai intai dau un tur pe la cele doua trei standuri cu superbe oua incondeiate (in Bucovina se cheama "inchistrit" tehnica aceasta, dusa la perfectiune) . Nu pot sa nu-mi amintesc aici inventivitatea romanului care m-a uimit, cand m-am uitat odata la o scula cu care incondeiau si am vazut ca principiul era identic cu cel care il folosesc cei de la Rotring, Staedler etc. pentru tragatoarele in tus. Sugestiv aici : o batranica, care a predat deja mestesugul, si o tanara, care va urma : urmeaza mastile, care acuma , de cand cu Dracula, etc. par sa fi crescut in ochii turistilor : Pentru cei interesati, creatorii au si carti, care descriu zona etnografica, etc. nu pot sa nu ma opresc ceva mai mult la standul in care "Amintirile din copilarie" au o originala infatisare : La oale, erau cateva standuri cu oale obisnuite, in care mai fac bunicii lapte acru, sau sarmale, dar si standuri cu produse spre incantarea ochilor : Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: May 22 2006, 09:32 AM -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
May 22 2006, 08:49 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
Ma opresc la artisti, care deja prezinta altfel produsele, de o diversitate mult mai mare :
Trecem cu vederea pantofii lasati sub scaun, in schimbul opincilor, si cafeaua bauta din o "traditionala" ceasca de plastic, avand in vedere ca persoana artistului nu este importanta pe langa creatia sa : La final , plin de incantare, m-am oprit la o femeie din Chisinau, care a impins mestesugul la nivel de arta . Mai intai mi-am amintit cum la tara ne jucam si faceam tot felul de figurine din panusi de porumb. Femeia aceasta a dat viata banalelor panusi : Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: May 22 2006, 09:35 AM -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
|
|
|
May 22 2006, 09:11 AM
Trimis la
|
|
Un tablou din fir te lasa cu gura cascata.
Pun aici imaginea cu rezolutia originala : -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
May 22 2006, 09:13 AM
Trimis la
|
|
"Eu am facut tot ce a fost in firea vremii mele, de-acuma voi ....... " -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
May 25 2006, 11:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 413 Inregistrat pe: 14-March 06 De la: sua Membrul Nr.: 30,795 |
|
|
|
|
May 26 2006, 07:55 AM
Trimis la
|
|
mai stii ?
-------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
May 26 2006, 08:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
foarte frumoase toate,unele stiute, altele nu. obiectele din panusi de papusoi, parca ar fi de la orientali.
doar in china si japonia vezi multe chitibusuri de aiestea. multumim de poveste, ca de obicei captivanta. -------------------- |
|
|
|
May 26 2006, 08:43 AM
Trimis la
|
|
Stella, ma crezi sau nu, cand eram copil si mergeam la tara, bunicii imi faceau vioara din coceni (crestau marginile de la coceni, astfel faceam rost de doua strune, le departau cu doua "pene" tot din cocean, dar mai subtire, si mai faceau si un "arcus" in mod similar, udam putzin "strunele", si mergea
Si erau multe nimicuri din astea, care le faceam toamna, pe vremea recoltei , asa ca nu numai la orientali. -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
May 26 2006, 08:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
te cred nene, te cred, ce minunatii pot face mâinile si imaginatia omului !!!
ideea de scripca ma amuza, cu atât mai mult ca e meseria mea. o zi buna, si te asteptam cu alte povesti faine..... aiasta mascà e fàcutà de fratele meu. e hobby-ul lui. sta la falticeni, aproape de mata' -------------------- |
|
|
|
May 26 2006, 09:18 AM
Trimis la
|
|
Arata super fain, da' eu m-as bucura sa mai puna si altii aici cate ceva imagini frumoase, de care sa ne bucuram si noi.
Asa, in rest, cum am ceva, pac! - pun aici . -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Jun 14 2006, 11:10 AM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
Radu, frumoooooooos, ca de obicei. doamne, ca te-as asculta cu orele, asa tare imi place cum povestesti. Sar'na muuuuuuult de tot, pt poze care sunt splendide, si pt povestire. Sar'na ca te-ai gandit la noi, cei de departe
-------------------- |
|
|
|
Jun 14 2006, 03:20 PM
Trimis la
|
|
![]() is de-a dreptu' pe langa Grup: Membri Postari: 4,483 Inregistrat pe: 9-February 05 De la: Onesteanca in Toronto Membrul Nr.: 21,207 |
Si eu zic "sar'mana"!
Daca nu esti neam cu Creanga, esti reincarnarea lui . Sa ne traiesti si sa ne mai povestesti, Radule! -------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Jun 14 2006, 03:56 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 22 Inregistrat pe: 11-June 06 Membrul Nr.: 32,429 |
Doamne ce bucurie mi-a facut sa revad Sihastria si Cetatea Neamtului. Am niste poze alb negru de 5 cm/5cm, dar imi sint dragi. Asta a fost acum 35 ani. Eram cu toata familia, care era numeroasa la vremea respectiva, dar care mi-a disparut in neant inafara de mama si frate. Merci mult , mai ales ca sint la alt colt al pamintului. Sper cit mai curind sa pot sa revizitez si in mod special sa le arat copiilor mei acele superbe locuri. Si aici unde traiesc se practica sa te duci o zi sau doua in "retragere" si sa te reculegi sau sa te rogi, oricum vrei sa-i spui.
Frumoase poze, dar nici eu nu stiu cum este cu rapid share-ul din pacate....asi fi vrut sa vad clipurile. |
|
|
|
Jun 14 2006, 04:09 PM
Trimis la
|
|
cred ca ziua in care am facut pozele a reprezentat toata vara 2006 shi n-am stiut, ca de atunci nu a mai fost vreun weekend cu soare. Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: Jun 14 2006, 04:14 PM -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Jul 6 2006, 08:14 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 20 Inregistrat pe: 3-January 06 De la: around here Membrul Nr.: 29,679 |
Exista oare vre-un forum cu tematica turism/calatorii in Romania? In special pentru cei din strainatate.
Incerc sa gasesc ceva, deocamdata fara succes. Caci una e sa ai ghidul Lonely Planet in fata, si e cu totul alta sa auzi pe viu opinii ale celor care cunosc zonele, au calatorit etc. |
|
|
|
Jul 8 2006, 01:23 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 83 Inregistrat pe: 12-June 06 De la: Bucuresti-Pieptanari Membrul Nr.: 32,455 |
De fantana lui Botorog mai stie careva ceva?
|
|
|
|
Jul 9 2006, 05:43 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
bogdanaaaaaaaaaaaaa, excursionista mica !
frumoase poze ! buei ce tzara frumoasa avem ! |
|
|
|
Jul 9 2006, 09:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,527 Inregistrat pe: 11-November 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 28,786 |
hehe, si ce m-as mai plimba
astept concediu, sper sa am cu cine sa haladuiesc -------------------- Asa, si?
![]() |
|
|
|
Jul 10 2006, 08:27 AM
Trimis la
|
|
Maaaama, Bogdana, mi-ai rasucit cutzitu' cu pozele astea din Piatra Craiului.De prin '86 pe cand eram student tot visam sa fac creasta si sa prind vreme faina (tare nu prea s-a potrivit pe atunci).
Odata am stat la cort si am asteptat trei zile, nici macar nu am vazut creasta de urat ce era, iar intr-o dimineata am auzit niste zgomote suspecte langa cort (tineam mancarea afara), si cand sa ne uitam (eram speriati sa nu fie urs) , un ditamai tzapul ne rezolva rosiile si castravetii, dupa ce un caine de la stana ne rezolvase si salamul A doua tentativa a fost in august '93, cand am prins bruma (si noi dormeam la cort Creasta a aparut frumos, pe cand ieseam din poiana dinspre Curmatura : pozele nu prea sunt de calitate, aveam aparat rusesc, filme Azomures, ma rog, amintirea conteaza. Odata ajuns pe creasta, am prins o vreme cu nori, care aveau indrazneala sa urce mai repede ca noi dinspre o latura a muntelui, sa traverseze creasta in partea cealalta, tu, ca turist, ramanand undeva suspendat intre ei : seara, am ramas in unicul refugiu de creasta, am dormit 16 in el, nu pot sa va descriu cum am stat, dormeam si ne intorceam toti la comanda dupa alti ani, in '99, am urcat din Plaiul Foii, prin Lanturi, am dormit iar in refugiu (in aceleasi conditii de aglomeratii asa ca, daca aud de Piatra Craiului, imi revin toate amintirile astea , si mereu imi spun ca o sa mai fac creasta o data (cand, cine stie) -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Jul 10 2006, 08:52 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,527 Inregistrat pe: 11-November 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 28,786 |
hehe nene radu, ma bucur ca ti-am trezit amintiri, eu sunt convinsa ca privite acum sunt superbe chiar daca au fost momente dificile la momentul respectiv
sper sa ajung anul asta iara prin munti -------------------- Asa, si?
![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|