Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
May 24 2009, 09:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 556 Inregistrat pe: 3-March 09 De la: Cluj Napoca, ocazional la Medias Membrul Nr.: 49,443 |
Mereu fac din afine dulceata cu gelifiant de la dr oetker. Modalitatea e scrisa pe plic. Bafta! Asa nu scade prin fiert. Cate fructe ai atata dulceta iese. Mmmm...ce bine ca ma pot apuca de treaba! Multumesc mult de tot Gloxinia! O sa ma intorc cu rezultatul cand o sa fie gata. -------------------- "Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)
|
|
|
|
May 25 2009, 06:29 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 817 Inregistrat pe: 23-June 08 De la: onesti Membrul Nr.: 43,887 |
Mmmm...ce bine ca ma pot apuca de treaba! Multumesc mult de tot Gloxinia! O sa ma intorc cu rezultatul cand o sa fie gata. cosmina au aparut afinele deja???????? -------------------- |
|
|
|
|
|
|
May 25 2009, 01:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Culinareasa lunii Postari: 1,094 Inregistrat pe: 10-March 09 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 49,678 |
imi poate spune cineva daca din trandafirii acestia se poate face dulceata?
sau care din ei merg pt dulceata si care nu multumesc -------------------- mami de fetite si baietei (2+2)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult." blog |
|
|
|
May 31 2009, 09:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 556 Inregistrat pe: 3-March 09 De la: Cluj Napoca, ocazional la Medias Membrul Nr.: 49,443 |
cosmina au aparut afinele deja???????? Inca nu cred ca au aparut, dar cred ca in curand. Cica atunci cand se coace zmeura, se coc si afinele. Bine ca am zmeura in curte si stiu cand pot sa purced la piata in cautare de afine -------------------- "Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)
|
|
|
|
Jun 28 2009, 09:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
primele 18 borcane, ce-aveam de facut c-o galeata de visine? si prevad c-or sa mai fie. [attachment=260729:100_5151.JPG] metoda e cea pe care-am explicat-o de mai multe ori, cea mai simpla ever. |
|
|
|
Jul 4 2009, 02:16 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Culinareasa lunii Postari: 1,094 Inregistrat pe: 10-March 09 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 49,678 |
si eu folosesc metoda asta doar ca nu sterilizez borcanele in cptor
dupa ce le spal le umplu ~ trei sferturi cu fructe pun 2 limguri de zahar la borcanele mari apa pana sus (cat intra) le inchid bine si le pun in oala la bain marine unde las sa dea cateva clocote dupa care le opresc, le scot si le bag in paturi pana la racire de visine mi-au iesit 13 si de cirese vreo11 dar m0ai ramas 9
Imagini Atasate
-------------------- mami de fetite si baietei (2+2)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult." blog |
|
|
|
Jul 7 2009, 10:51 PM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Cea mai gustoasa dulceata din cariera mea: dulceata de cirese albe
Imagini Atasate
-------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jul 7 2009, 11:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 720 Inregistrat pe: 27-December 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 35,706 |
Cu asta chiar ca m-ai omorat, Raluca! Cirese albe chiar n-am de unde sa fac rost, pe la piata n-am vazut, asa ca nu pot decat sa balesc si sa te feleicit fiindca arata minunat.
-------------------- (\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!) (")_(") This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination! |
|
|
|
Jul 7 2009, 11:13 PM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Maneki, in piata Cringasi sint cirese albe, eu de aici am luat, si tipa mi-a zis ca aduce pina vineri....poate faci un drum!
Asta e dulceata favorita a sotului, deci la mine se presteaza la greu, iar astea de azi - 8 borcanele- au iesit de departe cele mai gustoase de pina acum Chiar si mama mi-a zis ca e mai buna ca a ei -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jul 8 2009, 02:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 720 Inregistrat pe: 27-December 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 35,706 |
Merci, Ralu, pana in Crangasi e cale lunga. Am facut azi o tura de dulceata de afine, tare buna si asta. Uite-o "goala" si pe o muffina:
Imagini Atasate
-------------------- (\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!) (")_(") This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination! |
|
|
|
Jul 8 2009, 02:43 PM
Trimis la
|
|
Arata intr-un maxim fel
Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Jul 8 2009, 02:44 PM -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jul 8 2009, 05:35 PM
Trimis la
|
|
![]() o mamica fericita Grup: Membri Postari: 2,232 Inregistrat pe: 4-December 07 De la: galati Membrul Nr.: 40,197 |
-------------------- |
|
|
|
Jul 8 2009, 07:01 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
ce harnice mai sunteti!
da' si eu: am mai prestat 18 borcane mari cu compot de visine si 7 borcane mici cu dulceata de visine. dulceata aia de cirese albe ma inspira muuult, bravo raluca! |
|
|
|
Jul 8 2009, 11:19 PM
Trimis la
|
|
Multumesc frumos! Si e si superbuna
-------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jul 9 2009, 07:59 PM
Trimis la
|
||
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 836 Inregistrat pe: 21-November 06 De la: Ardeal Membrul Nr.: 34,997 |
sunteti foarte harnice, va arat si eu gemurile mele:
...incepand de susu in sensul acelor de ceasornic: 1. mure+afine+zmeura; 2. zmeura; 3. visine; 4. capsuni; 5. caise, si gata pe anul asta cu gemurile! -------------------- dana
|
|
|
|
||
Jul 9 2009, 08:15 PM
Trimis la
|
|
f frumos, dana! parc-ar fi paleta unui pictor.
tb sa-mi reconsider atitudinea fata de gemuri |
|
|
|
Jul 9 2009, 11:08 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,164 Inregistrat pe: 25-February 09 Membrul Nr.: 49,293 |
|
|
|
|
Jul 10 2009, 02:08 PM
Trimis la
|
|
am gasit niste nectarine mai ieftine asa ca am facut niste compot(18), dulceata si sirop
iar acum urmeaza sa fac niste nectar
Imagini Atasate
|
|
|
Jul 10 2009, 05:07 PM
Trimis la
|
|
![]() zen Grup: Membri Postari: 3,276 Inregistrat pe: 13-October 06 De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala Membrul Nr.: 34,351 |
DOITILI,imi zici si mie reteta de nectar ca as face si eu pt teroristii mei.Azi am mai facut si eu 5 borcane de gem de visinici,mai am o gramada in pom dar nu are cine sa mi le culeaga
-------------------- Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
|
|
|
Jul 10 2009, 05:25 PM
Trimis la
|
|
Ingrediente: 5 kg piersici sau caise, 400 g zahar, 30 ml apa.
Mod de preparare: Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc. Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala. anul trecut am facut mai putin (doar 3 borcane) de proba mai mult si am fost multumita am si acum un borcan si e in stare buna reteta am gasit-o intr-o revista practic in bucatarie
Imagini Atasate
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|