Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Aug 7 2006, 04:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 168 Inregistrat pe: 13-July 06 De la: Windsor Membrul Nr.: 32,863 |
Rupi conopida in buchete si o fierbi in apa cu sare (eu o pun la fiert cind apa deja clocoteste si o las vreo 4-5 minute) dupa care o scurgi. Faci aluatul dupa ce pui la scurs conopida (odata fiindca se face repede si-apoi fiindca oricum n-o sa manevezi conopida abia scoasa din apa, ca te frigi). Mie mi-au intrat 6 oua la cita conopida vezi acolo, dar am facut intii din 4 si apoi iar din 2. Fara apa adaugata, aluatul asta e tare bun, inchegat si pufos cumva, totodata. Asa ca am batut ouale cu mixerul, apoi am adaugat sarea, faina, piperul si cimbrul uscat si am mixat iar. Fiindca e vorba de conopida fiarta (ceva zemos), am avut grija sa fie mai gros aluatul. Am adaugat conopida si cu lingura am mai sfarimat-o putin. La ce vezi aici am mai adaugat faina, sa nu fie apos. Tu, daca ai timp si suficienta rabdare (mie la chestiile migaloase mi se taie respiratia, ma inec, de aia fac numai ce e foarte simplu) poti lua cite un buchetel si-l treci prin aluat si-l prajesti asa, cred ca ar iesi spectaculos. Acum iei cu lingura din compozitie si pui in tigaie la prajit (uleiul sa fie incins, ca pentru orice snitel). Aici imi permit sa folosesc muuuuult ulei, acasa le faceam ca pe alea de carne, mai din saracie cu uleiul Nu le coci mult, ca practic vrei sa se faca aluatul, conopida e deja fiarta si vrei sa-ti ramina usor crocanta, nu? Daca ai pus ulei mult se fac mai repede, ca le cuprinde bine. Urmeaza faza cu servetele de hirtie, ca sa scapi de cit mai mult ulei. De mincat le maninc cu sos de smintina cu usturoi si patrunjel verde, asa imi plac mie. Si se duc repede de tot, eu una vad ca mai sint numai 3 din tot ce-am facut ieri (o conopida intreaga!!!) Inca o data spun, cred ca partea extraordinara in reteta asta cu conopida e cimbrul uscat. fara cimbru nu stiu zau cum ar fi.... Acuma, daca nu-ti place cimbrul, poti incerca cu vreo planta favorizata de tine, stiu si eu?!? Spor, daca te decizi sa faci! -------------------- Canadian. Just like American, but without the gun. And better beer...
|
|
|
|
Jul 2 2008, 12:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
Am facut si refacut aceste snitele de nenumarate ori...azi revin cu poza noua...ca mereu uit sa mai pozez...nu mai e timp de fapt...vrem repede sa mancam...
-------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
Jul 2 2008, 12:41 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
M-ai facut sa le repoftesc
Mersi frumos si ma bucur mult ca ti-au placut. Bine ca ai tras sus mesajul ca l-am aranjat la loc. |
|
|
|
Jul 2 2008, 01:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 2 2008, 01:04 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
glumesc evident |
|
|
|
Aug 9 2009, 12:52 AM
Trimis la
|
|
|
Le-am refacut in seara asta, am vorbit cu mama la telefon si mi-a zis: Pune un pic de apa minerala, si am pusssssss prea multa
imi plac mai mult doar cu ou si faina pe linga fisiile de piept de pui am pus in pastela si felii de dovlecei
|
|
|
|
Jan 6 2012, 03:21 PM
Trimis la
|
|
Un post dupa mult timp.....am facut iar azi snitzelele mamei Adrianei pe care le fac des si ne plac tuturor :)
Salutari tuturor si in special Adrianei.... Acest mesaj a fost editat de Theodora: Jan 6 2012, 03:22 PM -------------------- ![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|