16 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Reviste culinare de renume si ideile lor cretze
Hercule Poirot 4...
mesaj Mar 13 2007, 01:45 AM
Trimis la #41

micro Bucatar

Grup: Membri
Postari: 19
Inregistrat pe: 15-February 07
Membrul Nr.: 36,548

Funny si in acelasi timp foarte trist. La cat costa revista si la ditamai logo-ul BBC e "ienant" smile.gif Dar BD, de ce nu scrii un e-mail cucoanei care e redactor sef si-i spui ce revista de doi (sic!) lei face, asa, pe puncte, exact ce si cum e aiurea in revista. SI vezi daca iti raspunde ne dai si noua copy/paste

Acest mesaj a fost editat de Hercule Poirot 42188: Mar 13 2007, 01:46 AM

--------------------
It is the brain, the little gray cells on which one must rely.
Go to the top of the page

+Quote Post
BD
mesaj Mar 13 2007, 01:57 AM
Trimis la #42

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618

mai draga, tu ai anuntat pe mail raspunsul la subiect? smile.gif

dupa primele numere din revista m-am gandit la asta. dar multii ani de experienta in companii multinationale imi spun ca sunt sortite esecului astfel de haiducisme.

eu imi obosesc dejtele tastand desi mai am nitel si adorm pentru ca stiu ca undeva, aici pe culinar, cineva citeste cu placere. ca o fi un cineva sau doi, aia este. dar nu am nervii si rabdarea asta pentru persoane care se cred, prin functia dobandita in urma unor relatii de sange, superioare.

am scris de mult la o revista, am avut un caine pe care l-am iubit enorm, poveste lunga si trista, nu detaliez. revista mi-a raspuns. la aproximativ un an jumate dupa ce murise animalutzul. nu merci.

(dar daca crezi ca o revista concurenta ar aprecia disectiile mele poate as incerca dar secrete de chef iupaidiridirida nu bag mana in foc ca o sa pluseze).

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Luna Noua
mesaj Mar 18 2007, 03:02 AM
Trimis la #43

made in Brasov

Postari: 594
Inregistrat pe: 27-October 06
De la: Brasov
Membrul Nr.: 34,576

Hahahaha smile.gif)

ras cu plans. Noroc ca nu ma indur sa dau banii pe reviste smile.gif) ... ca altfel as fi patit ca tine BD .. n-as mai fi avut liniste smile.gif)

floare.gif

+Quote Post
BD
mesaj Mar 18 2007, 08:57 AM
Trimis la #44

Master of disaster

aaa, liniste n-am din alte cauze biggrin.gif mereu imi propun sa scriu la revista da' mi-e ca imi tocesc unghiile degeaba laugh.gif

si in continuare iau revista ca sa va tin la curent (continuu ca ala alternativ tot pica in nordul bucurestiului) biggrin.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
calimero
mesaj Mar 22 2007, 01:40 AM
Trimis la #45

Bucataras

Postari: 86
Inregistrat pe: 15-March 07
Membrul Nr.: 36,951

Pasteleria Artesanal Secretos de los Maestros Pasteleros Volume 03 2004

Acest mesaj a fost editat de Adriana Nicoleta: Jan 31 2008, 12:11 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
calimero
mesaj Mar 22 2007, 01:52 AM
Trimis la #46

Bucataras

[
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
roxanaz
mesaj Mar 23 2007, 02:24 PM
Trimis la #47

Bucataras

Postari: 98
Inregistrat pe: 19-October 05
Membrul Nr.: 28,355

din pacate nu pot decat sa fiu de acord cu voi in ceea ce priveste Good Food....cand a aparut anul trecut eram in extaz, fiind convinsa ca este complet sinonima cu originalul din Marea Britranie. ca si BD, am cateva numere vechi pe care le-am tocit de atata studiat si care sunt de-a dreptul impecabile.
varianta romaneasca....a trecut de la greseli de traducere sau de compilare a retetelor cum au fost prezentate mai sus pana la reducerea numarului de retete la doar cateva....si restul paginilor pline de prezentari de restaurante sad.gif
singurul lucru la care ma mai uit este "lectia de cofetarie" sau ceva asemanator, unde a fost Tortul cu 3 feluri de ciocolata acum cateva luni, iar in februarie "trufe cu zmeura" - reteta super usoara si gustoasa...plus fata comerciala smile.gif.
ce sa mai zicem.....din rau in mai rau cu revistele astea mad.gif

Roxana

+Quote Post
BD
mesaj Jun 18 2007, 07:23 PM
Trimis la #48

Master of disaster

Good Food s-a mai indreptat, are insa in fiecare numar chestii hilare la care o sa revin cand o sa aflu unde mi s-a ascuns, de oameni rai, ultimul numar biggrin.gif

Voiam sa imi completez colectia Aquila cu una bucata carte denumita "Preparate din linte si fasole". Ceea ce am si facut. Cred ca domnul care a scris-o (Silke von Kuster) nu are nimic in comun cu introducerea de toata jena din care va redau aici ...

Este, fireste, vorba de pastai care este ele asa (care este):

"fasolea are cele mai coapte si uscate seminte dintre leguminoase"

"semintele de mazare, fasole si linte cresc in tufe"

[fasolea] din motive economice si climaterice, la noi este putin cultivata" (icon_rotf.gif mi-l amintesc numai pe Lupescu ce zicea ca fara fasole si varza taranul roman nu are cum trece iarna)

"expertii recomanda inlocuirea hranei noastre zilnice ce consta in carne rolleyes.gif (poate daca suntem pui_u laugh.gif) cu fasole care este foarte bogata in vitamine" ... aici ca un comentariu personal as recomanda obligatorie o masca de gaze la purtator.

mai e o balmajeala despre balast si balastru pe care o sar ca e mult de scris, cele de sus mi s-au parut cele mai haioase. despre dezinformarea privind tipurile de "pasui" si "mazarichi" si gramatica inconstanta nu amintesc aici decat in doua fraze foaarte haioase biggrin.gif

"Germinarea fasolei din propriile-i boabe este foarte usoara. In China, acest experiment este o traditie laugh.gif la noi va fi mai tarziu introdusa germinarea fasolei in bucatarie" laugh.gif

saracutii, adica eu inteleg ce au vrut sa spuna dar cu asa o exprimare (asa e de fapt tot capitolul) ma intreb daca reusesc sa se faca intelesi in fata propriilor copii macar cu un "ana are mere".

no ca editez ca amu vazui ca nautul (Cicer arietinum) vine din Mexic biggrin.gif Ca si Cicero, al carui nume il poarta, tulai Doamne!. tot la bietul naut spune ca trebuie fiert 10-12 ore ... gata nu va mai zic, rad singurica laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de BD: Jun 18 2007, 07:29 PM

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 18 2007, 08:34 PM
Trimis la #49

Dulcinea del Toboso

Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966

asa,hoato..în loc sa ne mai amuzi si pe noi,rîzi de una singurica biggrin.gif

Fain..tre sa vezi partea buna..odata cu reteta ai si program de divertisment biggrin.gif

--------------------
Maya's World .

+Quote Post
BD
mesaj Jun 19 2007, 05:06 AM
Trimis la #50

Master of disaster

hihi. sa o vezi pe aia cu fripturi, cred ca baietii carnosi ar muri de ras, in afara de slanina slaba amu' la o reteta am gasit "slanina grasa" care cica s-ar pune p eniste steak-uri de vitel desi in mod evident in poza pe acesta sunt maduvioare.

sau la o reteta de t-bone (ditamai vaca) scriu ei ca se foloseste cotlet de porc dar merge si ceafa. laugh.gif laugh.gif

din cate imi dau seama eu traducatorii nu prea au treaba cu bucataritul. nu stiu de cine imi aminteste asta ... am asa ca un deja vu.

oricum pozele is faine smile.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
BD
mesaj Jun 25 2007, 07:35 AM
Trimis la #51

Master of disaster

Bai nene trebuie sa pun si din cealalta carte ca o tot rasfoiesc pe buda si imi pare rau sa nu impartasesc. La fel, nu folosesc majuscule ca mi-e lene biggrin.gif

Asta este minunea:

si sa vedem diversele sfaturi de la finalul retetelor:

"ruladele vor fi deosebit de picante daca se ung cu ulei iute de susan, care se gaseste ca Hot Sesome Oil in magazinele asiatice" - firesc, traducatorul nu are nici o legatura cu bucataria cu sesomele lui cu tot.

la o reteta de frigarui zice asa: " in loc de pui se poate folosi curcan si in loc de ceapa felii de ananas" - ma intreb ce parere ar fi avut al batrn daca ii faceam ostropelul cu ananas in loc de ceapa ...

cea mai tare mi s-a parut asta, e de la o reteta de "crevete urias ca in italia":

"daca dumneavoastra sau musafirii trebuie sa aveti in vedere sensibilitatile partenerilor de afaceri, puteti sa folositi un sos cocteil din borcan, gata preparat" laugh.gif laugh.gif bai nene, amu' presupunem ca nu am voie sa mananc crevetii aia decat daca am musafiri, da aia vin si cu parteneri de afaceri? si daca nu am nici musafiri nici parteneri de afaceri? si de unde kilogramele mele in plus sa stiu eu daca sunt atat de sensibili (la ce nu zice) incat nu pot sa manance decat sos cocteil la borcan? si ... si ... si ... laugh.gif

la reteta de heringi verzi umpluti cu carnaciori ni se spune ca putem fara probleme sa inlocuim cu "scrumbie albastra, care se va umple cu un amestec de creveti din marea nordului si castraveti taiati marunt" - asta e din ciclul, e tot aia numai ca nu i s-a dat ci i s-a luat laugh.gif acum banuiesc ca nu ar fi nici o diferenta daca as folosi pastrav curcubeu umplut cu alge din marea rosie si bucati de creier de vita adus din maroc. important e sa fie un peste si sa fie umplut cu ceva

la reteta de frigarui de legume ni se spune ca: "in loc de zucchini se poate folosi dovlecel de gradina". ohmy.gif m-am linistit, credeam ca numai zucchini pot folosi. de marte sau venus.

inca una misto: "[e vorba de dovlecei] daca au coaja prea tare se scoate miezul cu lingurita" icon_rotf.gificon_rotf.gificon_rotf.gif

iar la ciuperci zice asa: "ciupercile de padure, avand lamele sub palaria lor nu sunt bune de gratar" no comment laugh.gif

astea sunt numai cateva luate de la finalul retetelor, ce e si prin retete tulai domnie!

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 25 2007, 07:39 AM
Trimis la #52

.

Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760

vai de cei care cumpara revista si nu stiu despre ce e vorba si cred saracii tot ce scrie acolo sad.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jun 25 2007, 07:43 AM
Trimis la #53

Master of disaster

si nu e singura. stai sa vezi la repere geografico-istorice in anumite reviste (parca iti mai spuneam eu) de te miri cum nu vine telemeaua din sicilia si mozzarella din turcia ...

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
adry59
mesaj Jun 25 2007, 09:24 AM
Trimis la #54

Bucataras

Postari: 125
Inregistrat pe: 17-June 07
De la: odata Brasov acum Italia
Membrul Nr.: 38,078

Acum am descoperit topicul asta si recunosc ca am citit cele trei pagini distrandu-ma copios!Daca stau sa ma ma gandesc bine e de plans sad.gif

--------------------

+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 27 2007, 12:32 AM
Trimis la #55

Dulcinea del Toboso

Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966

BD-ule,cele din urma,adecatelea ult. doo..sînt mortale icon_rotf.gif

inca una misto: "[e vorba de dovlecei] daca au coaja prea tare se scoate miezul cu lingurita"

iar la ciuperci zice asa: "ciupercile de padure, avand lamele sub palaria lor nu sunt bune de gratar" no comment l

--------------------
Maya's World .

+Quote Post
BD
mesaj Jun 27 2007, 06:25 AM
Trimis la #56

Master of disaster

ti-am spus eu ca radeam singura pe buda, mai - mai sa zica familionu' ca-s tralala biggrin.gif
de-aia m-am gandit sa vi le zic si voua ...

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
petunie
mesaj Jun 27 2007, 11:44 AM
Trimis la #57

Am buburuza!!!

Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853

BD,cand ma intorc din Romania vin cu geamantanu plin de reviste laugh.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jun 27 2007, 12:25 PM
Trimis la #58

Master of disaster

Iti mai dau si eu daca mai vrei biggrin.gif

Mi-am amintit de altceva. Dupa 89 imi cumparam tot felul de reviste cu haleli de la anticariat, prin anuu 94-95 au inceput sa apara la noi tot felul de pofta mare, pofta mare extra, etc.

Ei bine, nu mica mi-a fost mirarea sa vad retelele cu tot cu poze luate pur si simplu din reviste frantuzesti (astea erau cele mai intalnite) sau englezesti si bagate in ale noastre. Nu una doua retete, numere intregi. Si nici macar traduse bine, de fapt cred ca nu erau traduse, aia luau pozele si cred ca faceau o reteta la ghici cu ce vedeau acolo. Am mai scris pe aici perle din revistele respective care intre timp au ajuns la gunoi ca oricum erau inutile.

Si culmea ironiei, anul trecut iau niste revistute dintr-o gara din Italia. Ce credeti? Aveau supliment cu mancaruri pe care le stiam de mult in niste carti dintr-o colectie englezeasca, una cu mancare thai si una cu "easy curry".

Ah si am mai pastrat niste reviste de-ale noastre mai de fitze, Arta Culinara le cheama, primul numar este aparut in 98, in care la fel, sunt retete pe care le am in niste numere mai vechi din "Cuisiner". Astia macar le tradusesera, furasera cu totul cum s-ar zice biggrin.gif

Si acum mai gasesc in reviste noi fotografii si retete pe care le stiu de undeva dar nu imi amintesc mereu exact de unde ...

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
calimero
mesaj Jul 2 2007, 09:55 AM
Trimis la #59

Bucataras

Prepared Foods - Iunie 2007- 12.2 MB

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
BD
mesaj Jul 3 2007, 09:12 AM
Trimis la #60

Master of disaster

Am gasit o reteta tare de tot in cartea cu meniuri in boala ulceroasa (ed militara 93). mult prea faina ca sa o tin numai pt mine

Albus de ou rascopt umplut cu branza de vaci

care vaszica adunam ingredientele: 2 oua, 20g branza, 25 ml lapte, 25 g morcovi (urmariti morcovii in reteta), salata verde.

Mod de preparare: ouale se fierb tari, blabla curata, etc. se cojesc, se taie in doua, se scot galbenusurile, se umplu albusurile rascoapte cu branza de vaci amestecata cu mana. Ouale umplute se aseaza pe frunze de salata verde.

M-am scarpinat de la occipitali pana in zona bulbului rahidian si tot nu am priceput: de ce morcov, ce amestec cu mana si mai ales, de ce?

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

16 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

5 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (5 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 05:55 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
ÃŽnregistrare