> 

Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

59 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Micul dejun, CE NE PLACE..
BD
mesaj Sep 22 2006, 02:26 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Bacon & egg
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Sep 22 2006, 07:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Aici micul dejun e exagerat, si se mananca zilnic asa, nu doar sambata si duminica. De obicei se scoala la 6, beau un suc de portocale si pleaca la alergat prin parcul din fata casei jumatate de ora. Se intorc, se dusheaza, se aranjeaza si coboara la micul dejun cu : o farfuriuta cu fructe taiate felii si foarte variate, iar suc de portocale si doua oua facute cum vrei si o cafea cu vreun biscuit. Cine nu are timp se duce la restaurant sau la hoteluri unde e mic dejun gen buffet cu cereale, miere, iaurturi, garafe cu lapte si cu sucuri cam de 5 fructe, apoi recipiente acoperite cu oua jumari, oua amestecate cu rosii ceapa si ardei iute, oua divortzate (doua oua ochiuri puse in doua sosuri diferite, rosu si verde si cu nachos cu branza intre ele, omlette cu smon si branza Philadelfia, omlette cu ciuperci si cascaval, omlette cubranza si cu felii crocante de bacon, omlette gen "tortilla spaniola" cu cartofi, omlette umpluta cu pure de fasole, branza topita si deasupra sos de rosii, omlette umpluta cu felii de ardei gras (jalapeo) copt si unduit in unt cu felii de ceapa si apoi putina smantana si cascaval) gratinata, etc, oua benedictine (o chifla taiata in doua si putin prajite peste care se unge pate de ficat si pe alta branza topita, se pune cate un ou ochi facut in otet, am uitat acum denumirea, deasupra o felie de muschi afumat (ceva asemanator, nu e ca cel romanesc) si deasupra alt cascaval si peste toate sos de branza. Si mai sant niste oua denumite "poblanos", care sant doua ochiuri puse pe o sincronizada facuta din doua tortilla de grau care au intre ele sunca fasole, si peste toate un sos bechamel cu boabe de porumb european si felii julienne de ardei copt. Asta e un fel mai nou, creat intr-un restaurant, dar a avut mult succes. Aici nu se pune porumb european (galben) in nimic. Si ar mai fi cateva feluri dar sant tipice de aici si e greu sa vi le explic. De exemplu bucatele de tortilla de porumb alb, prajite, scurse si amestecate cu faramituri de pui fiert si peste toate un sos de rosii cu putin ardei special. Felul acesta e foarte delicat pentru ca sosul trebuie pus in momentul servirii ca la masa tortilla sa fie inca putin crocanta. Si deasupra se pune branza rasa. Si la buffet mai sant si cornuri de foitaj, palmieri, patiserie pentru cafea, hot cakes sau pancakes, miere de albine si miere de artar si bineinteles cafea sau ceai. Aici nu se pune marmelada sau paine prajita la micul dejun ca nimeni nu obisnuiete. Toate astea se mananca la micul dejun. Cred ca e mult mai variat buffetul de mic dejun decat cel de la pranz.


--------------------
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Evadindeva
mesaj Sep 22 2006, 07:23 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 107
Inregistrat pe: 11-July 06
Membrul Nr.: 32,849



Omleta din doua oua, cu friptura rece si branza feta, cu ridichi si ceapa verde alaturi si cafea cu lapte.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 23 2006, 07:53 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618




Oua cu kaizer in paine, friganele cu cas.



Si mai jos procesul tehnologic (friganelele sunt din miezul painii si albusul oualor ramas afara din feliile scobite).



Am avut o poza lipsa si am pus una cu un coltz din jungla din sufragerie, sa nu va rataciti icon_biggrin.gif


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Camelia Cecilia
mesaj Sep 25 2006, 09:04 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 494
Inregistrat pe: 25-February 02
De la: Romania, Craiova
Membrul Nr.: 2,542





Vinete si ardei copti (sub vinete), pateu cu maioneza si gogosari/castraveciori acri, kaizer si cascaval.

Acest mesaj a fost editat de Camelia Cecilia: Sep 25 2006, 09:06 AM
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Colentina
mesaj Sep 25 2006, 06:05 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 935
Inregistrat pe: 6-July 05
De la: pe malul oceanului
Membrul Nr.: 25,457



(Mitu @ Aug 24 2006, 05:30 PM) [snapback]242962[/snapback]

La hotelul unde am stat noi in mini-vacanta de la Viena am avut la micul dejun (bufet suedez): omleta, costita prajita, sunca, salam, cascaval, branza "mucegaita" icon_biggrin.gif , oua fierte,ardei, rosii, castraveti, lapte, compot de ananas, caise, iaurt simplu si cu fructe, creme din branza, fulgi de porumb, seminte de floarea soarelui, dovleac, stafide, dulceturi, ciocolata, o multime de feluri de paine, chifle cu susan, sucuri naturale, cafea, ceai si ....................................................... LUBENITA!
Mi s-a parut foarte diversificat meniul, e drept ca erau multe natii pe acolo si de varste diferite.
Ce m-a mirat a fost ca nu aveau restaurant. Doar bar si sala unde se lua "flustucul" ( icon_biggrin.gif vorba bunica-mii). Scria chiar asa pe usa. Nici urma de restaurant. Oare exista doar micul dejun?


Oare de ce ii zice "bufet suedez"?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Sep 26 2006, 11:45 AM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



(Mitu @ Aug 24 2006, 06:30 PM) [snapback]242962[/snapback]

La hotelul unde am stat noi in mini-vacanta de la Viena am avut la micul dejun (bufet suedez): omleta, costita prajita, sunca, salam, cascaval, branza "mucegaita" icon_biggrin.gif , oua fierte,ardei, rosii, castraveti, lapte, compot de ananas, caise, iaurt simplu si cu fructe, creme din branza, fulgi de porumb, seminte de floarea soarelui, dovleac, stafide, dulceturi, ciocolata, o multime de feluri de paine, chifle cu susan, sucuri naturale, cafea, ceai si ....................................................... LUBENITA!
Mi s-a parut foarte diversificat meniul, e drept ca erau multe natii pe acolo si de varste diferite.
Ce m-a mirat a fost ca nu aveau restaurant. Doar bar si sala unde se lua "flustucul" ( icon_biggrin.gif vorba bunica-mii). Scria chiar asa pe usa. Nici urma de restaurant. Oare exista doar micul dejun?


(Colentina @ Sep 25 2006, 06:05 PM) [snapback]250748[/snapback]

Oare de ce ii zice "bufet suedez"?


Fiindca de-acolo isi are originea. Asta e stilul micului dejun servit de suedezi, la care as mai adauga si niste cirnaciori micuti, sossiser, adorati de copii si nu numai. Bine, asta nu inseamna ca se maninca din toate felurile odata, fiecare isi alege unul sau doua din ce-i place... wink.gif



--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Francisca
mesaj Sep 30 2006, 01:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,540
Inregistrat pe: 21-September 05
De la: Scandinavia
Membrul Nr.: 27,586



(BD @ Sep 23 2006, 07:53 AM) [snapback]250212[/snapback]

Oua cu kaizer in paine, friganele cu cas.

Si mai jos procesul tehnologic (friganelele sunt din miezul painii si albusul oualor ramas afara din feliile scobite).

Am avut o poza lipsa si am pus una cu un coltz din jungla din sufragerie, sa nu va rataciti icon_biggrin.gif




BD, am incercat si eu sa fac "modelul tau", dar mi s-a cam ars paine in tigaie. Am pus putin ulei, dar l-a absorbit painea. Tu ce grasime ai pus?


--------------------


Member of n_puiu Fan Club!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Oct 2 2006, 03:11 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Francisca, scuze de intarziere dar a fost uichend prelungit.

In general la prajeli cu risc folosesc fie amestec de unt si ulei, fie ulei de arahide. Insa painea era destul de veche si nu a absorbit niciunul dintre uleiuri (sau niciuna dintre grasimi, ah, urasc noua gramatica).

Poti incerca si sa treci painea prin ou inainte sau, daca nu suporti grasimea prajita, sa pui pur si simplu cele de mai sus intr-o tigaie antiaderenta fara nici un pic de ulei sau unt.

Mai exista si varianta finala (dietetica), in care pui totul in tava, pe hartie de copt (sau in antiaderenta sau silicon), un cub mic de unt pe fiecare si vajjti, via cuptor.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Francisca
mesaj Oct 2 2006, 09:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,540
Inregistrat pe: 21-September 05
De la: Scandinavia
Membrul Nr.: 27,586



Ah, multumesc mult, o sa incerc uikendu' viitor.
Te anunt ce iese (si ce varianta aleg).


--------------------


Member of n_puiu Fan Club!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 4 2006, 11:00 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am pozat pentru voi micul dejun dintr-un hotel de la Bologna icon_smile.gif



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Oct 5 2006, 12:48 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



adriana, pai cam asa sunt si la hotelurile de aici (de la 3 stele in sus fireste).

in loc de boluri sunt mese calde, pentru lichide (iaurt, cafea, ceai, cacao, mai stiu eu ce) sunt niste termosuri mari de tot cu tzutzui. la un hotel din poiana brasov aveau (printre o droaie de bunaciuni) un platou, mai bine zis o masa, cu zeci de branzeturi.

eu sunt curioasa ce e in toate bolurile alea (daca ai vreme vreodata sa enumeri), eu caut o poza cu unul de care iti zic eu icon_smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 5 2006, 01:30 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



In prima poză de la stnga la dreapta erau bolurile cu ceea ce aici se numeşte frutta sciroppata (care ar putea poate fi un fel de compot pentru că e mult mai dulce şi fructul mai tare) in partea de jos si cereale in partea de sus, apoi in alea albe cu capac erau toate fructele uscate, dedesubt laptele rece, iar la dreapta toate iaurturile.
In a doua poza in prim plan e masa cu toate dulciurile de la croissant la fel de fel de tarte si biscuti. Iar apoi in spate in stinga erau chestiile sarate (felii de brinza, jambon, salam etc).
Iar in coltul opus lor distribuitoru de cafea, lapte si suc da n-am mai putut poza ca o inceput a veni lumea
rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Oct 5 2006, 01:37 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



aha, mercic. asta e nasol cu pozele, de aia nu fac nici eu la piatza sau la carciuma ca mi-e ca pare ... nu stiu cum icon_smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Nov 10 2006, 05:02 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



mi-atzi facut pofta.... eusa_drool.gif

din pacate n-am poze, k sunt inca la servici.

noi mancam in general scrumbled eggs, adaptate la gustul romanilor:

Ingrediente:
3-4 oua
2-3 crenvushti de pui fierti (la mine in general raman de seara shi ii folosesc dinimeatza ptr tipul asta de mic dejun)
7-8 felii de salam uscat, taiat cubuletze sau felii pe jumatate
3 linguri de cashcaval ras
1/2 pachet de unt (daca nu avetzi, nu-i bai, putetzi folosi ulei 1-2 linguri)
sare, piper dupa gust

Dupa cum atzi observat nu dau cantitatzi precise ptr. k eu le fac ochiometric


Mod de preparare:

untul se topeshte in tigaie, dupa care se sparg ouale shi se lasa in tigaie k ptr prajit. Se adauga crenvushtii taiatzi rondele, salamul shi cashcavalul ras. Cand albushul s-a intarit un pic, incepetzi sa amestecatzi cu o spatula de lemn (e de preferat, ptr k asha nu zgariatzi nici tigaia). Asezonatzi cu sare shi piper dupa gust, iar cand amestecul a prins o crusta aurie, atunci putetzi sa-l scoatetzi pe o farfurie.

Vara se poate manca cu roshii, castravetzi iar iarna putetzi lua cu incredere 2-3 castravetzi muratzi shi borcan/butoi icon_biggrin.gif

Va urez spor la treaba shi pofta buna! cool.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
charleene
mesaj Nov 11 2006, 02:40 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 24
Inregistrat pe: 10-November 06
Membrul Nr.: 34,801



In nici un caz mic dejun sarat...eu sunt cu dulce tongue.gif !
250ml portocale stoarse proaspat , un croisant cu amande si o cafelutza cremoasa cu laptic (fara zahar)...e cel mai bun mic dejun si simplu si plin de ceea ce organismul are nevoie ptr o "demarare" buna wink.gif


--------------------
"Cele mai frumoase stelutze , stralucesc in ochii mei"...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oden
mesaj Feb 3 2007, 09:11 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 64
Inregistrat pe: 2-February 07
Membrul Nr.: 36,314



Dupa cite se stie, micul dejun este poate cea mai principala masa a zilei. Cind sint liber in weekend-uri maninc un mic dejun consistent, de preferabil "english breakfast". Cind ma duc la servici, un ceai ajunge.
Voi ce obisnuiti sa mincati la micul dejun?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adali
mesaj Feb 3 2007, 09:15 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 603
Inregistrat pe: 15-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,368



cereale integrale cu lapte semidegresat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mocca
mesaj Feb 3 2007, 09:29 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 459
Inregistrat pe: 15-May 05
De la: undeva pe aici
Membrul Nr.: 24,155



O cafea si cate tigari intra( depinde de cat timp am) biggrin.gif

Da, ce ai tu acolo in farfurie( arata bine rau) nu reusesc sa mananc cateodata intr-o zi intreaga wink.gif

La sfarsit de saptamana omleta, ceva branzeturi sau carnita, depinde, da jur ca fasole la micul dejun n-am mancat never.



--------------------

mocca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Feb 3 2007, 09:33 AM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



(Oden @ Feb 3 2007, 09:11 AM) [snapback]301728[/snapback]

Voi ce obisnuiti sa mincati la micul dejun?

NIMIC, nu mai am timp de mancare dimineata... ca intotdeauna stau cu 5 (10-15 cool.gif ) minute mai mult in pat...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

59 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 04:57 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare