22 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Idei pentru aperitive facute de noi.
Sarmizegetusa
mesaj Mar 4 2009, 06:37 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 30
Inregistrat pe: 21-March 06
Membrul Nr.: 30,953



Giorgi,revin cu cele doua retete, DAR nu ajung sa scanez fotografiile; sper sa o fac în cursul zilei. Deci la întrebarea daca poti pregati gogoselele înainte ,DA,cam doua zile, le poti pastra în cutie sauo tava,nu unele peste altele, acoperite cu un prosop,într-un loc fara umezeala. Gogoselele le poti face rotunde sau în forma de mini-eclairs. Pot fi umplute cu:
1. amesteci unt+roquefort(sau alta brînza cu "mucegai")+nuci taiate marunt(untul facut spuma)
2.maioneza+crab taiat marunt(îl gasesti la cutie).
3.crema de "foie gras"+bucatele de "truffe";este foarte bun, dar costisitor;dar poti lua un pateu simplu,amestecat cu unt facut spuma+ciuperci obisnuite,prajite în unt si taiate marunt.
4.oua facute jumari+icre de somon afumat(daca este prea costisitor, poti înlocui cu icre de pastrav,etc...)
5.crema de "avocat"(miezul+unt spuma+lamîie+condimente)+creson(este un fel de salata cu foi mici, cu un gust pronuntat-poate ne ajuta cineva???)
6.maioneza+creveti(gata pregatiti,taiati în bucatele)+putin sos cocktail.
7.crema de somon(o gasesti la borcanel,cutie, mai multe sorturi)+castravete taiat marunt(scoti semintele înainte).
8. crema de sunca de Praga(sau alt jambon; principiul este acelasi:taiat marunt,amestecat cu unt spuma si condimente)+castraveti acri,bine scursi, taiati bucatele mici.
Este important sa NU folosesti umpluturi cu ingrediente care pot lasa lichid.Bineînteles la toate aceste garnituri poti adauga condimentele care îti plac tie. Si acum îti dau retetele celor doua umpluturi pe care le folosesc mai des:
1./300g ficat de gaina/125g ceapa/25g unt/cam 20 de alune sau nuci taiate în jumatate/50g smîntîna dulce/sare,piper/2 linguri de maioneza/cîteva frunze de salata creata. Cu aceasta garnitura poti umple mini-ecleruri.Cu cantitatea de aluat din reteta pe care ti-am dat-o, îti ies cam 36 mini-ecleruri(cuptor obisnuit,temp. 200°C, timp de coacere 15min.) Acum garnitura:tai ceapa marunt;într-o tigaie pui sa se topeasca untul, se adauga ficatul+condimentele,îl lasi sa se prajeasca(nu foarte tare), apoi îl pui în robot, adaugi jumatate din cantitatea de alune sau nuci, mixezi totul,apoi amesteci cu smîntîna si lasi sa se raceasca.Cureti salata si îti pregatesti frunze mici, cam cît marimea eclerurilor. Tai eclerurile în doua,în lungime, le umpli cu garnitura,deasupora pui o mica frunza de salata+un mot de maioneza,de care "lipesti" o aluna sau o jumatate de nuca.
2.Din aceeasi cantitate de aluat,poti sa faci aprox.24 mini-gogosele,umplute cu urmatoarea garnitura: 4 linguri de brinza Philadelphia+o mica legatura de patrunjel+o mica legatura de tarhon+sare, piper,etc... Cureti verdeata,spalata, BINE uscata si o tai f. marunt; apoi amesteci brînza+verdeata+sare,piper+EU adaug putin unt frecat spuma si chimen în pudra.Dupa ce s-au racit mini-gogselele le tai în doua(sa ramîna însa putin atasate într-o parte) si le umpli cu garnitura de mai sus.
Inainte de a le pune în cuptor,gogselele sau mini-eclerurile, le ungi cu galbenus batut. Sper sa pot scana fotografiile, astept mîna de ajutor a fiicei mele! Sper sa te fi ajutat putin! Garniturile le poti pregati si cu doua zile mai devreme,pastrate în frigo, doar atît, gogoselele trebuie umplute numai cu cîteva ore înainte de a fi servite(2-3ore).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nadia1976
mesaj Mar 10 2009, 11:56 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 145
Inregistrat pe: 23-May 05
De la: Acum Toronto-inainte Deva-HD.
Membrul Nr.: 24,332



QUOTE(Luciana.m @ Oct 2 2006, 05:14 PM) *
Duminica am facut desertul asta, caci cel cu zmeura nu mai era, am facut fix doo portii.Nu ma intrebati cum se cheama, ca habar n-am




Prune rosii si negre, taiate bucatele, puse intr-o cratita cu zahar si scortisoara. In pahar, faramitzam doi pishcotzi, sau doua piscoate, punem suc lasat de la fructe, putina frisca lichida, fructele, frisca batuta si putin caramal. Io am uitat sa-i arunc in cap inca o zmeura, dar s-a mancat si asa.



AM facut si eu asa ceva, ii spune (la ce am facut eu) Tiramisu Bowls, e super simplu de facut, cu frisca si budinca instant, fursecuri si fructe ptr decor, sau o puteti decora cum vreti.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
___________________________________
Poate oamenii nu-si amintesc exact ce ai spus sau ce ai facut, intr-un anume moment, dar o sa-si aminteasca intotdeuna cum i-ai facut sa se simta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nadia1976
mesaj Mar 10 2009, 11:58 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 145
Inregistrat pe: 23-May 05
De la: Acum Toronto-inainte Deva-HD.
Membrul Nr.: 24,332



inca o poza


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
___________________________________
Poate oamenii nu-si amintesc exact ce ai spus sau ce ai facut, intr-un anume moment, dar o sa-si aminteasca intotdeuna cum i-ai facut sa se simta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zbor21
mesaj Mar 12 2009, 07:53 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 1-October 06
Membrul Nr.: 34,132




CITAT(Issis @ Jun 15 2008, 08:36 PM) *
Am facut oua din aspic. Cojile de oua pastrate de la prajituri au fost spalate, uscate si umplute cu bucatele de sunca presata, boabe de mazare si porumb, cubulete de gogosar, frunze de patrunjel. Apoi am turnat aspicul (apa, cub Knorr si gelatina)


Felicitari, o idee minunata!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
georgi30
mesaj Mar 12 2009, 10:46 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 83
Inregistrat pe: 8-December 08
Membrul Nr.: 47,057



Sarmisegetuza,
Multumesc foarte mult pentru explicatiile atit de amanuntite. este foarte interesant ce mi-ai scris, imi va folosi cu siguranta la urmatoarele ocazii.

Ei bineee,.... iata si gogoselele mele... Multumiri si pupaturi pentru indrumari. Musafirii mei au fost dati pe spate de-a dreptul.... Am facut gogoselele cu 2-3 zile inainte si le-am pastrat in punga de hirtie... S-au deformat putin si intarit, insa le-am umplut de seara pentru a doua zi si s-au facut fragede. Le-am umplut cu icre, pasta de peste si pasta de pateu. M-am chinuit un pic cind le-am facut pentru ca am niste instrumente de la Quelle...o porcarie... Imi trebuie un pos cu sprit ca lumea, cind dispun de ceva banuti trebuie sa fac o investitie.

Pozele sunt facute pe balcon, nu am mai avut timp sa le pozez ca lumea pe masa, scuzati pt detaliile inconjuratoare.






Go to the top of the page
 
+Quote Post
oana_cb
mesaj Apr 10 2009, 09:37 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 38
Inregistrat pe: 4-April 09
De la: ...pe malu' Ozanei
Membrul Nr.: 50,429



Pasta de peste,pe care sunt convinsa ca multe dintre voi ati facut-o.Pestele dintr-o conserva se curata de oase,se freaca cu unt sau margarina,se adauga sare,piper,ceapa taiata foarte marunt,se freaca totul pana devine o pasta.Se da la rece (congelator) pana cand poate fi modelata,ca o plastilina.Noutatea,cred,consta in aranjamentul pe platou sub forma de peste.Cel putin sper ca asa apare. unsure.gif
Nu-s prea reusite pozele,ca-s facute cu un telefon. sad.gif



Imagine Atasata

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Apr 11 2009, 11:02 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(oana_cb @ Apr 10 2009, 10:37 PM) *
Noutatea,cred,consta in aranjamentul pe platou sub forma de peste.Cel putin sper ca asa apare. unsure.gif
Nu-s prea reusite pozele,ca-s facute cu un telefon. sad.gif


imi place a doua poza, de la mine se pare a fi un somn cu mustacioare lungi tongue.gif , felicitari pentru idee si reusita! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Apr 12 2009, 10:30 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



oua umplute, le prestez aproape la toate mesele festive pt ca sunt preferatele mele

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihailela
mesaj Apr 14 2009, 07:59 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 35
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: Belgia
Membrul Nr.: 48,421



Aperitivele facute pentru ziua unui var.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taylor
mesaj Apr 14 2009, 09:35 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 376
Inregistrat pe: 3-March 08
De la: torino
Membrul Nr.: 41,899



aperitive facute de pasti.cosulete de tarta umplute cu crema de branza si masline, ornate cu felii de morcov.
Imagine Atasata


--------------------
Taylor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milagroz77
mesaj Apr 16 2009, 08:46 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 24
Inregistrat pe: 14-January 02
De la: Iasi
Membrul Nr.: 1,778



QUOTE(taylor @ Apr 14 2009, 10:35 AM) *
cosulete de tarta umplute cu crema


aluatul este cel clasic de tarta, ca la alea dulci?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oana_cb
mesaj Apr 17 2009, 08:58 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 38
Inregistrat pe: 4-April 09
De la: ...pe malu' Ozanei
Membrul Nr.: 50,429



CITAT(alina-lili @ Apr 11 2009, 12:02 PM) *
imi place a doua poza, de la mine se pare a fi un somn cu mustacioare lungi tongue.gif , felicitari pentru idee si reusita! smile.gif


Multumesc,Alina,a somn trebuia sa arate. smile.gif Inseamna ca mi-a reusit! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Apr 17 2009, 02:02 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(oana_cb @ Apr 17 2009, 09:58 AM) *
Multumesc,Alina,a somn trebuia sa arate. smile.gif Inseamna ca mi-a reusit! wink.gif


Chiar ti-a reusit! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taylor
mesaj Apr 18 2009, 03:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 376
Inregistrat pe: 3-March 08
De la: torino
Membrul Nr.: 41,899



CITAT(milagroz77 @ Apr 16 2009, 08:46 PM) *
aluatul este cel clasic de tarta, ca la alea dulci?


la fel doar ca nu mai pui zahar .


--------------------
Taylor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FLO
mesaj May 16 2009, 10:23 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 41
Inregistrat pe: 26-January 04
De la: Belgium
Membrul Nr.: 11,379



Din multitudinea de aperitive executate ,doar un platou s-a lasat pozat(cel cu somon), si anume :
-o rulada de spanac umpluta cu Philadelpjia si somon afumat
-un foietaj tot asa umplut cu Philadelphia si somon afumat
Sunt gustoase, aspectuoase si rapid de executat....


Imagine Atasata


--------------------
Mama lu' Bozolica
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Irinuca'Popii
mesaj Jul 14 2009, 12:32 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 182
Inregistrat pe: 12-June 09
De la: Galicia (SP)
Membrul Nr.: 52,103



Am "purecat" toate cele 17 pagini , si am acum o gamada de idei noi.
Si ma simteam "datoare" cu un mare pupic.gif pentru toti cei care au contribuit

floare.gif


--------------------
HOME IS WHERE YOUR HEART IS !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Issis
mesaj Aug 13 2009, 05:21 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 336
Inregistrat pe: 18-December 07
De la: Targoviste
Membrul Nr.: 40,455



Am preluat ideea expusa de Maria Apascaritei la meniu pentru aniversarea a 50 ani de casatorie si am facut pateurile acestea. Am folosit foetaj obisnuit , iar umplutura este un amestec de branzeturi cu ierburi aromate. Au facut impresie la musafiri.

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Sep 10 2009, 02:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



printre kaiser, cascaval si masline am facut:
-rulada cu pate si masline
-snitel din piept de pui
-mini rulouri de sunca presata cu crema de branza si ementaler

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula1975
mesaj Oct 12 2009, 11:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 95
Inregistrat pe: 7-January 09
Membrul Nr.: 47,879



Seara buna,
sa va arat si eu cum gatesc de sarbatoare ardeii ...secretul consta in a folosi ardeii carnosi pentru ca "petalele" se taie pe grosimea si apoi se pun in apa pentru a se desface.se pot umple cu diverse salate sau cu crema de branza. smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Oct 13 2009, 03:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



Ce frumosi sunt ardeii tai Paula smile.gif eu niciodata n-am timp sa decorez platourile asa cu as vrea, dar am sa retin ideea, cine stie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

22 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 03:31 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare