![]() ![]() |
Sep 4 2006, 08:19 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,328 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
Sep 4 2006, 08:43 PM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 528 Inregistrat pe: 13-January 06 Membrul Nr.: 29,816 |
Mi-ar placea sa gust din pestele uscat. Multumesc pentru plimbarea prin piata!Doamne cit ardei iute! Foarte frumos , Yadira!
|
|
|
|
|
|
|
Sep 4 2006, 08:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,328 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
Ce bine ca te-ai plimbat cu mine ca m-a durut mana de atata pozat.
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
Sep 5 2006, 07:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 96 Inregistrat pe: 31-May 06 De la: Langa voi Membrul Nr.: 32,225 |
-------------------- [font=Book Antiqua]Adid
|
|
|
|
Sep 5 2006, 10:16 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,842 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
-------------------- |
|
|
|
Sep 5 2006, 11:02 AM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,048 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Yandira impresionant si atat de colorat si plin de viata. Imi place ca sunt asa de multe lucruri naturale. Si eu cat am fost la mama aveam o placere sa ma plim prin piata printre munti de pepeni , tarabe cu ardei, rosii, nuci , mere porumb de fiert, verdeturi, oua, branza. Super, imi pare rau ca nu am facut si eu poze.
-------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Sep 5 2006, 10:04 PM
Trimis la
|
|
Pai Bolo draga eu in putinele ocazii cand vorbesc serios, e in serios . Oricand vrei aici sant, mai ales acum ca imi pleaca fata.
Si eu in Turcia m-am pierdut prin piete si am fost la Piata de Mirodenii si parca eram intr-un Mexic european. Da. Lapona, trebuia sa faci poze. Asa putem vedea tot ce povestim pe aici. -------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
|
|
|
Sep 6 2006, 08:13 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
Draga Yandira,
Multumim mult de calatoria virtuala oferita! F. fain si chiar cum mi-am imaginat din povestirile sotului si de la TV. Plin de culori ,viata,farmec..... Cine stie,poate viata imi ofera prilejul sa ajung si eu prin Mexico. Sotul meu a fost,chiar cu un an inainte sa ne cunoastem si mi-a spus ca a fost f. impresionat de oameni,cultura... Chiar mi-a povestit o mica patanie Cica fiind in asteptare la receptia hotelului unde a avut cazare,au venit alti turisti si l-au rugat sa le care bagajele in camera,la care Peter le-a raspuns in germana ca nu apartine personalului Chestia este ca sotul meu,este brunet si daca mai este si bronzat si si-a mai cumparat si o palarie mexicana..... Yandira,daca mai ai chef si nu uiti mai poarta aparatul de foto cu tine si mai trage in chip si cite un restaurant(bodega ii zice,sau?),un magazin sau ce cezi tu ca ne-ai putea arata din Mexico,mi-ar face mare placere. Am auzit ca ziua mortilor se serbeaza, in veselie ,nu in tristete ca la noi. Este adevarat? ---------- Uite tot scriu de una alta,dar nu pot sa uit creveti aia uscati. Tare as dori sa-i gust,deoarece sint un mare fun al crevetilor. Cum sint la gust? Pt. tine Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Sep 6 2006, 08:15 AM -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Sep 6 2006, 08:23 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
yandira, faina piata in cartierul tau.si eu am aici piata, dar e cu chestii bazice, legume si fructe.
prin ianuarie mai gasesc mango si alte exotice, dar altfel e o piata normala. si aici cand cer 1 kg de ardei iute ( pt ceva conserve de iarna) le termin stocul, basca , se uita ciudat la mine de parca m-as droga cu el. in mexic e de mine. poate ca odata si odata am sa ajung si pe-acolo, pana atunci multumiri pt excursia din piata mexicana. o zi bunaa. -------------------- |
|
|
|
Sep 6 2006, 07:24 PM
Trimis la
|
|
Afrodite, acum incep serbarile mari in Mexic si mereu imi propun sa iau aparatul dar uit sau uit sa-l scot din geanta. Pe 16 sept. e ziua Independentei care dureaza cam o saptamana, si in octombrie se odihnesc si pe 31 oct. e Halloween si pe 1 noiembrie e Ziua Mortilor. Am mai pus aici poze anul trecut cred. Pomenile se fac in fiecare casa si se pun intr-un fel de altar mare, dar se fac si la fiecare restaurant si magazine, se pun la intrare decoratii si pomeni. Se duc la cimitire cu orchestre de mariacis si mancare si chefuiesc cu mortii. Apoi pe 12 decembrie e ziua Fecioarei Guadalupe si iar inebunesc toti ca aproape toate femeile se numesc Guadalupe, Lupe, Lupita sau Pita si mexicanii o venereaza mai mult decat pe Fecioara Maria pentru ca e bruneta si zic ca a aparut pe un munte pe aici, ma rog e o legenda frumoasa. Apoi vin cele noua Posade ce incep de pe 16 decembrie pana pe 24 ianuarie, iar se chefuieste in case sau in restaurante in fiecare noapte si se decoreaza iar cu specific, iar pomul de Craciun se pune de pe 15 decembrie. Apoi Craciunul, Anul Nou , pe noaptea de 5 ianuarie Ziua Celor Trei crai de la Rasarit care aici e mai sarbatorita decat Craciunul si pe 2 februarie se termina totul cu petrecerea Candelariei, cand se duc papusile care intruchipeaza Pruncul Sfant la biserica. Si apoi ne luam condcediu ca santem obositi.
Stella, pai iti trimit eu cati ardei vrei. Daca nu permite vama iti pot trimite un soi de ardei in conserva care dupa mine e cel mai bun, afumat, carnos, pare gatit si putin dulce caci are un sos cu zahar de trestie. Dar nu se simte deloc dulcele. Scrie-mi adresa in PM si iti trimit de care vrei si iti e permis acolo. -------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
|
|
|
Sep 6 2006, 10:01 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
ce frumos! am vazut lucruri noi!
pe mine ma fascineaza pietele, mai ales acum vara. pe altii ii enerveaza aglomeratia si galagia din piete, dar eu merg la plimbare intr-o piata. tarabele pline sunt incantatoare dar imi place sa observ si expresia precupetilor, atitudinea cumparatorilor. e un exercitiu ptr retina mea. as vrea sa vad si piete de prin alte locuri, poate facem un topic...cred c-ar interesa si pe altii. |
|
|
|
Sep 6 2006, 11:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
merci mult Yandira.
esti o draguta. o seara placuta -------------------- |
|
|
|
Sep 8 2006, 04:48 PM
Trimis la
|
|
Azi fiind zi de piata, am plecat pusa pe fapte mari. afara de cosul plin de legume si fructe, am vrut sa va arat o piata de la mine din sat.
deci mi-am luat chiar si aparatul de foto. din pacate, dupa 3 poze s-a incotopenit, nu mai avea baterii. asa ca proba de bunavointa va pun aceste 3 poze, si promit sa fac altele saptamana viitoare. o zi buna la toti. imi pare rau ca n-am apucat sa fotografiez cele cca 150 gr de ardei iute de pe stand, sa-i arat yandirei. in rest cum am spus la piata sunt legume bazice de sezon, ici si colo si cate ceva exotic, mai ales la fructe. pe saptamana viitoare. intre timp las spatiu altor culinarese sa ne arate piata lor. -------------------- |
|
|
|
Sep 8 2006, 05:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
pai de-aia ai tu borcanili plini si faci ciorbeli la greu, ca ai di tati pi acolo
-------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Sep 8 2006, 08:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Frumoasa etalare de legume , dar m-au impresionat preturile. Probabil sunt în euro(??)
Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Sep 8 2006, 08:57 PM
Trimis la
|
|
(Higeia @ Sep 8 2006, 06:42 PM) [snapback]246827[/snapback] Frumoasa etalare de legume , dar m-au impresionat preturile. Probabil sunt în euro(??) Cu bine Higeia nu higeia, sunt in franci elvetieni ( 1 euro=cca 1.60 fr) dar cum am zis, ma voi duce data viitoare mai organizat. asta de unde am fotografiat e unul din furnizorii mei. exista si altii cu preturi mai mici, dar si marfa e mai...trecuta. -------------------- |
|
|
|
Sep 8 2006, 10:04 PM
Trimis la
|
|
Eu cred ca ar fi o idee buna sa punem si preturile. Asa am cunoaste si sorturi noi de fructe, legume etc, iar la cele cunoscute am putea compara preturile. pentru persoanele care inca mai cred ca in strainatate umbla cainii cu... pretzel in coada, sau pentru cele care santem demoralizate de inflatia propie si ne alina gandul ca inflatia este si ea mundializata sau globalizata.
Deci care aveti chef alaturati-va cauzei si pozati gogonele, pastarnaci ce vreti dar cu preturile langa ele. Apoi trecem si la plapumi sau la dulapuri si in final decidem unde sa ne stabilim -------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
|
|
|
Sep 9 2006, 02:08 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
Yandira,multumesc f. mult ca ti-ai luat timp sa descrii putin sarbatorile in Mexic.
Am vazut de curint la TV. o emisiune, Globe Tracker -New Mexico si acolo am vazut cum se sarbatoresc morti si mai ales capete de morti se vind peste tot in fel si chip. Inca au aratat si un fel de prajituri,de marimea muffinsurilor,cu cap de mort pe ele. Yandira,cred ca este f. interesant sa traiesti acolo,tare mi-as dori sa traisc si eu intr-o tara cu oameni mai veseli,mai deschisi si poate cu un grad de acceptanta mai mare. Aici unde locuiesc eu,paraca toti sint inchisi,mai ales generatiile de seama mea si cele dupa mine. Si daca se sarbatoreste ceva,aici veti pe strazi numai oameni mai in virsta sau f. mult tineret f. tinar. Aici sint atitea bariere,conditi si restrictii ca nu-ti mai arde de chefuit. Asa sint nemtii toti,sau numai aici unde locuiesc eu?! Mie mi-ar place sa traiesc intr-o lume mai colorata in fel si chip,dar nu moarta. No acum am luat-o pe calea disperarii Yandira un WE, placut ,mii de multumiri si sper ca daca nu uiti ,sa revii cu poze! PS. Promit sa fac si eu poze ,din orasul meu amortit,indata ce se sarbatoreste si aici ceva -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Sep 10 2006, 04:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
afrodite, tu-mi pari o tipa asa de draguta si deschisa spre toata lumea! de cand urmaresc forumul, niciodata n-am gasit o replica mai rautacioasa sau mai acida de-a ta adresata cuiva. chiar f draguta! imi inchipui ce fel te simti ptr ca si eu am trecut prin asa ceva cand mi-am schimbat domiciliul in alt oras...
yandira, scuza-ma ptr deviatie, dar n-am putut sa ma abtin! iti spun inca o data, semeni asa de bine cu cumnata mea si esti la fel de volubila ca si ea, asa imi pari! mai arata-ne, de-acolo de la tine! |
|
|
|
Sep 11 2006, 07:27 AM
Trimis la
|
|
|
Moatza,ai drepotate, sint un om f. pacifist si chiar daca se mai iveste citeodata vre-o disputa ceva,la mine se face reede pace!
Ah,viata asta este asa de scurta si plina de probleme,.dar daca ne mai facem si noi,este si mai rau! Problema mea este SINGURATATEA-dar nu ma intelegeti gresit,deoarece cu 3 barbati in casa ,sigur nu sint singura si nici nu ma plictisesc. Chestia este ca in afara de FAM mea ,adica eu ,sotul si copii nu-mi intra nimenea in casa. Uneori prietena mea,dar locuieste destul de departe si ne vizitam f. rar si socrela ,care locuieste la 1 min. distanta de usa noastra Intr-e timp au trecut aproape 17 ani de cind sint aici si mi-am acceptat viata si ma bucur de ce am realizat ,iar ca sa nu mai simt singuratatea,care inainte ma facea putin deprimata,intru aici pe culi. printre si cu voi si ma simt bine,imi place si ma bucur ca existati ! Fetele,va doresc o saptamina plina de ,SUCCES si pe curind!
Imagini Atasate
-------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |