2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Steam
Asmera
mesaj Jan 16 2011, 03:51 PM
Trimis la #21

Captain Cook

Grup: Membri
Postari: 356
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197

QUOTE(Patrick968 @ Jan 16 2011, 10:20 AM) *
Buna fetelor.

M-am hotarat sa-mi achizitionez si eu un steamer...asa ca sunt nevoita sa dezgrop nitel topicul.

Am fost aseara intr-o gramada de hipermarket-uri si am vazut o gramada de modele si preturi: in Carrefor au un model al lor (distribuit numai pt magazinele lor...la 89.90 lei), am mai gasit Braun pe la 280 lei, Tefal, Phillips..in jur de 250 lei. Dintre toate pe care le-am vazut singurul care avea un recipient unde se strangea sucul de la legume fara sa se amestece cu apa era Brown-ul acela din plastic alb cu 2 vase (care mie personal mi se pare scumpicel).
Acum va cer voua parerea care aveti asemenea produse...care e diferenta de gust intre steam-erele care au pe fundul vaselor acea sita prin care se scurge sucul legumelor in apa si acel Braun FS20?

Eu personal am vrut sa cumpar acel stream Carrefoure pt. ca am si masina de paine tot produsa pt. reteaua lor de magazine de care eu sunt foarte multumita....dar sotului i-a picat cu tronc Braun-ul.

Ne-am hotarat inainte de a face pasul spre achizitionare sa cer sfaturi pro si contra, pareri.....etc.

Edit: m-am uitat si la tara care produse fiecare model....toate-s made in China mai putin Braun-ul care-i facut (cica) in Germania.

Eu am luat un steamer de la Auchan Are vas pentru strans sucul de la legume. A costat 170 Ron si sunt foarte multumita de el. Ii zice Orion. Are 3 vase mari si vas pentru orez.
Go to the top of the page

+Quote Post
Patrick968
mesaj Jan 16 2011, 04:19 PM
Trimis la #22

Academic Chef

Postari: 1,314
Inregistrat pe: 27-August 07
Membrul Nr.: 38,672

CITAT(Asmera @ Jan 16 2011, 03:51 PM) *
Eu am luat un steamer de la Auchan Are vas pentru strans sucul de la legume. A costat 170 Ron si sunt foarte multumita de el. Ii zice Orion. Are 3 vase mari si vas pentru orez.

De la Auchan? De mult l-ai cumparat? O mai avea? Parca nu am vazut rion sau in cate magazine am fost am pierdut sirul blink.gif
Ieri avea unul Vinchi in oferta....tot cu 3 vase mari + unul de orez dar nu avea vas separat pt. sucul de legume.

+Quote Post
Patrick968
mesaj Jan 16 2011, 05:20 PM
Trimis la #23

Academic Chef

Acum scrie Patrick -soţul.
Eu doresc un vas, respectiv suport de forma conică (precum sita aceea din poza de mai inainte, ceva din inox) pe care să-l folosesc incorporat in alt vas, pe flacara de la aragaz. E mai practic, nu ocupă mult spaţiu şi nu mai consumă nici curent electric, e mai puţin costisitor...singura problemă e mărimea acestui coş de inox şi daca se poate folosi orice vas sau e nevoie de oala de presiune, oală ce nu are astfel de accesoriu din dotarea iniţială. Oala de presiune pe care o folosim are diametrul de 200 mm, deci imi trebuie un coş de maxim 190 mm in diametru. Pe mine, nu m-ar deranja dacă aş pune simultan orez şi peşte sau orez cu legume, soia sau doar legume...sotia ar fi mai incantata de steamer. Şi ca-n bancul cu ardelenii, vreau maşina de culoare verde şi să fie electrică, nu roşie.

+Quote Post
n_puiu
mesaj Jan 16 2011, 07:03 PM
Trimis la #24

Master of disaster

Postari: 5,395
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842

QUOTE(Patrick968 @ Jan 16 2011, 05:20 PM) *
Acum scrie Patrick -soţul.
Eu doresc un vas, respectiv suport de forma conică (precum sita aceea din poza de mai inainte, ceva din inox) pe care să-l folosesc incorporat in alt vas, pe flacara de la aragaz. E mai practic, nu ocupă mult spaţiu şi nu mai consumă nici curent electric, e mai puţin costisitor...singura problemă e mărimea acestui coş de inox şi daca se poate folosi orice vas sau e nevoie de oala de presiune, oală ce nu are astfel de accesoriu din dotarea iniţială. Oala de presiune pe care o folosim are diametrul de 200 mm, deci imi trebuie un coş de maxim 190 mm in diametru. Pe mine, nu m-ar deranja dacă aş pune simultan orez şi peşte sau orez cu legume, soia sau doar legume...sotia ar fi mai incantata de steamer. Şi ca-n bancul cu ardelenii, vreau maşina de culoare verde şi să fie electrică, nu roşie.

"Umbrelă" de-aia folosesc io, are minim 140 şi se desface la 240 de mm.
Nu are treabă cu oala de presiune, merge în orice vas, mai mare de 140 mm.
Apa nu se refoloseşte, e considerată reziduală.
Pentru o mînă de orez nu cred că merită banii.

+Quote Post
BD
mesaj Jan 16 2011, 09:00 PM
Trimis la #25

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618

Puiu, eu am din aia speciala pentru presiune, pe cuvant. Si a costat si multicel sita. Si apa se foloseste, aia car curge in apa care ne abureste legumele. De obicei daca faci legume la aburi in ea in cinci minute is gata. Oala o stii ca o tot pozai, iaac nu pozai si cosul care e special pentru fiert la aburi in oala cu presiune, e ca un cos normal de inox cu un maner si picioruse, apa se pune cat sa nu treaca de piciorusele.

Nu e pentru orez insa, e rara sita.

Accesoriul l-am cumparat separat dar nu e umbrela din aia, e fix un cosulet. Sunt mai multe metode de fiert la aburi (pe acelasi principiu, fireste) si mai multe traznai.

Eu de obicei pun o sita normala peste o oala normala si merge foarte bine.

E buna si sita asta de la oala cu presiune,, nu dadui eu bani pe ea, o folosesc la tinut fructe, in rest rar la ce a fost ea prevazuta.

Cel electric nu ma incanta, am bucataria mica, pentru trei broccoli unde il mai pun si pe ala, bine, ma raportez la spatiul meu, fireste.

Acest mesaj a fost editat de BD: Jan 16 2011, 09:01 PM

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
BD
mesaj Jan 18 2011, 11:19 PM
Trimis la #26

Master of disaster

uite puiu dracia

are niste picioruse, pui apa pana la baza, se fierb cam in 5 minute toate si apa cu zeama e refolosibila.

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Patrick968
mesaj Jan 19 2011, 06:22 AM
Trimis la #27

Academic Chef

Hai ca pina la urma am fost in IKEA cu al meu berbant si am luat doo site: o umbrela si o sita care cica e pt paste.....dar merge si pt. legume. Deci am scapat cu 40 lei amandoua.
Pt. fiert orezul n-am gasit nimic destul de des sa nu pice boabele in apa dar am improvizat, punand in umbrela un tifon. Revin diseara cu pozele.

+Quote Post
BD
mesaj Jan 19 2011, 11:15 AM
Trimis la #28

Master of disaster

Nu inteleg (amu fara misto, chiar nu inteleg) de ce sa fierbi orezul in abur? Care e spilul? Rostul adica tongue.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
little coffee
mesaj Jan 19 2011, 12:14 PM
Trimis la #29

Master of disaster

Postari: 8,747
Inregistrat pe: 4-March 07
Membrul Nr.: 36,797

o fi dupa tpicul ricecooker, am si eu una si face un orez de nu crezi daca nu vezi! dar in aia pun apa!

--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

+Quote Post
Patrick968
mesaj Jan 19 2011, 12:30 PM
Trimis la #30

Academic Chef

CITAT(BD @ Jan 19 2011, 11:15 AM) *
Nu inteleg (amu fara misto, chiar nu inteleg) de ce sa fierbi orezul in abur? Care e spilul? Rostul adica tongue.gif

Pai ma gandeam eu ca se poate fierbe in aburi si orezul....nu ai vazut ca unele Steam-ere au un vas special pt. fiert orez? Asa ca pe acest principiu am facut eu legatura "umbrela-orez".

+Quote Post
BD
mesaj Jan 19 2011, 01:34 PM
Trimis la #31

Master of disaster

Clar ca se fierbe si in aburi, aia stiu de ce, ca pe vremuri chinezii cand se adunau la masa faceau odata multe feluri si pita lor si orezul veneau pe un strat superior, dar aia era chestiune practica, adica orezul isi tragea umezeala in timp ce se faceau altele. Nu pricep de ce e nevoie de fiert separat la aburi, adica practic zic, nu de altceva sau nu ca e rau. Iese mai repede si e exact la fel cu apa, pus normal, cu cantitatile de rigoare in functie de tipul de orez.

Parerea mea, fireste :)

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Patrick968
mesaj Jan 19 2011, 03:08 PM
Trimis la #32

Academic Chef

Ei BD-eauo...ai si tu dreptate, nici eu nu inteleg fiertul orezului in aburi blink.gif .....dar ce sa-i fac eu lui patrick sotul care i s-a pus pata pe orez la aburi. plans isteric.gif .
Pai ce...zice el... doar legume la aburi? Orezul ce are?
Eu am plecat tiptil si l-am lasat singur in bucatarie sa vad cum se descurca. Asa ca a incercat el sa puna boabele in umbrela dar cand a vazut ca sita are gaurile mai mari ca bobul, s-a gandit sa puna tifon ... asa ca l-a pus la fiert. O sa vin cu poze si pareri diseara cand ajung acasa.

+Quote Post
BD
mesaj Jan 19 2011, 03:30 PM
Trimis la #33

Master of disaster

A, nu zic ca nu merge, numai ca dpdv tehnic, ori in aburi ori in apa tot ala ii orezul. Am fiert si eu paste la steamerul de bambus cand facui ceva reteta asiatica, merge, insa tot aia e, tot apa absoarbe, atata ziceam.

Legumele mie imi place cum ies in cosuletul ala la presiune.

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

3 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (3 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 06:16 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare