![]() ![]() |
Mar 18 2008, 02:46 PM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Eu am mai invatat o smecherie de pe net: bicarbonat de sodiu. Pun in apa in care las nautul la muiat peste noapte si pun si in apa in care fierbe. Se moaie saracul naut de nu-ti vine a crede. Tot din retetele de pe net: chimion macinat (nu chimen). Ii da un gust ca la mama (lui) acasa. Asta cu bicarbonatul am incercat-o la fasole de cateva ori. Parca schimba gustul mancarii, putin. Si cred ca atunci a fost de vina nautul(era la punga de 1kg, Sun..nu stiu cum, ambalat la noi), o fi fost vechi. Acum am luat firma 365 la punga de 500g, era deja molcutz dupa inmuiat. Merci de pontul cu chimion, sa caut. -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2008, 03:29 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 26 Inregistrat pe: 14-February 08 Membrul Nr.: 41,557 |
si nautul meu dupa ce l-am tinut o noapte la inmuiat a devenit moale,ma batea gindul sa-l pun la robot asa,fara sa-l fierb.bine ca m-am razgindit!
|
|
|
|
|
|
|
Mar 19 2008, 08:16 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 97 Inregistrat pe: 27-February 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 41,790 |
Buna fetele! Am facut hummus dupa reteta lui 2heng. Recomand tuturor sa o incerce. Am aici cateva imagini din ce mi-a mai ramas
pupici -------------------- |
|
|
|
Mar 19 2008, 08:54 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 9,567 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
Tot din retetele de pe net: chimion macinat (nu chimen). Ii da un gust ca la mama (lui) acasa. Cine este mama lui |
|
|
|
Mar 19 2008, 01:01 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,340 Inregistrat pe: 5-August 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 33,173 |
Cine este mama lui In Israel ( la magazin) erau o multime de feluri de hummus pai, chiar el, Orientul Mijlociu. Acest mesaj a fost editat de onaf: Mar 19 2008, 01:02 PM -------------------- all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done. |
|
|
|
Mar 19 2008, 01:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 9,567 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
Am ramas datoare cu portia mea de humus de aseara ( cina)
![]() Onaf, crede-ma ca nu am vazut chimion aici. E drept ca nici nu m-am uitat special sa-l caut. Unde este ? La orice magazin ? |
|
|
|
Mar 19 2008, 01:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,340 Inregistrat pe: 5-August 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 33,173 |
Am ramas datoare cu portia mea de humus de aseara ( cina) ![]() Onaf, crede-ma ca nu am vazut chimion aici. E drept ca nici nu m-am uitat special sa-l caut. Unde este ? La orice magazin ? aaaaah, ce-ai facut tu acolooooo.... mmmmmm!... Chimion gaseam cindva doar la magazinele arabesti, pe urma a aparut si in celelalte, in plicurile acelea verzi de la Mammita. (alta marca n-am vazut, dar nu inseamna ca n-o fi; in Kaufland, de pilda, am vazut Mammita, inclusiv chimionul.) -------------------- all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done. |
|
|
|
Mar 19 2008, 02:52 PM
Trimis la
|
|
Iar tahina am folosit altceva decat a folosit 2heng pt ca cu am gasit. Tot de la carrefour am cumparat. pupici Ce bine-mi pare ca ti-a reusit si placut. Dupa cum mi se pare din poza cred ca mai mergea mixat ca sa fie mai pasta. Parca se vad bucatele mici nezdrobite prin el. Eu, dupa ce-l fierb si-l strecor, il zdrobesc cu mixerul "vertical" si pe urma il pun in robot si acolo-i adaug toate cele. Tahina aia , careia i-am pus poza in Sept 2006 nu mai este, n-am mai vazut-o. Acum si eu am tot ce ai cumparat si tu, este acelasi tahini ca cel libanez, nu-i deosebire. |
|
|
|
Mar 21 2008, 01:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 97 Inregistrat pe: 27-February 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 41,790 |
Ce bine-mi pare ca ti-a reusit si placut. Dupa cum mi se pare din poza cred ca mai mergea mixat ca sa fie mai pasta. Parca se vad bucatele mici nezdrobite prin el. Eu, dupa ce-l fierb si-l strecor, il zdrobesc cu mixerul "vertical" si pe urma il pun in robot si acolo-i adaug toate cele. Tahina aia , careia i-am pus poza in Sept 2006 nu mai este, n-am mai vazut-o. Acum si eu am tot ce ai cumparat si tu, este acelasi tahini ca cel libanez, nu-i deosebire. Am mixat o gramada la el...si vertical si orizontal, cu toate formele pe care le aveam acolo Nu stiu ce ma faceam fara voi si fara stilul asta de viata...am invatat si eu sa prepar retele noi, sa combin ce trebuie, nu cred ca o sa renunt vreodata la monti. pup -------------------- |
|
|
|
Mar 26 2008, 11:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 948 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: la poale de munte Membrul Nr.: 33,038 |
Fetele, am savarsit si eu pentru prima data, zic io, humus... ca am mai facut paste de naut de vreo 3 ori dar n-aveam tahini. Din cate am studiat eu problema ingredientele esentiale la humus sunt naut, tahini, ulei de masline, lamaie. Cred ca am vazut si retete fara chimion, eu am pus insa (desi m-am muncit ceva ca sa-l maruntesc...) da' va rog explicati-mi si mie care-i diferenta dintre chimen si chimion? Eu am pus seminte de-alea lunguiete, ca niste semilune, din care se face si ceai (mai ales la copiii mici, contra colicilor) si o supa absolut bestiala (in Ardeal) si se mai pun pe saratele. Ala e?
-------------------- |
|
|
|
Mar 27 2008, 09:16 AM
Trimis la
|
|
. . . . . . da' va rog explicati-mi si mie care-i diferenta dintre chimen si chimion? Eu am pus seminte de-alea lunguiete, ca niste semilune, din care se face si ceai (mai ales la copiii mici, contra colicilor) si o supa absolut bestiala (in Ardeal) si se mai pun pe saratele. Ala e? Si eu am fost intr-o mare ceata ! Acum sunt intr-una mai mica. Mereu am crezut ca intre ele este semnul egal ! ! Uite aici o "lista a condimentelor" si dai click pe ce-l ce te intereseaza. Avand si poze poate-ti dai seama de diferenta. http://www.condimenteweb.ro/index.php?modu...taCondimentelor |
|
|
|
Mar 27 2008, 09:57 AM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
merci mult rodica pentru link-ul condimentelor. acum (vorba ta) sunt intr-o ceata mai mica
eu foloseam chimen in loc de chimion pentru ca nu stiam initial ca exista diferenta intre ele si mai apoi pentru ca nu am vazut (nu am cautat foarte atenta) chimion. dupa ce am citit acum despre ambele cred ca diferenta intre ele consta mai mult in intensitatea gustului. am sa caut si chimion ca sa le pot compara, dar deocamndata ma declat multumita si cu chimen, imi place foarte mult combinatia naut-chimen. |
|
|
|
Mar 27 2008, 02:58 PM
Trimis la
|
|
merci mult rodica pentru link-ul condimentelor. . . . . . . . Cu placere Boni , l-am descoperit acum cateva zile, mi s-a parut interesant dar nici nu am apucat sa ma uit prin toate cate le are. Totusi , am "rasfoit" putin prin "retete - salate" si am gasit humus ,ca tot suntem la subiectul asta. http://www.condimenteweb.ro/index.php?modu...te&rid=1418 Nu am stiut ca e o salata turceasca, in mintea mea era ceva arabesc. . . Deasemeni am avut surpriza sa vad ca au pus condiment : coriandru si curcuma ( de asta am auzit prima data acum). Curcuma asta vad ca are "nota" 3 la "intensitate gust" deci pare a fi destul de pronuntat. http://www.condimenteweb.ro/index.php?modu...ment&cid=87 Cand ai timp, sa rasfoiesti putin retetele lor , sunt interesante. |
|
|
|
Mar 27 2008, 06:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 948 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: la poale de munte Membrul Nr.: 33,038 |
Multumesc si eu de link... da' din poze tot nu-mi dau seama care-i diferenta
Vorba lui Boni, acuma o sa caut explicit "chimion" si mai vad eu Multumesc inca o data si pentru link dar si pentru toate ideile astea meseriase. Apropo: eu imi tot propun de vreo 2 ani sa incep o cura de slabire (cam de cand m-am ingrasat la loc dupa cura ce-am tinut-o acum 3 ani Ma scuzati dar mai intreb ceva: faina de orez si cea de ovaz sunt bune? Ca nu stiu de ce am luat acum vreo saptamana cate un pachetel... si le-as folosi la ceva... -------------------- |
|
|
|
Mar 28 2008, 10:17 AM
Trimis la
|
|
. . . .Acuma as incerca sa incep si eu Monti (ca teoretic sunt o mare fana a sistemului... cu practica stau mai prost) dar separat de asta am facut humus si constat cu mare bucurie ca e trecut la retete Moni. Dar ca sa fiu eu sigura mai intreb o data: humusul (si preparatele cu naut in general) e Montignac? Si cu ce fel de paine se poate manca? (bine, eu l-am mancat mai mult fara paine, cu ridichi sau ardei sau rosii proaspete doar, da' ca sa stiu totusi). Daca citesti si pagina asta din "sezatoarea montignacilor" poate te lamuresti http://www.culinar.ro/forum/continut-pagin...00/#entry482024 De asemenea exista si acest blog ( al Doinei) http://doi4montignac.blogspot.com/ pe care este foarte bine daca il citesti. Sunt intrebari ale diferitelor persoane interesate de acest "regim" si raspunsurile primite. Totul e tradus de Doina in lb.romana. Uite iti copiez aici una din intrebari cu raspunsul primit ( se ref. tocmai la faza I care pe tine te intereseaza): Intrebarea nr. 13: Nu sunt sigur de a fi inteles bine principiile fazei I. Puteti va rog sa mi le mentionati? Raspuns: Pentru a slabi, trebuie redusa pina la minim secretia de insulina cu scopul de a bloca lipogeneza (procesul de constituire a grasimii de rezerva) si a activa lipoliza (proces de eliberare si de consum a grasimilor de rezerva) Apar deci doua situatii:- fie masa este lipido -proteica (se mai numeste masa lipidica) adica aceasta contine proteine si grasimi (carne,oua,brinza..) in acest caz, glucidele care se vor consuma vor trebui sa aiba un index glicemic (IG) inferior sau egal cu 35- fie masa este glucido - proteica (numita si masa glucidica) adica va fi constituita esential din glucide al caror index glicemic este intre 35 si 50. In acest caz, vor fi autorizate doar grasimile omega 3 (peste crud sau fiert la abur) si intr-o proportie mai mica grasimile mononesaturate (ulei masline pe spaghete al dente de ex .) In toate cazurile, pentru faza 1, glucidele cu IG superior lui 50 vor fi excluse. Revenind la hummus, cred ar fi bine ca in faza I ( macar 2-3 luni), sa nu pui pasta de tahini in humus pt.ca are grasimi. Este suficient sa-l faci numai cu ulei . Totusi, dupa parerea mea, ar merge ca masa glucidica, separat. Eu as mai avea observatia ca depinde si de organism. De ex. pe mine fasolea alba (boabe) ma ingrasa pe loc oricum as prepara-o, pe cand humusul cu tahini imi este "neutru" . Normal ca nu-l mananc cu paine. Mai este si site-ul acesta, pus de Onaf si care este foarte interesant de studiat pt.ca se refera direct la humusul facut acasa. Daca e sa ne luam si dupa el, atunci humusul se poate manca si in faza I La "sezatoare" discutam despre orice subiect. Acest mesaj a fost editat de 2heng: Apr 1 2008, 09:05 AM |
|
|
|
Nov 10 2009, 03:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 370 Inregistrat pe: 17-November 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 46,511 |
Pai daca e asa de bun cu seminte de susan scrie-ne si noua cum se face (acolo la hummus Pur si simplu am pus seminte de susan (1-2 linguri cred, mai mult din ochi, depinde si de cantitatea de naut) in robot, alaturi de restul componentelor, in loc de tahini. Si alta diferenta fata de reteta ta: nu pun ulei... iar la mine cantitatile sunt din ochi... de fapt asa fac mereu la preparatele sarate, iar notatul retetei e mai mult o constatare, in caz ca vreau sa o scriu aici sau pe blog. Dar trebuie sa mai adaug ceva: eu nu am mancat niciodata humus dupa o reteta originara, ca la mama lui, deci nu stiu daca trebuie sa te iei dupa mine... Acest mesaj a fost editat de Nik26: Nov 10 2009, 03:06 PM -------------------- |
|
|
|
Nov 10 2009, 03:22 PM
Trimis la
|
|
Am inteles cum ai facut. Pur si simplu ai rasnit semintele. Mersi Nik
Eu am mancat hummus acolo la ei ( |
|
|
|
Apr 14 2011, 01:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 74 Inregistrat pe: 19-February 11 De la: Iasi Membrul Nr.: 235,187 |
Bine mai arata hummusul asta. Tocmai am la inmuiat mai mult naut. nu am stiut exact ce o sa fac cu el, dar aveam o pofta de mancaruri cu naut
Am vazut si eu pasta de susan la carrefour, dar nu m-am incumetat sa cumpar pana acum. mi se parea cam scumpa. Daca o iau, tine mai multe luni la frigider dupa ce o incep? ma indoiesc ca o voi consuma mai repede, pentru ca borcanele erau destul de mari. -------------------- |
|
|
|
Apr 16 2011, 09:47 AM
Trimis la
|
|
Am vazut si eu pasta de susan la carrefour, dar nu m-am incumetat sa cumpar pana acum. mi se parea cam scumpa. Daca o iau, tine mai multe luni la frigider dupa ce o incep? ma indoiesc ca o voi consuma mai repede, pentru ca borcanele erau destul de mari. Daca borcanelul cu pasta de susan (400 grame) arata ca cel din poza, poti face tahini iar dintr-o jumatate de borcanel iti iese suficient. Restul, cu capacul bine inchis, se pastreaza la frigider mult timp Eu fac deseori si am ajuns la performanta de a pune apa din ochi
|
|
|
|
Feb 7 2012, 08:17 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 7-February 12 Membrul Nr.: 249,185 |
eu am cumparat o data humus in conserva dar nu mi-a placut deloc, bleah. culmea e ca-mi place si susanul si nautul la disperare, de aceea vreau sa incerc sa fac eu acasa. insa n-am gasit tahina de cumparat. idei pe unde as putea sa caut? n-am magazine mari la dispozitie decat "metro" si "univers all". ai putea sa-mi pui o poza cu ambalajul, sa stiu dupa ce sa ma benoclez? :) EDIT: al tau are asa o culoare frumoasa!!!!! ce am cumparat eu arata cam .... cacacios :) la culoare. scuzati exprimarea! Fetele, am savarsit si eu pentru prima data, zic io, humus... ca am mai facut paste de naut de vreo 3 ori dar n-aveam tahini. Din cate am studiat eu problema ingredientele esentiale la humus sunt naut, tahini, ulei de masline, lamaie. Cred ca am vazut si retete fara chimion, eu am pus insa (desi m-am muncit ceva ca sa-l maruntesc...) da' va rog explicati-mi si mie care-i diferenta dintre chimen si chimion? Eu am pus seminte de-alea lunguiete, ca niste semilune, din care se face si ceai (mai ales la copiii mici, contra colicilor) si o supa absolut bestiala (in Ardeal) si se mai pun pe saratele. Ala e? Eu am cumparat o cutie de 400g naut fiert, am facut tahini cu blenderul stik din 100g seminte susan uscate in tigaie fara sa se prajasca cu 50 ml ulei, usturoi, lamaie, sare si piper. A iesit super, nu am folosit decat jumatate din cantitatea de tahini, cui ii place gustul mai puternic il poate folosi. Este ff simplu si bun. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|