![]() ![]() |
Jul 6 2010, 10:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,309 Inregistrat pe: 1-April 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 13,208 |
Poate ar trebui sa incerci si asa. -------------------- |
|
|
|
Jul 7 2010, 04:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 8,896 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
Buna fetelor! Am citit si tot recitit tot ce ati scris dar nu dau de capatul problemei. Deci, ca s-o iau de la inceput...am luat o masina de paine Neo, si am reusit sa fac 2 paini dezastru!!!!:(... Sfatul meu este, sa intri pe subforumul Tot acolo vei gasi un topic numit chiar "masina de facut paine" plin cu sfaturi si unde poti intreba orice este in legatura cu masina ta de paine -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
Jul 7 2010, 07:37 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 6-July 10 Membrul Nr.: 59,025 |
Sfatul meu este, sa intri pe subforumul Tot acolo vei gasi un topic numit chiar "masina de facut paine" plin cu sfaturi si unde poti intreba orice este in legatura cu masina ta de paine Saru' mana pentru indicatii |
|
|
|
Sep 27 2010, 07:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 133 Inregistrat pe: 4-September 10 De la: Düsseldorf Membrul Nr.: 60,117 |
asa a crescut ![]() si asa s-a copt ![]() Edit sa va arat si taiata. ia la gust... bun bun ! si cald.. voi ce ma sfatuiti? sa o tin in frigider?
-------------------- |
|
|
|
Sep 28 2010, 06:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 8,896 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
Edit sa va arat si taiata. ia la gust... bun bun ! si cald.. voi ce ma sfatuiti? sa o tin in frigider? Eu o feliez, o pun in punga (asa feliata) si o bag in congelator. Cand am nevoie scot cateva felii care in max 1 ora sunt moi si pufoase, asa cum le-am bagat Incearca -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 12 2010, 08:15 PM
Trimis la
|
|
De ceva vreme am inlocuit painea cu chifle sau "japoneze". Cresc mai repede si se coc mai repede, deci actiunea "paine" se termina mai repede
Din 450 gr faina integrala imi ies 6 chifle de cate 100-115 gr. fiecare (coapte) Sunt numai din faina integrala, apa, drojdie si sare Ia uitati ce dragute sunt
-------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 15 2010, 12:34 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 133 Inregistrat pe: 4-September 10 De la: Düsseldorf Membrul Nr.: 60,117 |
De ceva vreme am inlocuit painea cu chifle sau "japoneze". Cresc mai repede si se coc mai repede, deci actiunea "paine" se termina mai repede tare dulce arata!! am facut si eu zilele trecute, din lipsa de timp, dupa reteta lui Boni, painica tip wasa...numai o juma de ora a durat !! super! si gustos! i-am entuziasmat si pe restul locuitorilor casei -------------------- |
|
|
|
Oct 15 2010, 12:48 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,762 Inregistrat pe: 4-August 08 De la: romania Membrul Nr.: 44,554 |
Frumos Rodica
Acum am in plan o painica cu tarate, ca nu am mancat de muuuuuuuuult si mi-e dor! |
|
|
|
Oct 15 2010, 02:07 PM
Trimis la
|
|
Mersi fetele
Andreea sa faci tot chifle ca scapi mai repede cu coptul, la crescut sub prosopel, tot trebuie sa stea aprox. 35-40 minute pana cresc frumos -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 15 2010, 05:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 473 Inregistrat pe: 16-January 09 De la: Targu Mures Membrul Nr.: 48,156 |
|
|
|
|
Dec 7 2010, 10:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,257 Inregistrat pe: 21-October 09 Membrul Nr.: 54,502 |
Hai sa mai lipesc si eu o varianta de paine integrala
E o reteta de post, simpla ca "buna ziulica", de Faza II, pe care eu am facut cu: - 1 kg de faina integrala (taratoasa, Grania) - 3 cani de apa fierbinte - 40 g drojdie - o lingurita rasa de sare grunjoasa - ceva mac Am facut aluatul, a crescut o ora, l-am decupat in forme rotunjoare, le-am rasturnat in tava, le-am uns cu putina apa, am presurat mac peste ele si le-am intemnitat in cuptorul incins 40 de minute. 18 bucati mici. Ideale ca baza pentru senvisuri la drum lung sau scurt, pentru pachetelele de pretutindeni. Taiate in jumatate, umplute cu branzeturi, o foaie de omleta, legume, salata verde - sunt perfecte, declar cu mana pe inima Edit: pt faza 1, sunt la fel de perfecte, trebuie doar avut grija ca aluatul sa fie faina/tarate in proportie de 50/50. Acest mesaj a fost editat de emilika: Dec 7 2010, 10:49 PM -------------------- |
|
|
|
Dec 7 2010, 11:11 PM
Trimis la
|
|
Merge foarte bine si in faza I, la mese glucidice
-------------------- ![]() |
|
|
|
Dec 7 2010, 11:23 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,257 Inregistrat pe: 21-October 09 Membrul Nr.: 54,502 |
Merge foarte bine si in faza I, la mese glucidice -------------------- |
|
|
|
Dec 7 2010, 11:28 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,309 Inregistrat pe: 1-April 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 13,208 |
Vai, Emilika - arata demential! Si par ca au crescut foarte bine.
Spune-mi te rog cum ai taiat formele? Dupa ce a cresuct aluatul l-ai intins pe masa si ai taiat cu un pahar sau altceva? Ne pui o poza si cu o sectiune sa vedem cat de pufoase sunt? -------------------- |
|
|
|
Dec 7 2010, 11:59 PM
Trimis la
|
|
Ma bucur ca iti plac, Andreea
Cu formele e poveste: mereu m-am uitat cu admiratie la bulcutele de paine perfect rotunde pe care le fac fetele de pe culinar. Lor le ies asa pentru ca folosesc aluat alb, mai usor de modelat si bibilit. Nu spun cat am modelat si ras-modelat mingiute de aluat care sa iasa frumoase fara "crapaturile" acelea. Asa am descoperit ca daca intind un aluat in foaie groasa si decupez cercuri cu un pahar cu gura mare, mingiutele ies foarte fain, ba chiar dau impresia ca sunt mai crescute si mai pufoase (desi nu au cum). Si e si distractiva metoda. Astea nu-s perfect rotunde pentru ca am facut o cantitate mare si le-am inghesuit pe toate intr-o singura tava, dar daca le lasi spatiu de "dezvoltare personala" - rezultatul e chiar frumos. Aluatul creste, chiar daca ingrediente nu sunt asa ofertante. Trebuie si framantat cu simt de raspundere, cu placere si cu ... voie buna. Nu spun intamplator, daca sunt prost dispusa, fara chef, sau prea grabita, nu-mi iese bun aluatul, parca nici nu creste la fel. Cred ca am mai spus ce oroare aveam de aluaturi inainte. Acum am un drag sa le fac Fetele ma scuzati ca ma lungesc asa cu vorba. Tare-mi place sa vorbesc despre aluaturi, iar prietenele mele sunt toate niste ne-pasionate de bucatarie si bucatarit, si cand ma apuc sa le mai spun lor una-alta despre framantat, aluaturi si cum imi creste inima cand mai scot cate ceva din cuptor, niciuna nu ma crede dom'le ce bine e Acest mesaj a fost editat de emilika: Dec 8 2010, 12:02 AM -------------------- |
|
|
|
Jan 7 2011, 02:43 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 12 Inregistrat pe: 7-January 11 Membrul Nr.: 63,103 |
eu fac painea asa:
jumatate de kg de faina integrala (home made, de la tara stiu sigur ca nu e cu coloreli) 200 ml apa 100 ml lapte drojdie proaspata cat o nuca 1 lingurita otet de mere 1 lingurita ulei masline 1 lingurita sare. dupa ce dizolv drojdia in apa+lapte la temperatura camerei, adaug uleiul, otetul si sarea apoi faina. dupa ce framant bine bine la las 1 ora in tava acoperita pe calorifer la dospit. apoi inca o ora la 180 de grade in cuptorul traditional si gata painica. |
|
|
|
Jan 7 2011, 02:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Here's the thing..... Grup: Membri Postari: 4,001 Inregistrat pe: 27-November 08 De la: Away...away...far away... Membrul Nr.: 46,756 |
eu fac painea asa: jumatate de kg de faina integrala (home made, de la tara stiu sigur ca nu e cu coloreli) 200 ml apa 100 ml lapte drojdie proaspata cat o nuca 1 lingurita otet de mere 1 lingurita ulei masline 1 lingurita sare. dupa ce dizolv drojdia in apa+lapte la temperatura camerei, adaug uleiul, otetul si sarea apoi faina. dupa ce framant bine bine la las 1 ora in tava acoperita pe calorifer la dospit. apoi inca o ora la 180 de grade in cuptorul traditional si gata painica. Ce fel de lapte folosesti? As zice ca e de F2 painea, avand faina integrala cat si grasimi (ulei). -------------------- |
|
|
|
Jan 10 2011, 11:05 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 12 Inregistrat pe: 7-January 11 Membrul Nr.: 63,103 |
laptele e de obicei degresat. dar au fost si cazuri cand am pus doar apa. O sa scot uleiul din compozitie, ca sa fie f1 :) Multumesc!
|
|
|
|
Jan 10 2011, 11:26 AM
Trimis la
|
|
![]() Here's the thing..... Grup: Membri Postari: 4,001 Inregistrat pe: 27-November 08 De la: Away...away...far away... Membrul Nr.: 46,756 |
laptele e de obicei degresat. dar au fost si cazuri cand am pus doar apa. O sa scot uleiul din compozitie, ca sa fie f1 :) Multumesc! Daca scoti uleiul si pui doar apa sau lapte degresat (adica pana in 0.5%!!!!) e de F1 si e perfecta pentru mese glucidice. Adica merge numai cu alimente glucidice, fara grasimi. A 2 a varianta ar fi sa pui in cantitate egala cu faina integrala (in greutate, NU in volum) si tarate (de grau sau ovaz, cele de ovaz au gust mai bun) si atunci poti lasa uleiul si de asemenea o poti manca, ca F1, la mese lipidice (cu alimente care contin grasimi si cu IG pana in 35). -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|