7 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac - Paine integrala
boni
mesaj Jun 15 2006, 09:48 AM
Trimis la #21

doar monti...

Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218

nu trebuie ulei, trebuie doar framantata bine. asta e secretul. eu la inceput nu o framantam aproape de loc, doar amestecam ingredientele si o puneam la dospit. si crestea si asa doar ca nu era pufoasa. acum am prins curaj si o framant mai bine si iese foarte faina. asa ca nu e o greseala. e buna reteta. eu folosesc drojdie proaspata, dar am facut si cu uscata si tot asa a iesit. si nu am masina de paine, o fac cu mana de la inceput pana la sfarsit.
Go to the top of the page

+Quote Post
Sheng
mesaj Jun 15 2006, 11:48 AM
Trimis la #22

Master of disaster

Grup: Moderatori
Postari: 8,895
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,302

Despre paine :
nu am facut in viata mea paine nici alba nici de alta culoare. In schimb cozonac am facut si-mi iese o minune (ce-i drept cu faina alba)

Prima data am facut-o la masina tot programul dar la "copt" s-a lasat avea un crater de toata frumusetea) si cand a fost gata era cleioasa !
Va inchipuiti, . . .. . . . direct la gunoi. . . .

Si , pentru ca nu ma dau batuta asa de usor, am facut-o iar, a doua zi.

A doua oara , a framantat-o masina de paine ,la progamul "framantare" si cand am scos-o de acolo era super, era chiar crescuta ! Eram fericita. . .am mai lasat-o putin (cred ca 1/2 ora), m-am gandit ca mutand-o din masina in tava am "stresat-o" putin.
Pe urma am bagat-o in cuptor unde a ramas la fel de crescuta dar cand am scos-o era destul de taricica si mai tarziu a ramas tot asa. De data asta am mancat-o . . . . . .
La gust era buna, pusesem si o lingurita de chimen.

Cred ca din cauza cuptorului, cu toate ca altceva coace foarte bine ( prajituri, chec, cozonac, etc). Poate trebuia la inceput temp. mai mica si pe urma mai ridicata. Acum , nu mai repet experienta, un timp. Sa-mi revin dupa esec .
pupic.gif

--------------------

+Quote Post
Sheng
mesaj Jun 15 2006, 12:02 PM
Trimis la #23

Master of disaster

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Lizura, sfaturi pt. paine gasesti la "Reteta ta preferata" ( retete pt. masina de paine ).

pupic.gif

--------------------

+Quote Post
mon
mesaj Jun 15 2006, 09:35 PM
Trimis la #24

Master of disaster

Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401

Eu nu stiu de ce nu va iese painea ca la mine merge pe banda rulanta icon_biggrin.gif

Hai sa recapitulam:
Eu pun 2 cups apa (temperatura mainii - dau drumul la robinet si nu o simt nici mai rece nici mai calda decat mana)
2 lingurite sare
1 lingurita otet de mere (otetul este foarte important ca imbunatateste calitatea fainii)
2 linguri drojdie uscata
4 si jumatate cups faina integrala

Puse in masina de paine in ordinea asta (adica regula de baza pentru masina de paine: intai lichidele si pe urma solidele). Dat pe programul "dough" adica aluat.
Terminat programul. Rasturnat aluatul pe counterul tapetat cu faina. Presarat faina si deasupra. Dat o forma. Pus in tava tapetata cu hartie pergament, in cuptorul cu lumina aprinsa. Lasat sa creasca la caldura luminii cuptorului 1 ora. Dat drumul la cuptor la 330 grade Fahrenheit (165 grade Celsius). Lasat la copt 1 ora.

Rezultatul fotografiat aici (post#73):
http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/7279/pagination/pagina/60/

Acest mesaj a fost editat de mon: Jun 15 2006, 09:49 PM

+Quote Post
Sheng
mesaj Jun 16 2006, 10:21 PM
Trimis la #25

Master of disaster

Mon, am reusit !!!!!
Mi-a iesit o paine f.buna si pufoasa. Am facut din 4 1/2 cup faina. Mi-am zis "fie ce-o fi , daca nici acum nu-mi iese nu mai incerc ! " si ce surpriza placuta am avut . . . .

Acum stiu si unde am gresit : in primul rand nu te-am ascultat cand ai scris ca trebuie sa stea o ora in cuptor cu lumina aprinsa ( a fost ceva magic sa vad cum creste , a dat chiar peste marginea tavii - data viitoare pun o tava mai mare) si in al doilea rand temperatura cuptorului ( eu am pus la maxim icon_biggrin.gif , ce-o fi fost in capul meu ???).

Am facut si 2 foto , una din profil si alta in sectiune dar . . .nu stiu sa le atasez dontknow.gif

Despre paste : sunt mai bune pastele din grau dur decat cele integrale ? Sincera sa fiu mie imi plac f. mult cele din grau dur, paste integrale nici nu stiam ca exista. Le-am gasit de curand.

--------------------

+Quote Post
yta
mesaj Jun 17 2006, 01:39 PM
Trimis la #26

Captain Cook

Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592

Salut toate montignacele!
Am intrat aici fortata de imprejurari.Sot cu dieta.Inca n-am avut timp sa citesc toate postarile voastre,dar...m-am gindit sa incep cu piinea.Vad ca cea din faina integrala e cea mai indicata.Ce voiam eu sa intreb:(dar sa nu rideti va rog ca-s paralela cu astea)daca iau griu de la mama din hambar,il macin fara sa dau deoparte tarita,asta inseamna ca am faina integrala?

+Quote Post
mon
mesaj Jun 17 2006, 02:21 PM
Trimis la #27

Master of disaster

Yta este exact cum spui. Faina integrala este grau macinat fara sa-i fie scoasa tarata si fara sa fie supus tratamentelor de inalbire. Cred ca daca iei grau si-l duci la moara, morarul intelege ce vrei. Il macina fara sa-l mai cearna.

+Quote Post
yta
mesaj Jun 29 2006, 11:43 PM
Trimis la #28

Captain Cook

Am facut si eu azi paine Monti.a iesit o ciunga neagra pe care totusi am vrut s-o maninc...dar n-am putut...imi raminea tarita printre dinti.La voi in pozearata mincabila.
Faina o am de la o brutarie fiindca aici nu gasesc de cumparat in magazin.a crscut fumos afara dar nu si dupa ce am bagat-o in cuptorCred totusi ca trebuia s-o mai las vreo 5-10 minute in cuptor...dar ce naiba fac cu atita tarita .Ori nea brutarul a ris de mine(sotu') ori asa tre sa fie?Nu exagerez cind spun ca imi raminea tarita-n gura icon_biggrin.gif

+Quote Post
yta
mesaj Jun 30 2006, 12:10 AM
Trimis la #29

Captain Cook

Nu am masina de piine si nici bec la cuptor....in rest..ca la carte icon_biggrin.gif Piinea normala imi iese fara probleme,deci am idee despre cum ar trebui sa fac.Totusi eu tind sa cred ca faina e de vina.La moara unde cunosc pe cineva mi-a spus ca nu poate sa-mi scoata faina amestecata cu tarita,dar stie ce procente ies din fiecare si lapoi face amestecul.se pare ca n-a calculat bine,caci de cind o framintam nu mi-a placut.Un aluat care nu prea se lega.....taritos rau.Daca am timp mai fac miine o-ncercare cu 1/4 cantitate faina normala.N-o mai fi Monti ,dar vad cum iese asa.

+Quote Post
mon
mesaj Jun 30 2006, 01:42 AM
Trimis la #30

Master of disaster

yta eu mai adaug in faina integrala tarate de multe ori si iese la fel de pufoasa.

Sunt cateva deosebiri fata de painea din faina normala:

1. drojdia in cantitate mult mai mare (dubla)
2. se adauga otet care imbunatateste calitatea fainii
3. framantatul (la masina mea dureaza 40 min.) - daca nu ai masina framant-o cu mana timpul asta.
4. se lasa la crescut foarte mult. Daca nu ai bec la cuptor, care face caldura mare, o lasi sa cresca si 2 ore (pana isi dubleaza volumul)
5. se coace la o temperatura mai mica decat painea normala
6. timpul de coacere este mai mare (aproape dublu)

+Quote Post
boni
mesaj Jun 30 2006, 10:56 AM
Trimis la #31

doar monti...

Postari: 1,956
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218

QUOTE(mon @ Jun 30 2006, 02:42 AM) [snapback]229987[/snapback]

yta eu mai adaug in faina integrala tarate de multe ori si iese la fel de pufoasa.

Sunt cateva deosebiri fata de painea din faina normala:

1. drojdia in cantitate mult mai mare (dubla)
2. se adauga otet care imbunatateste calitatea fainii
3. framantatul (la masina mea dureaza 40 min.) - daca nu ai masina framant-o cu mana timpul asta.
4. se lasa la crescut foarte mult. Daca nu ai bec la cuptor, care face caldura mare, o lasi sa cresca si 2 ore (pana isi dubleaza volumul)
5. se coace la o temperatura mai mica decat painea normala
6. timpul de coacere este mai mare (aproape dublu)

40 de minute???? am inteles bine? patruzeci de minute? mamaaaa ohmy.gif io o framant cu mana vreo 5-10 minute. nu iese super-pufoasa, da' nici ciunga nu e.

revin: 40 de minute??? nu-mi revin din soc. nici cozonacii de craciun nu-i framant atat!!!

Acest mesaj a fost editat de boni: Jun 30 2006, 10:57 AM

+Quote Post
mon
mesaj Jun 30 2006, 02:13 PM
Trimis la #32

Master of disaster

Boni, asa framanta masina. Eu cu mana nu am framantat niciodata pentru ca nu-mi place deloc. Mor de nervi si daca framant 5 minute. Am pus aici timpul pentru comparatie. Incercam doar sa gasim cauzele pentru care i-a iesit o astfel de "ciunga " icon_smile.gif . Daca zici ca merge si cu un framantat mai scurt, foarte bine, cauza asta cade, raman celelalte.

+Quote Post
Sheng
mesaj Jun 30 2006, 11:13 PM
Trimis la #33

Master of disaster

Eu sunt experta in esecuri la painea Monti.
Faceam-stricam iar faceam-stricam dar nu ma lasam, faceam pauza , o luam dela cap.
De ceva timp fac o paine de care sunt chiar multumita
De cand am reusit-o , mancam toti din ea si nu mai cumpar deloc paine.
Eu pun seminte de chimen in ea, ne place mult gustul.

Yta, pot sa-ti spun unde greseam eu :
- coceam painea cu cuptorul pus la maxim . . . . biggrin.gif
- nu aveam rabdare sa stau o ora cu ea la crescut si o tineam pe masa dar acoperita cu un servet. Nu puteam sa cred ca un bec o ajuta sa creasca. Dupa ce am bagat-o in cuptor sa stea " la bec" am uitat-o mai mult de o ora si . . .surpriza !
De fapt nu cred ca becul e cu smecheria ci faptul ca stand inchisa in cuptor, sta in temp. constanta si nu mai are miscari de aer sau schimbare de temoperatura, de jur imprejur smile.gif

Masina mea framanta 20 min.
Data viitoare cand mai fac paine o pun la framantat de 2 ori sa vedem cum este pt. 40 min.

Yta, de ce nu incerci o singura paine si cu faina integrala cumparata? Ai cu ce compara si cine stie, poate ca faina este vinovata.
Mult succes

--------------------

+Quote Post
onaf
mesaj Aug 5 2006, 03:36 PM
Trimis la #34

Master of disaster

Postari: 2,265
Inregistrat pe: 5-August 06
Membrul Nr.: 33,173

crybaby2.gif crybaby2.gif crybaby2.gif
Mie-mi vine sa pling... Mon le zice-asa de bine, mie-mi ies asa de prost...
piinicile monti, vreau sa zic!
am respectat cu sfintenie reteta - ingrediente, cantitate, ordine, procedura - de piine de la inceputul threadului, si de pomana. piinea s-a lasat si s-a copt doar pe margini. am renuntat la programul de aluat si am lasat-o sa se faca in masina cap-coada, cu programul de piine integrala, gindindu-ma ca poate focul de la cuptorul meu e prea iute pentru ea (am un arctic fara termostat, n-am cum sa reglez temperatura, am doar pozitiile 1, 2 si 3. Pe 1, care-i cea mai mica flacara, e... ditamai flacaroiul...) BangHead.gif
ca sa vedeti:

si mai de-aproape...

(poate ar fi trebuit să pun asta la topicul cu traume...)

Acest mesaj a fost editat de onaf: Aug 5 2006, 03:40 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata

--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

+Quote Post
mon
mesaj Aug 5 2006, 03:44 PM
Trimis la #35

Master of disaster

Onaf nu dispera. Cred ca nu o lasi sa creasca o ora in cuptor cu lumina aprinsa. Daca n-ai lumina la cuptor, baga o veioza si inchide usa cuptorului. O lasi exact o ora.

pe urma, temperatura cuptorului trebui sa fie mai mica decat la cea de cozonac. Eu folosesc 330F pentru paine si 400F pentru cozonac. Converteste-le si vezi diferenta. Daca nu ai afisaj cu gradele la cuptor, pune la temperatura mai scazuta decat cea de cozonac. Se coace timp de o ora.

Succes! Sunt aici la galerie - astept rezultatul.

Acest mesaj a fost editat de mon: Aug 5 2006, 03:50 PM

+Quote Post
onaf
mesaj Aug 5 2006, 03:51 PM
Trimis la #36

Master of disaster

ba da, ba da! cīnd am zis ''cu sfinţenie", chiar asta a īnsemnat! inclusiv ora de 'iluminare' din cuptor (n-are el termostat, săracul, da' lumină are! icon_biggrin.gif )
ingrediente, gramaj, ordine, framīntat īn maşină, scos pe counter, īnfăinăţit un pic, pus īn forma de cozonac, ţinut o oră la bec, aprins balaurul de aragaz... eu tot cred că aici se zbīrcea treaba.
dar şi lăsată pīnă la capăt īn maşină, tot aşa am păţit. de fapt pozele de mai sus ale monstrului din maşină sīnt...
of, of, nu-mi merit profesorul!

--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

+Quote Post
Sheng
mesaj Aug 5 2006, 05:29 PM
Trimis la #37

Master of disaster

Buna onaf, iti scrie cea mai mare experta in esecuri paine monti ! icon_biggrin.gif

Ai mai facut paine in viata ta ?
Ei bine, eu am facut prima data in viata paine cu aceasta p.monti. In schimb faceam niste cozonaci super.Mi-am zis : daca fac asa niste cozonaci . . .painea e floare la ureche. . .
Nu a fost asa.Esec dupa esec, imi venea sa urlu dar nu m-am descurajat. Am facut pauza la facut paine monti si am inceput sa fac paine alba dupa retete tot din culinar. Cand mi-am "facut mana", am trecut din nou la p.monti. Faceam numai 1/2 din cantitate.
1.Am constatat ca faina difera dela producator la producator. Uneori imi trebuia faina in plus pt.ca atunci cand o scoteam din MP dela framantat era cleioasa si mi se lipea de maini, de mai mare scarba. Nu vroiam sa adaug putina faina pt.ca ma cramponasem pe ideea sa nu schimb nimic din reteta.
2.Acum , o las la crescut acoperita cu 2 prosopele, pe masa in bucatarie, langa aragazul aprins (cu usa inchisa). In felul acesta , cuptorul e cald cand o bag inauntru si timp de o ora cat sta la crescut , nu intra nimeni in bucatarie, nici chiar eu. Nu cunosc aragazul care zici ca-l ai , eu am de Satu-Mare si o coc la nr.5 . Dupa ce pun painea in cuptor mai creste f.f. putin. Apoi o las pana intr-o ora la copt.
D E C I : Nu o mai pun "la bec" pt.ca neavand cuptor electric, atunci cand aprindeam focul la cuptor, coca imi "dadea putin inapoi" si asa ramanea. Acum nu se mai intampla asa pt.ca o pun direct in cuptorul cald si nu mai umblu la ea.
Sper sa-ti fie de folos mica mea experienta.
Succes !

--------------------

+Quote Post
onaf
mesaj Aug 5 2006, 08:15 PM
Trimis la #38

Master of disaster

A_HA!
saru'mīna frumos!
vai, ma simt muuuuult mai bine...
nu, n-am făcut īn viaţa vieţişoarelor mele pīine... pīnă la astea patru sau cinci pe care le-am ratat cu succes una după alta.
am īnţeles. o s-o iau uşurel cu o pīine albă, clar ca bună-ziua, cu făină 'de treabă'.
şi, oricum, nu mă mai descurajez.
vai, ce bine e să discuţi - şi mai ales cu nişte drăguţe ca voi.
mulţumesc īncă o dată, mi-au făcut tare bine la moral (şi la īnvăţătură!) răspunsurile voastre.
wub.gif

--------------------

+Quote Post
Sheng
mesaj Aug 5 2006, 09:10 PM
Trimis la #39

Master of disaster

Deci nici tu nu stii sa faci paine de nici un fel !!! icon_smile.gif
In acest caz, daca zici ca vrei sa experimentezi cu faina alba, atunci, ca sa te scap de cautari si multe incercari , am sa-ti dau reteta la care m-am fixat si care m-a umplut de optimism, in cele mai triste zile .
Este din culinar dar nu stiu exact unde sa-ti spun sa cauti (stiu ca era a Elenei din Suedia). Asa ca ti-o scriu pe scurt : 25gr drojdie proaspata; 250 lapte slab ;1 lingurita sare; 1 ou; 2 linguri de ulei;480 gr.faina. Toate cantitatile sunt la marele fix. Sa-ti reamintesc ca, drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut iar oul se pune batut. Daca o pui la framantat in masina stii regula : tot ce e lichid la fund si apoi faina, dai drumu la framantat si cand se termina programul , o pui direct in tava la crescut cca. 30 minute dupa care o bagi la cuptor cca 35 minute. Gata, asta e tot.Eu acum am invatat sa impletesc painea in "codita", asa ca impart aluatul in 3 bucati lungi de max 25 cm si le impletesc "codita" ( asta mai tinem inca minte cum se face) si o pun direct in tava plata (pe hartie de copt) adica nu in forma. Pun deasupra ou (ca la cozonac) si presar susan si mac. E super buna. Mi-a reusit de prima data.
Succes si astept vesti bune pupic.gif

Daca gasesc reteta o sa-ti scriu unde este.

--------------------

+Quote Post
Sheng
mesaj Aug 5 2006, 09:35 PM
Trimis la #40

Master of disaster

Am gasit reteta originala, era intr-adevar a Elenei
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/6696/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-6696/

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

7 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 07:55 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Ǝnregistrare