7 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac - Paine integrala
onaf
mesaj Aug 6 2006, 05:28 PM
Trimis la #41

Master of disaster

Grup: Membri
Postari: 2,265
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173

2heng, I did it!
am pus pozele la threadul cu pîinica Elenei, ca să nu mai fiu offtopic aici. poftim de vezi! prima mea pîinică albă. sau de orice fel!
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
floare.gif

--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page

+Quote Post
Sheng
mesaj Aug 23 2006, 12:25 PM
Trimis la #42

Master of disaster

Grup: Moderatori
Postari: 8,895
Inregistrat pe: 4-June 06
Membrul Nr.: 32,302

Pupa russa pentru tine am o feliuta din painica monti , gata racita si taiata. Este facuta doar din 1/2 din cantitate si se vede bine cat a crescut peste marginea tavitei.
Ti-am promis de ieri. . . . . poate asa mai prinzi curaj.
pupic.gif

Acest mesaj a fost editat de Sheng: Feb 16 2010, 10:42 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Soleil
mesaj Sep 15 2006, 02:12 PM
Trimis la #43

micro Bucatar

Postari: 4
Inregistrat pe: 25-March 03
Membrul Nr.: 7,117

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Io-s noua pe-aci, da' vreau atata sa va zic: sunteti fenomenale!
Pozele si retetele voastre au fost impulsul care imi mai lipsea ca sa ma apuc (din nou) de Monti icon_biggrin.gif
L-am mai tinut acum vreo 2 ani, reusisem atunci sa pierd vreo 10-11 kg in 2 luni. Da'... am pus la loc ca deh, faza a IIa cin' s-o tina? tongue.gif

Am citit retetele de paine, am si incercat-o pe cea din "deschidere" - buna, buna. Io vreau sa va intreb daca pot pune aluatul la crescut la microunde (la 100W - e cea mai mica treapta). Cuptor cu bec n-am...

Si in al doilea rand, aveti vreo reteta de paine neagra Monti? Din cate stiu, painea neagra se face cu faina de secara. Sau nu...?
Multumesc!

+Quote Post
Sheng
mesaj Sep 15 2006, 06:21 PM
Trimis la #44

Master of disaster

(Soleil @ Sep 15 2006, 03:12 PM) [snapback]248358[/snapback]

Am citit retetele de paine, am si incercat-o pe cea din "deschidere" - buna, buna. Io vreau sa va intreb daca pot pune aluatul la crescut la microunde (la 100W - e cea mai mica treapta). Cuptor cu bec n-am...

Si in al doilea rand, aveti vreo reteta de paine neagra Monti? Din cate stiu, painea neagra se face cu faina de secara. Sau nu...?
Multumesc!

Despre cum se face sau daca se face paine la microw. nu stiu sa-ti spun. Poate stie altcineva.

Nu este o conditie de reusita a painii becul dela cuptor. . . Painea se pune la crescut in cuptor ca sa fie ferita de curentii de aer din jur iar becul aprins are si el rolul de a mentine caldura constanta.

Poti reusi acelasi lucru folosind "metoda"Afroditei cautand la "Reteta ta preferata" titlul topicului "Paine de casa" si acolo la post #362 si #363 ai sa vezi cum tine ea painea la crescut.
De cand am vazut ce face ea, folosesc aceeasi metoda , cu succes si am scapat de grija agitatiei din jurul painii care creste.
Citeste si incearca, ai sa fii incantata.
Tot acolo gasesti si cum face ea paine neagra (reteta nu este Monti).
Succes !

Acest mesaj a fost editat de 2heng: Sep 15 2006, 06:32 PM

--------------------

+Quote Post
Soleil
mesaj Sep 17 2006, 02:18 PM
Trimis la #45

micro Bucatar

Postari: 4
Inregistrat pe: 25-March 03
Membrul Nr.: 7,117

2heng, nu vreau sa fac painea la microunde, ma gandeam sa o bag acolo la dospit, la puterea cea mai mica (100W). Voiam doar sa stiu daca a incercat cineva asa, sa nu cumva sa fie totusi prea mare temperatura icon_smile.gif

Am facut si eu in wk prajitura cu blat cu nuca si crema diplomat (nu mai stiu de la ce pagina - printre primele). Am pus si ceva lamaie (coaja+zeama) in crema ca mi s-a parut cam seaca. Plus ca am facut blatul cu faina de naut ca n-am gasit de soia si am pus apa in loc de lapte ca am zis ca laptele are glucide. A iesit asa si asa, s-a inchegat greu blatul in cuptor (a iesit destul de lichida crema aia) si cred ca am folosit o tava cam mare ca era tare subtirel. Ma rog, data viitoare sper sa fie mai bine.

Pe de alta parte, m-am uitat pe pliculetele de praf de copt si am vaz't ca are amidon in el. Pai atunci nu mai e Monti icon_frown.gif. Eu am folosit la prajitura de mai sus bicarbonat de sodiu stins cu lamaie, dar se simte un pic gustul in prajitura. Ce sa ma fac, am alta alternativa?

Cred ca ma apuc si io de prajitura aia cu prune ca arata bestial!!
Fetelor, da' ce papucii mei de regim e asta ca mie imi sta capul numai la tavi intregi de prajituri si torturi?icon_smile.gif))

+Quote Post
pupa russa
mesaj Sep 17 2006, 06:22 PM
Trimis la #46

Captain Cook

Postari: 205
Inregistrat pe: 29-July 06
De la: bv/nürnberg
Membrul Nr.: 33,085

soleil, ca sa iti creaca orice fel de aluat, nu ai nevoie neaparat de becul din cuptor. mama mea, cand facea cozonaci, punea aluatul in lighean, acoperit cu un prosop de bucatarie, si apoi ii punea o paturica in cap. asta il ferea de curent si nu avea nimeni voie sa se uite in lighean cat dura procesul de "crestere", ca se speria...am folosit si eu metoda si a functionat, se formeaza o caldura de mai ca o simti cu mana cand iei patura...aluatul dospeste foarte frumos acolo. incearca si tu icon_smile.gif

+Quote Post
Sheng
mesaj Sep 18 2006, 03:09 PM
Trimis la #47

Master of disaster

Ia priviti ce painica monti am facut. headbang.gif
Am pus-o in tava de pizza si d-aia e rotunda.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Sheng
mesaj Jan 17 2007, 11:58 AM
Trimis la #48

Master of disaster

Am cautat peste tot si nu am gasit PAINE DIN FAINA DE SECARA .
Oare s-a dat reteta candva si nu am gasit-o eu ?
Topicul asta mi s-a parut cel mai apropiat, asa ca va rog dati-mi si mie o reteta probata.
Mon, tu ai facut asa ceva ?
Parca as face aceasta paine daca n-o fi prea greu. La talentul meu . . . nu am curaj sa fac inventii mad.gif

--------------------

+Quote Post
boni
mesaj Jan 17 2007, 12:46 PM
Trimis la #49

doar monti...

Postari: 1,956
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218

iti raspund eu ca sunt prin zona biggrin.gif
eu fac painea integrala (acu framanta masina asa ca fac si paine de asta laugh.gif ) jumate faina de grau jumate faina de secara sau doar cu faina de secara. mie imi place faina de secara foarte mult la gust. o singura observatie am: iese mai pufoasa daca contine si faina de grau (integrala, normal).

+Quote Post
Sheng
mesaj Jan 17 2007, 01:19 PM
Trimis la #50

Master of disaster

Multumesc Boni !
Deci se amesteca doar cu integrala de grau . Si mie imi place gustul painii de secara, mereu cumparam chifle din secara. Ce bine ca ai incercat tu.
Nu mai e nevoie de tarate ? Am vazut ca secara are IG=45
Nu ne-ai mai povestit de MP . Munceste ? Ar fi cazul sa pui niste poze cu painica framantata de masina.

--------------------

+Quote Post
boni
mesaj Jan 17 2007, 08:22 PM
Trimis la #51

doar monti...

(2heng @ Jan 17 2007, 01:19 PM) [snapback]294409[/snapback]

Nu mai e nevoie de tarate ? Am vazut ca secara are IG=45
Nu ne-ai mai povestit de MP . Munceste ? Ar fi cazul sa pui niste poze cu painica framantata de masina.

nu mai este nevoie de tarate pentru ca asta e paine integrala, cu IG>35, painea clasica monti, care se mananca doar cu alimente fara grasime.
in legatura cu pozele nu vreau sa exagerez biggrin.gif ci prefer sa pastrez talentul fotografic pentru pozele cu adevarat importante laugh.gif

+Quote Post
Sheng
mesaj Jan 24 2007, 10:52 AM
Trimis la #52

Master of disaster

Paine din faina de secara

Boni , help !
Am facut aseara si a iesit o ghiulea
Am pus 1/2 faina de secara si 1/2 faina integrala, otet, sare , drojdie adica reteta (cantitati )clasica data de Mon.
In MP cand se invartea, avea un gogoloi tare sus iar la baza era un clei apos care se lipea de peretii MP.
L-am scos din MP , l-am framantat putin cu mana ca sa-l uniformizez si l-am pus iar in MP. Acelasi lucru : sus gogoloiul iar jos partea cleioasa. L-am lasat in pace. Cand l-am scos din MP ca sa-l fac chifle si sa-l pun la crescut era asa de cleios aluatul (in interior) ca deabea m-am putut spala pe maini.
Unde e greseala , oare ?

--------------------

+Quote Post
boni
mesaj Jan 25 2007, 10:21 AM
Trimis la #53

doar monti...

nici mie nu-mi framanta o "bila" frumoasa, asa ca la un aluat normal da' nu m-am impacientat. al meu e destul de moale aluatul (il fac special ca sa fie mai moale) si il amesteca frumos. apoi il iau cu lingura si il pun in forma de paine si il las sa creasca acolo.
am citit in manualul de la masina de facut paine ca faina de secara n-are pic de gluten si ei recomanda sa se inlocuiasca 1/3 din faina de secara cu faina 1050 (parca asta era numarul), sau sa se adauge gluten. nu stiu daca la noi este gluten separat si daca el se potriveste cu monti, asa ca eu ma multumesc cu painea asa cum iese. iese putin mai "aspra" dar la gust imi place mult mai mult.
dar eu de obicei fac painea cu tarate unde amestec jumate secara, jumate grau si restul (car grau si secara la un loc) tarate.

+Quote Post
crisstinuta
mesaj Jan 25 2007, 10:27 AM
Trimis la #54

Captain Cook

Postari: 201
Inregistrat pe: 12-January 07
Membrul Nr.: 35,983

Eu am facut paine numai din faina integrala de secara si parca nu am avut asa mari probleme.Ai apucat sa o coci? Cum a iesit?
Eu preventiv nu am copt-o in forma de chec ci am turnat-o in tava obisnuita ca sa nu fie inalta si sa se coaca uniform.Eu in general las aluatul mai moale(parca daca-i prea tare iese painea beton) si nu prea framant ,nu pre imi bag mainile in el prea mult nu-mi amintesc cat de cleios era ,faina de secara n-am avut de vreo trei luni.
Sfatul meu: las-o la dospit bine,nu-ti bate mainile cu aluatul prea mult si nu forma painea prea inalta sa nu ramana cruda la mijloc.Acu' e clar ca faina integrala de grau e mai buna dar si cu cea din secara faci treaba.

+Quote Post
Sheng
mesaj Jan 25 2007, 11:18 AM
Trimis la #55

Master of disaster

Multumesc pt. raspuns, fetelor.
Nu am probleme nici cu crescutul ,nici cu gustul, nici cu coptul.
Mirarea mea era ca e prea cleioasa fata de cum eram eu obisnuita cu painea noastra monti (cu tarate)si mai putin monti (integrala).
Intr-adevar , partea de deasupra paletei de la MP o luam cu mana iar partea de jos, din vas, o luam cu lingura. Dupa ce o scot din MP eu o formez in 2 chifle (adica 2 cups faina, deci 1/2 cantitate). Acesta era momentul cand se lipea de mana.
Acum m-am linistit daca amandoua ziceti ca asa e faina de secara.
Uitati, va pun o chifla (250 gr.) facuta ieri.De gust nu se discuta e dulce parca, minunat.

Si sectiunea adica 1/2 chifla

P.S - Asta este paine facuta ieri seara adica a doua tentativa. Prima a iesit cam betonata.

Acest mesaj a fost editat de 2heng: Jan 25 2007, 11:38 AM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
mumtza
mesaj Jan 25 2007, 12:28 PM
Trimis la #56

Captain Cook

Postari: 240
Inregistrat pe: 23-May 06
De la: romania
Membrul Nr.: 32,136

fetelor din ro de unde v-ati achizitionat masina de framantat paine? M-ar interesa si pe mine.
mercic

+Quote Post
boni
mesaj Jan 25 2007, 02:46 PM
Trimis la #57

doar monti...

eu am luat-o de la PLUS, era in oferta.
(boni @ Jan 13 2007, 09:15 PM) [snapback]292744[/snapback]

este o marca din germania, HIT se numeste, n-am mai auzit de marca asta. e facuta special pentru europa de est. nu are foarte multe optiuni dar mie imi ajunge. ce m-a atras cel mai tare (in afara de pret) a fost garantia de 2 ani. de copt in ea am copt doar painea alba pentru sot, a mea o coc in cuptorul pe gaz, sunt mai sigura asa. doar pe mine ma interesa framantatul. aaa, si mai e ceva interesant la masina: cica pot sa fac si marmelada laugh.gif poate la toamna pun de-un gem monti smile.gif

+Quote Post
Sheng
mesaj Jan 25 2007, 03:55 PM
Trimis la #58

Master of disaster

A mea se numeste MELISSA, luata de la Cora prin 2005 (cred ca de Craciun) dar am inceput s-o folosesc prin Iunie 2006 de cand cu painea monti. Nu cred ca e importanta marca pt.ca toate stiu sa faca aceleasi "munci" si oricum painea monti nu se face "cap-coada" in MP. Ne-a explicat Mon motivul.
Asa ca, daca ai robot pt. framantat, nu e nevoie sa-ti cumperi MP.
Raluca asa face painea, vezi ca a scris pe undeva.

--------------------

+Quote Post
mumtza
mesaj Jan 25 2007, 04:01 PM
Trimis la #59

Captain Cook

Postari: 240
Inregistrat pe: 23-May 06
De la: romania
Membrul Nr.: 32,136

multumesc de ajutor! o sa-mi cumpar un robot, sau o masina daca e mai convenabila.

+Quote Post
mon
mesaj Feb 11 2007, 10:29 PM
Trimis la #60

Master of disaster

Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401

Am zis sa va mai amintesc de minunata paine integrala.

Cateva poze din cea facuta azi - portie dubla la care am adaugat 1/2 cana taratze. Am fost la cumparaturi si am lasat-o 2 ore la crescut in forma, la lumina aragazului. Am catarit aluatul si l-am impartit in 6 parti, am cantarit fiecare parte si i-am dat forma rotunda. Pus la distanta una de alta in tava de 23/33 cm

Asta-i rezultatul:

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

7 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 07:55 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
ÃŽnregistrare