6 Pagini V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
> Caut turci si turcoaice pe culinar, pentru retete turcesti, evident :)
Neta
mesaj Nov 19 2006, 04:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Sa va fie de bine!

Sunt sigura ce ti-a iesit buna. icon_biggrin.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Nov 20 2006, 09:48 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Eu am vazut odata la TV o turcoaica facand baclava. Si, apropos de foile care ies cam franjurate la suprafata, vreau sa va spun si eu ce-am observat. Poate ajuta pe cineva. Ungea foile, de fiecare data, cu margarina calda. La sfarsit a turnat toata margarina (pusese un pachet). Baclavaua mustea de grasime. Dar, zicea, asta este secretul ei: sa fie foarte dulce (de la sirop) si foarte grasa (pentru ca foile sa aiba aspectul acela apetisant).
Poate incearca cineva asa sa vedem ce iese! Ca cea vazuta de mine era... perfecta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Nov 20 2006, 10:06 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu cu margarina veci. data viitoare o fac cum a scris netta, cu unt. si pun poza.
singura necunoscuta, nu stiu cand va fi data viitoare.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Black_bitch
mesaj Nov 20 2006, 10:50 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 594
Inregistrat pe: 27-September 06
De la: deci nu zic
Membrul Nr.: 34,042




xxx
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Black_bitch
mesaj Nov 20 2006, 10:52 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 594
Inregistrat pe: 27-September 06
De la: deci nu zic
Membrul Nr.: 34,042



xxx
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miriam.
mesaj Dec 12 2006, 11:09 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 181
Inregistrat pe: 28-November 05
Membrul Nr.: 29,130



(Neta @ Nov 8 2006, 02:15 PM) [snapback]265383[/snapback]

iata si reteta de Imam Bayildi asa cum o fac eu.


icon_biggrin.gif

am facut reteta ta si e f buna uita-te cum a aratat
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Black_bitch
mesaj Dec 12 2006, 11:20 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 594
Inregistrat pe: 27-September 06
De la: deci nu zic
Membrul Nr.: 34,042



(Miriam. @ Dec 12 2006, 11:09 AM) [snapback]280669[/snapback]

am facut reteta ta si e f buna uita-te cum a aratat


Bravo Miriam! Arata delicios blink.gif Multzumesc Netei inca o data, si o mai asteptam, ca ne-a cam uitat... icon_frown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Dec 12 2006, 03:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



(Black_bitch @ Dec 12 2006, 11:20 AM) [snapback]280679[/snapback]

Bravo Miriam! Arata delicios blink.gif Multzumesc Netei inca o data, si o mai asteptam, ca ne-a cam uitat... icon_frown.gif


Nu am uitat pe nimeni , chiar acum am "executat" o baclava. Iar pentru maine am pregatit materia prima pentru un bors de perisoare si sarmalute-n foi de vitza.
Dar saptamana viitoare luam calea Romaniei si sunt cam ocupata. Va pup. icon_biggrin.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Dec 12 2006, 09:54 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Fetelor,

Eu fac baclava si in loc de zahar, pun miere, pentru ca este mai sanatos si eu cred ca-i si mai gustos.
Pun miere intr-un castorn de cereale, adaug putina apa si bag castronul la 1 minut la microunde, apoi putina zeama de lamaie, amestec si torn lichidul peste baclava.
Poate va tenteaza ideea, chiar daca nu-i autentic turcesc.

Just my 2 cents.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Black_bitch
mesaj Dec 12 2006, 10:47 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 594
Inregistrat pe: 27-September 06
De la: deci nu zic
Membrul Nr.: 34,042



xxx
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamelia88
mesaj Nov 5 2008, 01:37 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 14-October 08
De la: DORTMUND
Membrul Nr.: 45,748



CITAT(Neta @ Nov 8 2006, 02:42 PM) *
Din biblioteca mea pot sa scanez ceva retete. Trebue doar sa alegi. Pun lista retetelor si trebue doar sa indici ce vrei.

VREAU SI EU CARTEA RESAPECTIVA EU AM MULTE RETETE TURCEsti DAR SCRISE IN LIMBA TURCA SI FARA AJUTORUL LUI NU LE POT TRADUCE PERFECT DE UNDE O POT PROCURA ?

Acest mesaj a fost editat de kamelia88: Nov 5 2008, 01:47 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamelia88
mesaj Nov 5 2008, 01:52 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 14-October 08
De la: DORTMUND
Membrul Nr.: 45,748



te rog mult reteta cu fasole verde ,rosi si ulei de masline ,prietenu meu se da in vant dupa fasolea verde ,dar pana acum nu a mancat decat in stil romanesc .stiie cineva cum se prepara mancare cu dovleac (acela care il folosim de obicei la placinta )eu am mancat o data preparat la fel ca mancarea de cartofi dar retata nu am gasit-o ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malak
mesaj Nov 5 2008, 02:12 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 814
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 22,243



Ce bine ca ai dezgropat subiectul,mi-am si notat reteta de baklava
Stie cineva cum se numeste painea aia turceasca bombata numai pe mijoc?Si dupa ce e rece ,e tot umflata,nu e subtire si nici groasa
Am mancat la un restaurant turcesc si mi-a placut la ne-bu-ni-eeeeeeeee
Le facea acolo pe loc in vazul nostru si vroiam sa cumpat vreo 3 pentru acasa si nu era voie,trebuia sa mai comand ceva de mancare sa intru in posesia painicii,vai ce buna era
Cam asa arata,ca in poza de jos,gasita pe ''gugal''
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 8 2008, 01:54 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(Malak @ Nov 5 2008, 02:12 AM) *
Ce bine ca ai dezgropat subiectul,mi-am si notat reteta de baklava
Stie cineva cum se numeste painea aia turceasca bombata numai pe mijoc?Si dupa ce e rece ,e tot umflata,nu e subtire si nici groasa
Am mancat la un restaurant turcesc si mi-a placut la ne-bu-ni-eeeeeeeee
Le facea acolo pe loc in vazul nostru si vroiam sa cumpat vreo 3 pentru acasa si nu era voie,trebuia sa mai comand ceva de mancare sa intru in posesia painicii,vai ce buna era
Cam asa arata,ca in poza de jos,gasita pe ''gugal''


se numeste lavas , este o reteta pe culi Lipii arabesti, seamana mult, cu lavasu'
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malak
mesaj Nov 8 2008, 01:45 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 814
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 22,243



Lipiile de care ziceam sunt mai groase si se fac sandwich-uri köner kebab din ele
Am impresia ca lipiile arabesti se desumfla cand sunt reci si goale inauntru ,astea turcesti de care zic,nu
( Poca,cred ca tu ai pus o reteta asemanatoare pe culi,dar nu gasesc,painita e ca un fel de buzunar si poti sa pui difertite umpluturi)
Am mai gasit o poza,tot pe gugal

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 9 2008, 02:02 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(Malak @ Nov 8 2008, 01:45 AM) *
Lipiile de care ziceam sunt mai groase si se fac sandwich-uri köner kebab din ele
Am impresia ca lipiile arabesti se desumfla cand sunt reci si goale inauntru ,astea turcesti de care zic,nu
( Poca,cred ca tu ai pus o reteta asemanatoare pe culi,dar nu gasesc,painita e ca un fel de buzunar si poti sa pui difertite umpluturi)
Am mai gasit o poza,tot pe gugal


si lavasul e gol inauntru, numai ca e mai pufos ca lipiile smile.gif
Mi-am adus aminte, aminary a pus reteta Lipii arabesti la Retete in imagini, cred ca la aia te referi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lalika
mesaj Nov 9 2008, 09:05 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 169
Inregistrat pe: 7-October 07
De la: Stuttgart
Membrul Nr.: 39,142



QUOTE(Malak @ Nov 8 2008, 02:45 PM) *
Lipiile de care ziceam sunt mai groase si se fac sandwich-uri köner kebab din ele
Am impresia ca lipiile arabesti se desumfla cand sunt reci si goale inauntru ,astea turcesti de care zic,nu
( Poca,cred ca tu ai pus o reteta asemanatoare pe culi,dar nu gasesc,painita e ca un fel de buzunar si poti sa pui difertite umpluturi)
Am mai gasit o poza,tot pe gugal


eu cred ca pide ii zice la painea aia... in acelasi timp am insa o vaga banuiala ca pide e un termen generic pentru paine pe turceasca smile.gif... se poate?

eusa_think.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 9 2008, 11:28 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(Lalika @ Nov 9 2008, 09:05 AM) *
eu cred ca pide ii zice la painea aia... in acelasi timp am insa o vaga banuiala ca pide e un termen generic pentru paine pe turceasca smile.gif... se poate?

eusa_think.gif


pide e asta
Imagine Atasata

sau asta

Imagine Atasata


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st October 2014 - 04:35 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare