> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

5 Pagini V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura ôKrem a la kremö
Lancelot
mesaj Dec 19 2006, 03:10 PM


xxxxxxxxxx


Grup: Membri de onoare
Postari: 2,611
Inregistrat pe: 19-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,856



Cat scandal pentru putina frisca..tz tz tz tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lily
mesaj Dec 20 2006, 04:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 27-September 06
De la: ARAD
Membrul Nr.: 34,047



Micaalsa, da am pus mai multa frisca.Am folosit 400ml frisca 200 ml lapte si 1 plic crem ole.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doriana
mesaj Dec 24 2006, 11:50 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Oradea , Bihor
Membrul Nr.: 30,256



Buna seara tuturor ! Va doresc un Craciun fericit , alaturi de cei dragi voua !
Desi sunt inregistrata de mult timp , pana acum nu am postat nimic ...
Acum vin cu aceasta prajitura , care ne-a cucerit pe toti , pe mine , pe sotul si fetele mele (una de 2 ani si una de 7 ani) .

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micaalsa
mesaj Dec 25 2006, 04:11 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,214




Doriana, felicitari, foarte bine arata prajitura ta. Si tu ai folosit tot 400ml frisca in loc de smantana?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doriana
mesaj Dec 25 2006, 07:33 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Oradea , Bihor
Membrul Nr.: 30,256



Micaalsa , multumesc . Eu am pus cam 300 ml frisca lichida , 200 ml lapte si un plic de Crem Ole , mi-a iesit blatul cam subtire , nu stiu din ce cauza , poate din cauza tavii ? Am folosit o tava de 20/30 . Dar gustul e delicios . Imi place tare mult . Multumim de reteta !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micaalsa
mesaj Dec 26 2006, 02:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,214



(Doriana @ Dec 25 2006, 05:33 PM) [snapback]285751[/snapback]

Micaalsa , multumesc . Eu am pus cam 300 ml frisca lichida , 200 ml lapte si un plic de Crem Ole , mi-a iesit blatul cam subtire , nu stiu din ce cauza , poate din cauza tavii ? Am folosit o tava de 20/30 . Dar gustul e delicios . Imi place tare mult . Multumim de reteta !


Tava mea e de 25 / 35, nu cred sa-ti fi iesit prea subtire din cauza tavii. Am s-o incerc si eu in varianta cu frisca ca tare-mi place cand o vad asa groasa biggrin.gif . Si glazura ai facut-o intocmai ca in reteta? A mea e mult mai neagra, a ta are aspect de caramel mai mult. Si tot asa parca-mi place mai mult biggrin.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doriana
mesaj Dec 26 2006, 05:53 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Oradea , Bihor
Membrul Nr.: 30,256



Glazura am facut-o cum scrie in reteta , am pus o ciocolata milka , cu lapte . E o prajitura foarte usor de facut , iar gustul e delicios , foarte fin . Si nu am pus brandy , ca nu am avut ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ama_kaly
mesaj Dec 27 2006, 09:16 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 27-November 06
Membrul Nr.: 35,115



Am facut si eu prajitura de Craciun.F buuuna!!! Ce nu prea mi-a placut: glazura care a cam fucit dupa prajitura si nu s-a intarit, abia am taiat-o. mad.gif Am respectat reteta numai ca nu am pus brandy..de ce mi s-a intamplat asta nu stiu, poate imi spuneti voi.Vreau sa o fac iar, dar sa schimb glazura.Pot sa folosesc glazura de la dr Oetker de ciocolata? Daca aveti vreo reteta de glazura mai buna care se intareste, astept sugestii! rolleyes.gif
Si aici prajitura mea:
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micul
mesaj Dec 27 2006, 09:31 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,390
Inregistrat pe: 22-August 06
Membrul Nr.: 33,415



(Doriana @ Dec 26 2006, 03:53 PM) [snapback]285945[/snapback]

Glazura am facut-o cum scrie in reteta , am pus o ciocolata milka , cu lapte . E o prajitura foarte usor de facut , iar gustul e delicios , foarte fin . Si nu am pus brandy , ca nu am avut ...



Doriana ce draguta fetita mica ai!


--------------------
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apetito
mesaj Dec 27 2006, 10:11 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,233
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: De Nederlands
Membrul Nr.: 29,531



intreb de curiozitate, ca acum nu am nici outerea si nici inspiratia s-o fac, ce inseamna bre crema aia Ole??
e un fel de budinca?
ce are intr-insa???
cu ce o pot compara, asemana, inlocui pe alte meleaguri?
multzam de raspuns, daca se invredniceste cineva sa imi raspunda...

spor si sanatate!


--------------------




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doriana
mesaj Dec 28 2006, 12:30 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 34
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Oradea , Bihor
Membrul Nr.: 30,256



Asta e crema Ole . Asta e de ciocolata , are si o sora de vanilie , nu am mai pozat-o . La ingrediente scrie asa : zahar pudra , amidon modificat de porumb, cacao pudra , grasimi vegetale hidrogenate , lapte praf degresat si alte arome si gelifianti , care nu-i pot scrie aici , ca-mi rup degetele , si limba pronuntandu-i . blink.gif


Fetita din poza e fetita mea cea mica , o cheama Antonia si va implini 2 ani pe 18 ianuarie , cand tre` sa ma intorc la servici ... dry.gif

Ama_kaly , sa stii ca si mie mi-a iesit asa glazura , prima data cand am facut prajitura , apoi la tura a doua , nu am mai pus zahar , am pus doar apa , ciocolata , si untul , si s-a intarit mai bine , am putut-o taia asa cum se vede in poza , si nici nu a fost asa dulce ca prima data . Eu sigur o voi face de multe ori , ca se face foarte repede .
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Jan 8 2007, 06:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Buna fetelor!
Am vazut acest topic de ceva vreme dar eu cum nu am net acasa mai greu mi-am facut timp. Uite, am citit acum cu sufletul la gura cele 3 pagini de postari, mai cu zambete, mai razand in hohote.
In primul rand vreau sa va spun ca sunt fan Krem a la Krem, cum bine ia zis Natalia. In al doilea rand chiar nu contaza cine a inventat reteta. (vreo rusoaica?) Acum pentru cele din strainatate care nu au Crem Ole, asa cum a zis Natalia, aceasta se inlocuieste cu orice fel de budinca care nu se fierbe. Caci chiar reteta originala e cu budinca la rece, insa Natalia a gasit in Romania doar Crem Ole (ca varianta).
Acum pentru

Am facut si eu prajitura de Craciun.F buuuna!!! Ce nu prea mi-a placut: glazura care a cam fucit dupa prajitura si nu s-a intarit, abia am taiat-o. Am respectat reteta numai ca nu am pus brandy..de ce mi s-a intamplat asta nu stiu, poate imi spuneti voi.Vreau sa o fac iar, dar sa schimb glazura.Pot sa folosesc glazura de la dr Oetker de ciocolata? Daca aveti vreo reteta de glazura mai buna care se intareste, astept sugestii!


Am patit-o si eu de cateva ori. Chiar m-am ambitionat de am facut prajitura de 3 ori intr-o saptamana pana mi-a iesit glzura cum am vrut eu.
Sa va spun cateva mici modificari pe care le-am facut eu ca sa-mi iasa prajitura mai buna:
1: cand am batut frisca (smantana dulce - ceea ce se ia de pe lapte de vaca- am folosit si Dorna rosu dar si cumparata de la o firma locala ) 250 ml spre sfarsit am adaugat 2 linguri de zahar pudra si un intaritor de frisca. Crem Ole-ul l-am batut separat si le-am amestecat la urma. Asa prajitura e mai pufoasa si crema mai multa.
2. la glazura in apa calda am adaugat zahar pudra, asa nu trebuie sa astepti prea mult sa se topeasca zaharul si nu se evapora prea mult din apa (glazura nu devine ca un caramel si se poate taia mai usor)
Ca si ciocolata am folosit amestecuri (1/2 poiana, 1/2 menaj)
In loc de brandy am pus afinata facuta in casa
Iar unt nu mai pun decat vreo 50 g.

Asa deci, acum sa-mi trag sufletul. De Craciun am primit in dar 3 tavi rotunde, una mare, una mijlocie si una mica. Asadar de Revelion am prestat 3 torturi rotunde din compozitia de 2x Krem a la Kerm.
Unul (cel mare) l-am dat surorii mele, care avea musafiri din Slovacia dar si inca o pereche de romani.
Cea mai mare satisfactie a fost cand a doua zi mi-au zis ca a fost bataie pe tort, si m-au rugat sa le mai fac o portie. Asadar prin 3 ian am mai prestat o data, si am primit inca o data complimentele de rigoare! biggrin.gif
Va pup si va doresc la cat mai multe prajituri bune!


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Jan 9 2007, 07:35 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Uite si unul din cele 3 torturi Krem a la Krem:


Acest mesaj a fost editat de gloxinia: Jan 13 2007, 01:49 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Jan 16 2007, 05:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Nimeni nu are curaj sa incerce Krem? Dca as fi un pic mai slaba as face-o zilnic! biggrin.gif
Dar nu-mi permite silueta. dry.gif


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
micaalsa
mesaj Jan 17 2007, 12:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,214



gloxinia, superb arata tortul si la cat e de bun ... Cred ca am sa-l incerc si eu in varianta asta si cu sfaturile de la tine. Sotul meu a devenit fan al acestei prajituri, daca i-as face-o zilnic nu cred ca s-ar satura. E intr-adevar f buna ... pupic.gif Nataliei ca a descoperit-o si rusoaicei ca a inventat-o biggrin.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
mesaj Feb 7 2007, 03:19 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 31-January 07
De la: California
Membrul Nr.: 36,272



Arata foarte bine prajitura...mmm!!! Pana si numele e apetisant smile.gif Curand o sa o fac si eu.


--------------------
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Feb 7 2007, 09:57 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



(Leea @ Feb 7 2007, 01:19 AM) [snapback]303231[/snapback]

Arata foarte bine prajitura...mmm!!! Pana si numele e apetisant smile.gif Curand o sa o fac si eu.

sad.gif mie mi-a facut cu ochiul inca de cand am vazut-i prima data pe forum,am cumparate toate ingredientele inca de la Revelion,dar pana acum nu am avut timp de prajiturit ca sunt in stresiune.Dar duminica am ultimul examen si apoi fac tot ce mi-am propus in materie de dulciuri,insa ramane o problema:cine va manca atata?Ca shotul a intrat la regim tongue.gif si ar trebui sa dau si eu jos macar 8-10 kg rolleyes.gif ,dar cu culinarul asta NU POOOOT!Nu rezist tentatiei....dar am vecini si poate s-or bucura ei de bunatati.Stati aproape,k am sa revin si eu cu Krem a la krem


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
micaalsa
mesaj Feb 7 2007, 06:18 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,214



(bimbilica @ Feb 7 2007, 07:57 AM) [snapback]303280[/snapback]

sad.gif mie mi-a facut cu ochiul inca de cand am vazut-i prima data pe forum,am cumparate toate ingredientele inca de la Revelion,dar pana acum nu am avut timp de prajiturit ca sunt in stresiune.Dar duminica am ultimul examen si apoi fac tot ce mi-am propus in materie de dulciuri,insa ramane o problema:cine va manca atata?Ca shotul a intrat la regim tongue.gif si ar trebui sa dau si eu jos macar 8-10 kg rolleyes.gif ,dar cu culinarul asta NU POOOOT!Nu rezist tentatiei....dar am vecini si poate s-or bucura ei de bunatati.Stati aproape,k am sa revin si eu cu Krem a la krem


De-abia astept sa vii cu o poza sa vedem ce ti-a iesit. O sa va lingeti pe degetele nike.gif
Vad ca de prin Reghin esti ... si noi avem neamuri pe-acolo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adi69
mesaj Feb 7 2007, 08:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 354
Inregistrat pe: 9-October 03
De la: Iasi
Membrul Nr.: 9,389



Da krem etajata va place?


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Feb 7 2007, 10:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Adi, mie-mi place mult!!! tongue.gif
Da' krem- kinder penguin, ati incercat?! wink.gif ... e adevarat ca Ama_kaly mi-a starnit interesul biggrin.gif
Fiul meu e mare fan, mersi fain de idee, Ama floare.gif
Si tie, micaalsa, toate urarile de bine pentru ca ne-ai impartasit reteta asta minunata! pupic.gif
Am facut-o prima data, inainte de Craciun... si nu ti-am aratat-o pentru ca vroiam s-o fac si in "varianta originala" smile.gif
Aici e "kinder", cu blat, crema inauntru si din nou blat:

Si aici, e cum ai facut-o tu, numai ca am facut portie dubla de crema,una cu smantana si una cu frisca lichida, fiindca am vrut muuulta crema tongue.gif :

Urmeaza pozele biggrin.gif :







Foarte, foarte buna, intr-adevar! Mii de multumiri, micaalsa! floare.gif












Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th November 2014 - 09:13 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parol─â
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare