> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

742 Pagini V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce dulciuri gătim astăzi?
Mari-Ana
mesaj Mar 15 2005, 02:23 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



O ai reteta de pate p-aci pe undeva, nu ca vreau s-o fac in curind, doar s-o am la dosar ca nu se stie niciodata.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj Mar 15 2005, 03:01 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Azi am gatit supa de perisoare dreasa cu ou si lamaie
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj Mar 15 2005, 03:05 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Si orez cu spanac,asa numitul SPANACORIZO!
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Astrid 23 22499
mesaj Mar 16 2005, 03:55 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 16-March 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 22,494




Mmmmmmmmmmmmm mi s-a facut foame.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Mar 23 2005, 11:18 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331



Pai...e post. Asadar, am mancat hrisca. Fiarta simplu, ca orezul (dar vreo 10 minute sunt suficiente), apoi am adaugat sare, piper alb, boia dulce, marar, ulei.
Si turte de post, din aluat fara ou. Unse cu miere, din abundentza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Apr 1 2005, 10:17 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



Noi nu tinem post si aseara am mers pe mana Bolognesei icon_lol.gif am facut pui cu unt si mustar si cartofi taiati in lingura si condimentati din plin.
A iesit delicios
icon_cry.gif am pierdut poza...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 1 2005, 10:22 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=oanaC]cartofi taiati in lingura si condimentati din plin.
[/quote]
ai aparatul de fotografiat i lingura la tine? icon_rotf.gif
Dac da, dezvolt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Apr 1 2005, 10:43 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



laugh.gif De data asta nu...
Dar uite aici reteta originala:
"mie nu imi prea plac cartofii prajiti si cartofii in general.ii mananc doar daca sunt preparati sub forma de cartofi frantuzesti,gulasch,sau pireu de cartofi(langa snitel si salata de ardei copti).
dar daca trebuie sa ii fac,ii prajesc in cuptor si cand am ceva mai mult timp ii fac asa:aleg toti cartofii mari cam cat causul unei linguri de supa.ii curat si apoi ii pun pe lungura si ii tai felii subtiri in asa fel incat feliile sa nu se desprinda si cartoful sa ramana intreg.ii las cam o ora in apa,sa iasa amidonul,ii scurg si ii usuc,apoi ii ung bine cu ulei,ii pun in tava unsa cu ulei,avand grija sa nu ii rup si ii coc in cuptor vreo 30-40min.cand sunt gata arata ca niste evantaie...crocante"
Zice Bolognese si eu aprob smile.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 1 2005, 10:58 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Acu c mi-ai bgat citatul mi amintesc c am citit.
S vezi ce-mi face acu' Bolo! icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Apr 1 2005, 12:27 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



acu ca mi-ai bagat citatul imi amintesc ca am scris laugh.gif
dar si puiul cu unt si cu mustar era tot de-al lui Bolo icon_razz.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 1 2005, 12:32 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Bolognese di Cluj] dar si puiul cu unt si cu mustar era tot de-al lui Bolo icon_razz.gif[/quote]
tiu c pe la mi-l aminteam laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Apr 1 2005, 03:15 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



azi,diseara,am sa fac islere.am pregatit aluatul de aseara,dupa reteta lui tanti Jurcovan:
250 g faina
70 g zahar pudra
200 g unt
100 g nuci macinate
1 praf de sare
1 pliculet zahar vanilat.
ok!am trishat putin,in sensul ca am dublat cantitatea,am pus 250g nuci,iar zaharul a fost tot vanilat.
si vroiam sa trishez in continuare,pentru ca imi incepea serialul C.S.I.vroiam sa nu tot tai discuri cu paharul,ci sa intind foile pe hartie de copt si sa le pun in tava,pe a doua foaie sa pun glazura,iar in mijloc sa-i trantesc crema de ciocolata.
am tot stat si am cujetat pana la prima pauza publicitara,apoi am pus aluatul in frigider.
diseara o sa-l fac asa cum scrie la carte.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Apr 3 2005, 04:56 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



No ca scrisei un mesaj cat o zi de post dupa care am dat restart din greseala.
Buna fetelor din nou!!!!
Am zis sa mai semnez si io condica, avand in vedere ca mi-a fost imposibil sa mai intru pe la voi in ultima vreme. Am mult de citi dar va prind eu din urma!!
Bon, nu stiu de voi, dar eu am incercat sa tin un pic de post asa ca m-am straduit sa gatesc in consecinta.
In primul rand sa va impartasesc ce am descoperit de la mama si anume o salata foaaarte buna(pentru cei carora le place ceapa)
; se taie ceapa julien zi se freaca cu sare. Se adauga o tet si se lasa sa se odihneasca vreo 20 min. Dupa care se pune ulei, daca e de masline si mai bun si se agauga si masline. Voila , cu painica proaspata e taaare buna. Ideea e sa incercati sa nu mai vb cu nimeni dupa aia icon_brilsmurf.gif

Alta papica de post: se toaca ceapa, se pune la calit in tuci. Cand e aurie se adauga apa si se taie in 2-4 cativa cartofi. Dupa care se adauga un ghiveci d legume (la borcan , care sa aiba de toate si teci de fasole, mazare, morcov, vinete, in fine din ala in suc de rosii). Dupa care, cine mai doreste mai adauga sic de rosii. Conform unei informatii dintr-o revista cica bulionul si sucul de rosii se adauga dupa ce au fiert legumele pentru cale intareste. Ok, se mai adauga o manuta de orez si se lasa sa fiarba . Se stinge si se presara marar tocat. La mancarica asta se poate face o salata de varza in care mai puteti adauga o ceapa mica tocata sau data pe razatoare si un morcovel pe razatoare.


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Apr 3 2005, 05:09 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Cum eu ma dau in vant dupa peste , de Buna Vestire am dorit sa fac in afara de traditionalul peste prajit cu mamliga si usturoi si o ciorba de peste.Am mancat in Delta, la Sulina acum vreo 4 ani o ciorba pescareasca adevarata din sturion. Cred ca din pastruga mai exact. Una peste alta, ciorba ca aia nu am mai mancat in viata mea.
Dupa indelungi cautari a unei retete adevarate , am facut-o in stilul meu.
Din pacate eu am avut doar fitofag, asta e.
Deci, intr-o oala se un la fiert: vreo 2 cepe, radacinoase(morcov, telina, patrunjel, pastarnac) taiate mai mari asa. Eu am pus si zazavat de-al mamei la sare, n loc de delicat.
Am fiert bine bine si am strecurat zeama.
Intr-un tuci mai mare am calit ceapa julien dupa care am stins-o cu zeama de legume. Am taiat cartofi, in functie de cata zeama era in 2 sau 4 bucati si am lasat sa fiarba. Dupa care am adaugat suc de rosii si un pic de bors clocotit separat inainte. Dupa care am adaugat usturoi pisat bine de tot. Am pus bucatile de peste si am lasat la fiert vreo 20 de min. Cand pestele era fiert am condimentat si am dres cu otet.
Asta e, a iesit foaaaarte gustoasa.
In mod normal, in zeama de de legume, dupa ce a fost strecurata , se fierbe peste diferit lin, stiuca etc. Proaspat normal! Dupa care se strecoara iar. Iar in loc de fitofag, cel mai nimerit este , bineinteles, crapul de Dunare!


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monica
mesaj Apr 4 2005, 10:44 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 845
Inregistrat pe: 21-February 02
De la: Ploiesti (Prahova)
Membrul Nr.: 2,400



eu am facut pulpite de pui la cuptor si ca garnitura spanac la cuptor cu smantana (spanacul fiert si strecurat, apoi pus la cuptor cu ulei, 3 felii de lamaie si putina apa, sare, se lasa 15 minute, se scoate si se adauga 3 linguri de smantana) e o garnitura fff buna. icon_bounce.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omide
mesaj Apr 4 2005, 01:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 303
Inregistrat pe: 29-October 04
De la: Estul salbatic
Membrul Nr.: 18,144



Ieri am facut o tarta, sau poate mai bine-zis cheese-cake, cu brinza Philadelphia si visine.. (din compotul nepretuit pe care l-am descoperit la un magazin..). Numai crusta este coapta, crema este de tip "la frigider" cu gelatina. Intentia originala -hahaha -era sa o acopar cu un jeleu facut din siropul din compot, dar ea n-a vrut si a ramas asa mai "cheala" (ii arat eu ei alta data!! icon_blackeye.gif ) .
A, si uitasem, a fost foarte buna, s-a .. "topit" imediat!
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Apr 4 2005, 10:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



noi de abia gataram sarmalele de la al'laltu pasti si cozonacu la fel e pe gatatelea smile.gif , asa ca in afara de o salata de oua , de sa nu fie numa fierte n-am mai facut decat nimicuri saptamana asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Apr 5 2005, 11:07 AM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Copii, da ce bine mai arata chestiile alea!!! Oricum, ar trebui sa fie asezate la dulciuricu poze, nu?

Sa va zic ce dulce am vrut sa fac io de post care , pana la urma, nu a mai iesit de post: prajiturica cu nuca.
Am macinat miez de nuca, l-am amestecat cu albus de ou batut spuma si cu zahar si i-am mai adugat si niste apa sa iasa cremos.
Am cumparat un pachet de foi de placinta Bella , din alea bulgaresti, f bune!
Si nici scumpe.
Si am uns tava frumos cu unt, dupa care am pus foaie, ulei , miere, compozitie si tot asa pana la ultima foaie. De fapt, la talpa am pus vreo 3 foi si ultimul start la fel. Marginile foilor, alea de raman mereu flocaite in tava, pe dinafara, le-am uns cu miere si le-am indoit frumos; fiecare strat de foaie. Ultimul strat l-am uns frumos cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si miere. Si am bagat la cuptor, dar cred ca am lasat nitel prea mult ca se aurise pe deasupra si era un pic uscata, totusi delicioasa.
Oricum, sfatul meu e, pentru cine vrea sa faca, sa ude foile cu un sirop de apa, rom, zahar, asa ca la baclava. Asta e, deocamdata.
Toate cele bune!


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamaruta
mesaj Apr 5 2005, 02:45 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 241
Inregistrat pe: 21-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,426



eu astazi am facut varza a la cluj,mancarica de mazare,si pt mama care e la regim pilaf cu piept de pui la cuptor si papanasi fierti cu branza de vaci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Apr 6 2005, 10:38 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331



Eu chiar am facut o prajitura de post, dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". O reteta mai simpla nici ca am mai vazut, asa ca v-o recomand cu caldura, pentru ca e si buna.
Eu am facut-o in forma de tort, dar orele erau intarziate si am renuntat sa tai blatul in doua si sa-i pun crema, dar zau ca ar merge.

Negresa de post

2 cani de apa calda, 2 cani de zahar, 1 cana de ulei, esenta de vanilie, esenta de rom; 1,5 pliculete de praf de copt (stins in otet), 5-6 linguri de cacao, faina (cat cuprinde, pentru un aluat ca o smantana groasa, ca la orice chec)

Se amesteca zaharul cu apa calda, pana cand zaharul se dizolva complet. Se incorporeaza apoi uleiul, amestecand bine, apoi se pun esentele, cacaoa, praful de copt stins cu otet . Se toarna faina, in ploaie, amestecand bine, pana se obtine o compozitie omogena.
Tava se unge cu ulei. Se coace prajitura la foc potrivit, timp de o ora (incerci cu scobitoarea).
Reteta e excelenta,super simplu de facut, iar negresa e pufoasa si compacta in sectiune, ca pandispanul, nu scarmanata, precum negresele din cofetarie. E doar putin cam dulce, poate voi incerca sa pun ceva mai putin zahar. Am folosit masura de 250 ml, chiar am masurat cu cana gradata. Si am pus si stafide, dar nu se prea simt. Mai bine ar merge cu bucatele de nuci prajite, dar tare e buna si simpla. Esente pui dupa gust, in reteta scria ca se pune o esenta de vanilie si o esenta de rom, dar ar fi prea mult. Eu nu aveam de rom si am pus de migdale si e buna si asa.
In reteta originala scria ca se opreste o cana din compozitie, care se toarna peste prajitura dupa ce aceasta s-a racit. Eu nu aveam chef sa mananc faina cruda, aaa ca am pus toata compozitia la copt. In cazul in care se respecta reteta si se glazureaza negresa, deasupra se presara cocos sau nuca macinata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

742 Pagini V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

12 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (12 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st August 2014 - 10:13 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare