Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
AtenÅ£ie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conÅ£ină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorÅ£i din toate codurile înregistrate prin SMS. InformaÅ£ii detaliate ÅŸi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
May 24 2007, 08:56 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,280 Inregistrat pe: 30-March 07 De la: Hamburg Membrul Nr.: 37,164 |
...aha! mersi, ai dreptate, e mult mai bine asa. Si la mine a crescut putin in cuptor, dar data viitoare pun si eu albusurile peste galbenusuri si nu invers. Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 5 2007, 04:51 AM |
|
|
|
May 24 2007, 09:33 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Gabriela, daca promiti ca aceeasi fata a prajiturii o pozezi si postezi de mai putin ori iti zic ce sa faci cu hirtia de copt ca sa stea bine la colturi
|
|
|
|
|
|
|
May 24 2007, 01:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Members Postari: 1,390 Inregistrat pe: 22-August 06 Membrul Nr.: 33,415 |
(Bolognese di Cluj @ May 23 2007, 09:08 PM) [snapback]341594[/snapback] Si eu am produs-o.Nu stiu inca ce gust are,dar e aratoasa Ce faina ti-a iesit. Asta era unul din deserturile mele preferate cand traia buna mea.La un moment dat ma plictisisem de ea, dar acum ar fi vremea s-o fac. Noua ne-o facea altfel, o facea forma rotunda, asa ca tine, doar plina ( n-avea forme de astea jmechere ), iar dupa ce se racea turna pe ea 2 litri de lapte fiert cu zahar si vanilie cald.O baga in frigider si cand o scotea numai ramanea nimic in curt timp. Noi ii ziceam ( impropriu ) budinca de gris. -------------------- "E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
|
|
|
|
May 24 2007, 01:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Members Postari: 1,390 Inregistrat pe: 22-August 06 Membrul Nr.: 33,415 |
(Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 07:33 AM) [snapback]341664[/snapback] Gabriela, daca promiti ca aceeasi fata a prajiturii o pozezi si postezi de mai putin ori iti zic ce sa faci cu hirtia de copt ca sa stea bine la colturi Io nu postez de multe ori, mie imi spui? -------------------- "E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
|
|
|
|
May 24 2007, 01:59 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
(micul @ May 24 2007, 01:45 PM) [snapback]341726[/snapback] Io nu postez de multe ori, mie imi spui? Tulai doamni, doar nu te cheama si pe tine Gabriela Nu, nu tie iti ziceam |
|
|
|
May 24 2007, 02:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,280 Inregistrat pe: 30-March 07 De la: Hamburg Membrul Nr.: 37,164 |
(Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 07:33 AM) [snapback]341664[/snapback] Gabriela, daca promiti ca aceeasi fata a prajiturii o pozezi si postezi de mai putin ori iti zic ce sa faci cu hirtia de copt ca sa stea bine la colturi Am sters pozele asemanatoare ...glumeam, cred ca am mai postat asa.... de fapt din acelasi unghi dar in alt loc |
|
|
|
May 24 2007, 02:19 PM
Trimis la
|
|
(micul @ May 24 2007, 11:43 AM) [snapback]341723[/snapback] Ce faina ti-a iesit. Asta era unul din deserturile mele preferate cand traia buna mea.La un moment dat ma plictisisem de ea, dar acum ar fi vremea s-o fac. Noua ne-o facea altfel, o facea forma rotunda, asa ca tine, doar plina ( n-avea forme de astea jmechere ), iar dupa ce se racea turna pe ea 2 litri de lapte fiert cu zahar si vanilie cald.O baga in frigider si cand o scotea numai ramanea nimic in curt timp. Noi ii ziceam ( impropriu ) budinca de gris. Am sa pun si eu mai multa compozitie...e si simplu de calculat, fara regula de trei simpla sau alte alea la un ou, trei linguri de gris.... dulce dupa gust si lapte - dupa cum o vrem de insiropata... As face-o si eu in forma din aia cu 'zimti', dar nu pot pune hirtie de copt in ea, n-o prea folosesc ca am tapetat-o cu ulei si faina, dar tot s-a lipit un pic si atunci se strica toata 'fata' aia frumoasa.... Sigur Bolo are o forma mai... 'jmechera' Adaug aici si poza de dimineata, la cafea....am suprapus doua bucati, intre ele- piersici din compot zdrobite si frisca. Cred ca ar merge lipite bucatile si cu budinca intre ele, nu doar cu dulceata; se poat si cu o crema.... mai cremoasa Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 5 2007, 04:54 AM |
|
|
|
May 24 2007, 02:34 PM
Trimis la
|
|
|
Gabriela, ai pozat prajitura asta ca si alte chestii din jdemii de unghiuri, ai pus-o aici, ai pus-o la Ce dulciuri gatim azi, nu ti se pare cam mult? E un discurs general, pe care ti-l fac acum dupa ce am asteptat si ti-am vazut postarile de cind stai pe aici. Daca ai pus o reteta cu poze intr-un loc nu e nevoie sa o mai copii si in altul si iar altul ca ea e acolo unde ai pus-o, eventual pui un link, dar ce rost are sa vedem acelasi patrat de prajitura cu sau fara frisca pe ea, de departe de aproape, din fata din spate, la dulciuri la imagini?
Sper ca intelegi ce vreau sa spun. Hirtia de copt ca sa se modeleze cum vrei tu trebuie sa o uzi, o pui sub jetul de apa, o uzi bine si o mototolesti in mina, o storci bine si in momentul acela devine foarte maleabila, o pui in tava si o intinzi cum vrei tu, apoi pui imediat compozitia ca sa nu aiba timp sa se usuce hirtia pentru ca se usuca foarte repede. Ideal ar fi sa ungi un pic tava ca hirtia sa stea lipita dar parerea mea e ca n-are sens sa faci atita munca ca sa ai iar de spalat tava. |
|
|
|
May 24 2007, 02:52 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Members Postari: 3,543 Inregistrat pe: 25-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,762 |
Hirtia de copt ca sa se modeleze cum vrei tu trebuie sa o uzi, o pui sub jetul de apa, o uzi bine si o mototolesti in mina, o storci bine si in momentul acela devine foarte maleabila, o pui in tava si o intinzi cum vrei tu, apoi pui imediat compozitia ca sa nu aiba timp sa se usuce hirtia pentru ca se usuca foarte repede. Ideal ar fi sa ungi un pic tava ca hirtia sa stea lipita dar parerea mea e ca n-are sens sa faci atita munca ca sa ai iar de spalat tava. [/quote] sau poti la fel de bine sa faci 4 taieturi la colturile tavii si sa suprapui hirtia in zona aia. e mult mai usor asa. in acest fel se poate folosi hirtia si in tavile rotunde, facind taieturi pina in locul in care hirtia acopera fundul tavii, deci doar la cea care imbraca marginile. |
|
|
|
May 24 2007, 03:07 PM
Trimis la
|
|
(Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 12:34 PM) [snapback]341747[/snapback] Hirtia de copt ca sa se modeleze cum vrei tu trebuie sa o uzi, o pui sub jetul de apa, o uzi bine si o mototolesti in mina, o storci bine si in momentul acela devine foarte maleabila, o pui in tava si o intinzi cum vrei tu, apoi pui imediat compozitia ca sa nu aiba timp sa se usuce hirtia pentru ca se usuca foarte repede. Ideal ar fi sa ungi un pic tava ca hirtia sa stea lipita dar parerea mea e ca n-are sens sa faci atita munca ca sa ai iar de spalat tava. ...multumesc frumos de explicatii, aveam mari probleme ca nu statea in colturi si se ridica in timp ce puneam compozitia etc. Gata cu astea, de acum! (Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 12:34 PM) [snapback]341747[/snapback] Gabriela, ai pozat prajitura asta ca si alte chestii din jdemii de unghiuri, .... uite abia acu' imi dau seama, le pozez mult pe alea care imi plac mai mult. (Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 12:34 PM) [snapback]341747[/snapback] ai pus-o aici, ai pus-o la Ce dulciuri gatim azi, nu ti se pare cam mult? E un discurs general, pe care ti-l fac acum dupa ce am asteptat si ti-am vazut postarile de cind stai pe aici. ...da, ai dreptate, e OK intr-un singur loc, e drept ca de cind am inceput sa postez ('stau pe aici' uneori Am luat retete de aici si inainte, de mai bine de un an, dar atunci deschideam numai la ce ma interesa, mai mult la retete in imagini, asa ca nu prea stiu ce-cum se posta la celelalte ... atunci ('din afara') mi se pareau uneori prea multe poze la 'retete in imagini', adica pozata chiar fiecare etapa desi mai era in plus numai un ingredient.... acum cred ca si eu pun poze prea multe si acolo. Ma gindesc ca trebuie postate doar pozele importante, adica sa vezi cum trebuie sa iasa aluatul sau cit sa curga compozitia, nu prea multe. Sa ma corectez daca gresesc ca si asta vreau sa stiu, insa (inca) nu mi-am dat seama foarte bine cum functioneaza lucrurile. ..... de acum intreb cind am vreo nelamurire (Adriana Nicoleta @ May 24 2007, 12:34 PM) [snapback]341747[/snapback] Daca ai pus o reteta cu poze intr-un loc nu e nevoie sa o mai copii si in altul si iar altul ca ea e acolo unde ai pus-o, eventual pui un link, dar ce rost are sa vedem acelasi patrat de prajitura cu sau fara frisca pe ea, de departe de aproape, din fata din spate, la dulciuri la imagini? Sper ca intelegi ce vreau sa spun. OK. Adica la 'ce dulciuri gatim azi' pun doar o poza si link, am inteles bine? si 'la imagini' alta poza decit acolo... ...pot sa pun si numai link direct la 'ce gatim azi' daca merge si asa, fara poza merge si mai repede ...mersi de info, astept si sint convinsa ca o sa-mi mai spuneti si mie ce si cum merg lucrurile pe aici PS Cind am timp, sa trec si sa sterg pozele din urma? (la cele asemanatoare ma refer). ........Si daca tot e vorba de poze, mi-am amintit ca de ceva vreme voiam sa intreb un admin. : cele vechi nu mai apar pe site? ca am gasit mai demult reteta la care nu vedeam pozele (era mai veche) si ma gindeam ca sint sterse, automat. Multumesc! ..si scuze ptr. Off- topic.... Acest mesaj a fost editat de Adriana Nicoleta: May 24 2007, 04:30 PM |
|
|
|
May 24 2007, 03:12 PM
Trimis la
|
|
(jenny_kap @ May 24 2007, 12:52 PM) [snapback]341758[/snapback] Hirtia de copt ca sa se modeleze cum vrei tu trebuie sa o uzi, o pui sub jetul de apa, o uzi bine si o mototolesti in mina, o storci bine si in momentul acela devine foarte maleabila, o pui in tava si o intinzi cum vrei tu, apoi pui imediat compozitia ca sa nu aiba timp sa se usuce hirtia pentru ca se usuca foarte repede. Ideal ar fi sa ungi un pic tava ca hirtia sa stea lipita dar parerea mea e ca n-are sens sa faci atita munca ca sa ai iar de spalat tava. sau poti la fel de bine sa faci 4 taieturi la colturile tavii si sa suprapui hirtia in zona aia. e mult mai usor asa. in acest fel se poate folosi hirtia si in tavile rotunde, facind taieturi pina in locul in care hirtia acopera fundul tavii, deci doar la cea care imbraca marginile. ...mersi frumos, am sa incerc si asa. Si vad care mi se pare mai la indemina.... la unele lucruri cind chiar trebuie sa stea fixata bine (compozitii care curg), am sa folosesc cu siguranta metoda Adrianei (si tava unsa cu ulei), cind insa nu e vorba de o compozitie prea moale ci alte prajituri- fursecuri, cornulete- si ma deranjeaza mai mult din punct de vedere estetic- am sa folosesc metoda asta cu taieturile la colturi |
|
|
|
May 24 2007, 03:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Eu fac cute la colturi,si iese perfect
-------------------- |
|
|
|
May 24 2007, 03:34 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,708 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
Eu...is siliconata
-------------------- |
|
|
|
May 24 2007, 03:59 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Members Postari: 3,543 Inregistrat pe: 25-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,762 |
gabriela, eu folosesc faza cu taieturile la colturi pentru toate felurile de aluat, indiferent cit de curgatoare sunt si nu am probleme
|
|
|
|
May 24 2007, 04:23 PM
Trimis la
|
|
|
(Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] .... uite abia acu' imi dau seama, le pozez mult pe alea care imi plac mai mult. Daca nu am pus prea multe poze, inseamna ca nu sint chiar incintata de cum mi-a iesit si o s-o refac. ...da, ai dreptate, e OK intr-un singur loc, e drept ca de cind am inceput sa postez ('stau pe aici' uneori , cind merge greu tre' sa stau mai mult... ), nu am fost foarte atenta sa-mi insusesc si tehnica- ce, cum, unde si cit. Gabriela, tu poti poza ce vrea muschiul tau si cit vrea muschiul tau dar multe poze ale aceleiasi bucati de prajitura OBOSESC pe cine citeste reteta, poti sa-ti faci o suta de poze pe calculatorul tau si cind o gasesti pe cea care te satisface o pui pe culinar, pentru ca eu daca citesc mesajul in care tu ai pus aceeasi bucata de prajitura de 10 ori din unghiuri diferite ma plictisesc, zau iti spun, si nu cred ca sunt singura. Deci daca indecizia te face sa pui aceeasi poza de mai multe ori, incearca sa te hotarasti inainte de a posta. (Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] Am luat retete de aici si inainte, de mai bine de un an, dar atunci deschideam numai la ce ma interesa, mai mult la retete in imagini, asa ca nu prea stiu ce-cum se posta la celelalte ... atunci ('din afara') mi se pareau uneori prea multe poze la 'retete in imagini', adica pozata chiar fiecare etapa desi mai era in plus numai un ingredient.... acum cred ca si eu pun poze prea multe si acolo. Ma gindesc ca trebuie postate doar pozele importante, adica sa vezi cum trebuie sa iasa aluatul sau cit sa curga compozitia, nu prea multe. Sa ma corectez daca gresesc ca si asta vreau sa stiu, insa (inca) nu mi-am dat seama foarte bine cum functioneaza lucrurile. Fiecare e liber sa pozeze si sa posteze orice si cite etape considera el ca e util, nu e o regula, singura regula de la retete in Imagini este ca procesul tehnologic sa fie pozat in minim 3-4 etape plus poza finala evident si cind se poate si sectiunea. Dar e alegerea ta in cite etape imparti procesul tehnologic, bunul simt ar zice ca atunci cind amesteci albusurile cu galbenusurile sa pui o singura poza, nu una din dreapta, una din stinga, una de sus si alta in diagonala (e un exemplu asta). (Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] ..... de acum intreb cind am vreo nelamurire OK. Adica la 'ce dulciuri gatim azi' pun doar o poza si link, am inteles bine? si 'la imagini' alta poza decit acolo... ...pot sa pun si numai link direct la 'ce gatim azi' daca merge si asa, fara poza merge si mai repede Nu e OBLIGATORIU sa postezi in Imagini o prajitura pe care ai pus-o la Ce dulciuri gatim azi, e valabil si invers. O data ce ai pus intr-un loc pe culinarul asta o reteta cu sau fara poze ea e acolo, nu e nevoie sa fie copiata azi intr-un loc miine intr-altul, eventual pui un link si faci o trimitere la ea daca cineva intreaba, are nevoie sau consideri ca e necesar in alt topic. (Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] ...mersi de info, astept si sint convinsa ca o sa-mi mai spuneti si mie ce si cum merg lucrurile pe aici In mod normal eu inainte de a intra intr-un loc ma informez mai intii cum merge treaba prin acel loc, dar nu toata lumea e ca mine din fericire. Daca ai vreo nelamurire eu si Maya am fost mereu si suntem disponibile sa explicam cum merg lucrurile, la fel o multime de fete de pe forum, dar ca sa dam raspunsuri trebuie sa fim intrebati mai intii. (Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] PS Cind am timp, sa trec si sa sterg pozele din urma? (la cele asemanatoare ma refer). las-o balta, nu intra si nu mai modifica nimic, incearca te rog frumos de acum inainte sa-ti impui, daca poti evident, o masura in numarul de poze pe care le postezi (Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] ........Si daca tot e vorba de poze, mi-am amintit ca de ceva vreme voiam sa intreb un admin. : cele vechi nu mai apar pe site? ca am gasit mai demult reteta la care nu vedeam pozele (era mai veche) si ma gindeam ca sint sterse, automat. La una din schimbarile forumului s-au "ascuns" pozele, motive tehnice, cind tu sau alticineva gasiti un asemenea topic semnalati-l unui admin si noi vom scoate pozele la iveala. Iti multumesc si eu tie, sper ca am fost suficient de explicita si sper ca timpul pe care l-am luat acum de la pregatirea tortului lui Marco sa fi fost bine folosit si de ajutor tuturor. |
|
|
|
May 24 2007, 04:32 PM
Trimis la
|
|
|
(Gabriela Carmen @ May 24 2007, 03:07 PM) [snapback]341768[/snapback] Multumesc! ..si scuze ptr. Off- topic.... Ti-am aranjat quotele in mesajul asta ca nu se intelegea nimica. |
|
|
|
May 24 2007, 04:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Tot în privinta imaginilor sterse,pe lînga cele explicate de Adriana..mai exista si o alta posibilitate..cîtiva useri,care ne-au parasit..înainte de a o face,si-au luat si imaginile cu ei
Alea nu le mai putem aduce înapoi ... -------------------- |
|
|
|
May 24 2007, 04:39 PM
Trimis la
|
|
![]() Mami de Rege si Printz! Grup: Members Postari: 4,202 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Tocmai vroiam sa intreb de pozele de aici: http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=11415&st=0
A plecat?? Ca eu habar n-aveam... -------------------- |
|
|
|
May 24 2007, 04:58 PM
Trimis la
|
|
(bulinuta @ May 24 2007, 04:39 PM) [snapback]341813[/snapback] Tocmai vroiam sa intreb de pozele de aici: http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=11415&st=0 A plecat?? Ca eu habar n-aveam... Nu..cred ca aici s-a întîmplat ceva..pozele erau încarcate pe alt server/photobucket,probabil..si s-au sters de acolo,din greseala,sau din lipsa de spatiu.Poate ne lamureste Theodora.Poate chiar mai are imaginile salvate pe undeva,si le posteaza iar . -------------------- |
|
|
|
May 24 2007, 09:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,915 Inregistrat pe: 20-February 02 De la: Arena Membrul Nr.: 2,380 |
Da, mi-a iesit. Adica am adaugat brinza de vaci ramasa, si am mai adaugat gris "ochio metric" si cred ca am exagerat cu "ochiul " ca mi-a iesit cam tare. Am putut sa o tai perfect si s-a mincat rapid continutul tavii.
nu am avut timp de minuantii de forme si silicoane, clasic tava de tabla. -------------------- ANCUTA
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|