![]() ![]() |
Jun 30 2007, 01:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
Cica scrie bidoanca 3 l, aka 2,7 kg si am dat vreo 12 lei. Si daca se face frig se intareste, nu mai iese din bidon? -------------------- |
|
|
|
Jun 30 2007, 01:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,924 Inregistrat pe: 12-December 01 Membrul Nr.: 1,338 |
Nu mai iese neam, noi a trebuit sa taiem bidonul ca sa-l transferam intr-o galetusa de iaurt de unde poti sa iei cu lingura, ca pe untura. Dar am fost multumita, m-a tinut cam un an un bidon, exclusiv pt snitele, chiftele si peste, la toamna mai iau unul
|
|
|
|
|
|
|
Jun 30 2007, 03:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
-------------------- |
|
|
|
Jun 30 2007, 06:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
Nu, io cred că e bine. <<Nu mai iese neam, noi a trebuit sa taiem bidonul ca sa-l transferam intr-o galetusa>> Merge încălzit (bidonul cu totul) în apă fiartă. << al tau cat valora per kilogram?>> Cam 250 de mii, cred. Alelalte-s puţin peste 200. Şi mai era unul, Prezident, cam 350, dar nu găsesc mereu. Oricum nu mai e ce ştiam io de copil, atunci era uscat şi tare, îţi tăia dintr-o roată mare. Era 30 de lei kg, faţă de Dalia, care era 27. |
|
|
|
Jun 30 2007, 08:29 PM
Trimis la
|
|
![]() Am buburuza!!! Grup: Membri Postari: 5,929 Inregistrat pe: 15-June 05 De la: Deutschland Membrul Nr.: 24,853 |
~~~N_Puiu,cascavalul ala se poate face rulada(rulada Mayei,e reteta la imagini)?De revelion am luat niste cascaval,nu mai tin minte ce firma,ca sa facem rulada Mayei de cascaval.Cand l-am pus a incalzit era sa nu-l mai pot scoate din oala,aproape se topise de tot,era numai grasime galbena brrr.Era in bucata dreptunghiulara,atata imi amintesc.Daca nu merge asta din poza de mai sus,atunci stiti care s-ar potrivi pentru rulada,dar sa nu coste o caruta de bani daca imi mai amintesc ceva va intreb si voi daca vreti raspundeti pana pe joi cand imi fac cumparaturile |
|
|
|
Jun 30 2007, 09:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Laura Sava,a pus la topicul cu rulada,cascavalul ce l-a folosit ea
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jun 30 2007, 09:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 671 Inregistrat pe: 2-July 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 3,887 |
Ulei de palmier= de evitat, e plin de grasimi saturate. Nici cel de cocos nu e prea grozav, dar se digera ff usor, pt ca are acizi grasi scurti. A nu se folosi totusi in mod curent.
Canola si sambure de strugure = grozave, la ora asta sunt la mai mare pret decat ce masline, pentru ca au acizi omega 3 , buni pentru combaterea bolilor cardio-vasc.Si uleiul de nuca ar fi bun, dar nu am vz asa ceva in Ro. Uleiul lui.."Raduleasca"...o mare ticalosie comerciala, am vazut ca si alte firme au scos mai nou ceva similar.Cantitatea de ulei de masline e infinitezimala, cumparatorul insa nu stie si zice ca l-a apucat pe Dzeu de un picior si...la un pret mic ............ Caz tot vorbeati de mezeluri.....mie mi-e sila sa le iau si pentru caine, pe bune....sunt un concentrat de chimicale, apa si zgarciuri.... ............ Cu vfructele de mare...atentie...pot provoca guta mai rau decat carnea...nu ca ar fi un risc de hiperconsum in Romanica -------------------- "Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)
|
|
|
|
Jun 30 2007, 09:29 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
(CorinaZ @ Jun 30 2007, 09:15 PM) [snapback]355825[/snapback] ............ Caz tot vorbeati de mezeluri.....mie mi-e sila sa le iau si pentru caine, pe bune....sunt un concentrat de chimicale, apa si zgarciuri.... acelasi lucru l-am "simtit" si eu în România..am luat salamuri foarte scumpe,si au fost groaznice.Pîna si mezelurile cele mai ieftine,fie de Aldi,Penny,Lidl..sînt delicatese pe lînga ce am vazut eu..poate nu am fost la locul potrivit..deci nu sariti pe mine..eu spun de ce kak am întîlnit eu .. -------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jun 30 2007, 09:42 PM
Trimis la
|
|
(Adriana Nicoleta @ Jun 29 2007, 10:57 PM) [snapback]355567[/snapback] N-am auzit de plumb in otet, acu ma dor tare picioarele de cit am mers azi si nu mai am chef sa ma duc sa scot toate sticlele sa citesc pe ele dar din cite imi amintesc nu cred ca scrie. Atentie insa sa nu faceti confuzie, otetul balsamic ala facut de toate fabricile cu must si otet si caramel e aceto balsamico fie ca e de Modena sau de Cracaoanii de sus. Dar cel mai cel care costa foaoooaaaaaarrrrrttttttte mult e aceto balsamico traditionale, asta e extrem de dens si foarte dulce amestecat cu acru. Pe asta nu il gasiti in supermercate. Si poate sa nu placa adica sigur nu place tuturor, mai apoi e asa de scump si de special ca gust ca in nici un caz nu merge pe salata ci pe anumite chestii in doze foarte mici. uite aici pentru cei care inteleg italiana o explicatie simpla http://www.cibo360.it/alimentazione/cibi/c...o_balsamico.htm Io iau numai Mazzetti,nu m-am uitat niciodata ce e prin el,nici n-o sa ma uit ..ca mi frica..cert este ca ne place la toti foarte mult,ce mai conteaza de e prin el
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jun 30 2007, 11:31 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Mi se pare citind pe aici ca fiecare zona/tara are varianta sau alegerea sau parerea ei, aici cel mai cel e uleiul de masline si e si normal pentru ca e un produs important si ar fi si pacat sa nu fie asa.
Alte uleiuri mai ciudate sunt destul de rare. Eu cred ca fiecare ar trebui sa foloseasca uleiul de care e sigur ca a fost produs cit mai simplu posibil asa cum facem eu si Stella cu cel de masline si asa cum face moatza cu celalalt. Cel de nuci eu l-am gasit in Franta si l-am luat de curiozitate, mi-a placut crud pentru ca avea gust de nuca, nu pot sa-l stric la prajit. Cel de rapita aici nici nu-l vazusem pina acu citva timp cind au zis ca poate fi folosit la motoarele diesel si dupa faza asta au umplut magazinele cu el. |
|
|
|
Jul 1 2007, 06:14 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
(MAYA @ Jun 30 2007, 10:29 PM) [snapback]355834[/snapback] acelasi lucru l-am "simtit" si eu în România..am luat salamuri foarte scumpe,si au fost groaznice.Pîna si mezelurile cele mai ieftine,fie de Aldi,Penny,Lidl..sînt delicatese pe lînga ce am vazut eu..poate nu am fost la locul potrivit..deci nu sariti pe mine..eu spun de ce kak am întîlnit eu .. cam asa este MAYA, eu din cand in cand mai dau un ban in plus pe salam de sibiu Angst ca sa imi aduc aminte de mezelurile bune (Angst a cumparat fabrica originala in care se facea pe vremuri sibiul dar cred ca au productie mica, sau nu stiu, ca se gaseste mai greu decat celelalte gen salonta care nu imi plac deloc). puiu, la 250.000 e pretul corect, presidentul (ementaler sau cum i-o zice, din ala cu gaurici) e 270.000 la billa (nu stiu daca de ala e vorba). petu, ma uit eu maine si iti zic de mascarpone, daca nu ti-e graba. -------------------- |
|
|
|
Jul 1 2007, 06:38 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,776 Inregistrat pe: 10-September 06 Membrul Nr.: 33,714 |
Mascarpone "italienesc" (Galbani cred ca e) = 11,5 roni la Gima sau 12,5 roni la Billa pentru o cutie de 250 gr., ceea ce inseamna in jur de 4 euro. Pe mine ma seaca la buzunare pofta de Tiramisu
-------------------- |
|
|
|
Jul 1 2007, 11:29 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
uleiul de nuci e f. bun la anumite salate, dar rancezeste repede.
la mine baza e uleiul de masline, si ceva ulei de floarea soarelui sau arahide ptr prajit cartofi , etc. mai exista si ulei de alune ( noisettes) alune/noisettes -------------------- |
|
|
|
Jul 1 2007, 11:58 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
(stella @ Jul 1 2007, 11:29 AM) [snapback]355988[/snapback] uleiul de nuci e f. bun la anumite salate, dar rancezeste repede. atunci tre sa ma grabesc sa-l termin ca daca ma duc simbata in Franta vreau sa-mi iau alta sticla. Acu intreb si eu dupa parerea voastra ca mi se pare ca difera parerea asta de la persoana la persoana, care e uleiul cel mai bun pentru prajit? si de ce. |
|
|
|
Jul 1 2007, 12:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Adriana, dixit bigazzi stiu ca cel de masline e cel mai bun. si eu folosesc la facut mancarea.
prajeli fac rar si atunci eu una folosesc floarea soarelui/arahide, ca sa pun 1l de masline si sa-l arunc dupa... eu nu folosesc de 2x uleiul ( fiecare cu buba sa). cat despre asta de palm, si cocos si alte dihanii, sincer nu ma inspira. deh, baba cu idei fixe. dar nici nu impun nimanui sa faca la fel ca mine. -------------------- |
|
|
|
Jul 1 2007, 12:28 PM
Trimis la
|
|
|
Pai asa stiu si asa fac si eu, dar vezi ca scriind si citind aici ti se deschid orizonturile si descoperi si altele
|
|
|
|
Jul 1 2007, 01:12 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,876 Inregistrat pe: 3-March 05 Membrul Nr.: 22,015 |
eu prajesc in ulei de floarea soarelui si samburi de struguri pt imi plac mult, dar si de masline, iar in genere gatesc doar cu cel de masline.
eu nu prea prejesc deep fry, adica un mult ulei decit daca fac snitele sau pui sau ceva asemanator, in rest nici cartofi prajiti nu fac , doar la cuptor sa nu folosesc ulei! si stella nici eu nu folosesc uleiul de 2x indiferent ce ar fi(imi aduc aminte ca acasa in buc cind stateam cu sor'mea prajeam de 5x nu de 2) Adriana cred ca cel mai bun e ala care iti place tie! punct otet balsamic am identic cu al Mayei, am dat pe 250ml 17$(aud), dar imi place gustul si sint singura care foloseste deci nu se termina repede! e cica facut in Italia in Modena si e importat aci, de-aia e asa de piperat |
|
|
|
Jul 1 2007, 03:57 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 671 Inregistrat pe: 2-July 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 3,887 |
In teorie(nu intru in detalii, ca e complicat si nu e cazul), cel mai bun de prajit ar fi cel de masline. Oricum, nu lasati uleiul sa fumege, deci ar trebui sa nu fie lasat sa depaseasca 190 grade. Asta, desigur, e posibil numai daca ai posibilitatea sa controlezi temperatura, ca intr-o friteuza. In tigaie e mai dificil, chiar nu vad cum...
.............. Cu mezelurile din Ro...la mine se strang toate rezultatele din tara la: salam de vara, cremvursti, carnati uscati, parizer , carne de mici, tocata si toba. Verdict: crima -------------------- "Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)
|
|
|
|
Jul 1 2007, 04:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
Petunico, făcui rulada Mayei de vre-o trei ori, dar nu mai ştiu ce caşcaval am folosit, oricum nu unul scump.
Uite ce am acum: ![]() Oţetul cam 3 E, uleiul de măsline cam 5 E iar ăl de susan 3 E. Un iaurt pe care l-am văzut azi şi mi-am adus aminte e Royal. Are şi gelatină. <<"Piciorus sau aripioara"....>> Imi aduc aminte filmul, era demult şi-am râs o grămadă, fără să mă gândesc c-ar putea să devină realitate... Corina, să-mi spui te rog despre carnea tocată, la care te referi, la aia cumpărată de la măcelărie sau la aia preambalată şi ce prostii conţine. Nu folosesc în mod obişnuit, de la măcelărie pot să cumpăr o bucată de carne şi-o toacă atunci, pe loc, dar mi-ar plăcea să ştiu. Acest mesaj a fost editat de n_puiu: Jul 1 2007, 04:24 PM |
|
|
|
Jul 1 2007, 04:26 PM
Trimis la
|
|
Nu cred ca uleiul de masline rezista la temperaturi de 190°C ,fara sa fumege.
Eu în ulei de masline,prajesc doar ce merge rapid/scurt,în rest îl folosesc în stare proaspata. La prajit ,folosesc Thomy de floarea soarelui. Din cîte uleiuri am folosit,cel de floarea soarelui mi s-a parut ca rezista cel mai mult pîna la fumegare . Ce mai folosesc este cel din sîmburi de struguri si seminte de susan(ulei). Otet am folosit de nuca..îmi place la salate..dar cum ai ei vor numai balsamico,ma conformez -------------------- Maya's World .
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|