IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

66 Pagini V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete din lumea araba si meniuri pentru Ramadan!.
Imagine Atasata

Atenţie PREMII!

Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală.
Zilnic 1 card DOMO de 300 RON.
Săptămânal un LCD LG 107 cm.
MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS.

Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro

Getut
mesaj Nov 11 2008, 12:40 AM
Trimis la #821

Big Chef

Grup: Members
Postari: 773
Inregistrat pe: 16-January 08
Membrul Nr.: 40,960

CITAT(elena_antony @ Nov 10 2008, 06:43 PM) *
Getut , deci e bun biggrin.gif .Thyme (engleza) =cimbru= zaatar(araba) smile.gif .

M-am zapacit de tot cu zaaturul blink.gif.
Elena, mersi mult ca m-ai lamurit pupic.gif.
Am zaatar cu marar icon_rotf.gif.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Malak
mesaj Nov 11 2008, 12:43 AM
Trimis la #822

Big Chef

Postari: 701
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Hessen-Frankfurt
Membrul Nr.: 22,243

CITAT(elena_antony @ Oct 28 2008, 03:43 PM) *
Sper sa gasesti zaatar smile.gif.Eu la 2 linguri de zaatar , pun vreo 3-4 linguri de ulei de masline.Zaatarul o sa absoarba mult ulei.Trebuie sa rezulte ceva omogen, nu foarte "apos" ,dar nici tare...sa fie putin ulei acolo, nu stiu cum sa-ti explic.biggrin.gif

Facut si mancat...aluatul e de la retete Laurei,dar nu am avut rabdare sa-l las prea mult la crescut si ..nu a iesit cum vroiam,dar any way au fost foarte gustoase si asa mi-am potolit pofta pe care o aveam de mai mult de o saptamana
Si mano'shurile mele biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
rym
mesaj Nov 11 2008, 12:32 PM
Trimis la #823

Master of disaster

Postari: 3,180
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: Israel
Membrul Nr.: 35,433

wau! da chiar ti-au reusit.Poti face cantitate mare, se pastreaza in pungi la congelator.

--------------------

+Quote Post
Neta
mesaj Nov 11 2008, 07:31 PM
Trimis la #824

Master of disaster

Postari: 2,289
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931

QUOTE(Getut @ Nov 11 2008, 12:40 AM) *
M-am zapacit de tot cu zaaturul blink.gif.
Elena, mersi mult ca m-ai lamurit pupic.gif.
Am zaatar cu marar icon_rotf.gif.

Za'atar
Za'atar is spice used heavily in the Middle East that combines herbs including hyssop, oregano, marjoram, and thyme, and sometimes also sesame seeds and sumac. Za'atar is also an herb that has a minty aroma and dark green leaves.

Za'atar can be mixed with olive oil and spread on bread or used alone for flavoring meats and vegetables and salads. You can blend your own spices to make za'atar or purchase it already blended. The benefit from making your own za'atar is you can use the spices to satisfy your own taste buds.

Imagine Atasata

--------------------
IPB Image

+Quote Post
elena_antony
mesaj Nov 12 2008, 02:28 AM
Trimis la #825

Senzuala

Postari: 2,005
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842

QUOTE(Neta @ Nov 11 2008, 12:31 PM) *
Za'atar
Za'atar is spice used heavily in the Middle East that combines herbs including hyssop, oregano, marjoram, and thyme, and sometimes also sesame seeds and sumac. Za'atar is also an herb that has a minty aroma and dark green leaves.

Za'atar can be mixed with olive oil and spread on bread or used alone for flavoring meats and vegetables and salads. You can blend your own spices to make za'atar or purchase it already blended. The benefit from making your own za'atar is you can use the spices to satisfy your own taste buds.

Neta nu vreau sa intru in polemici, dar zaatarul libanez traditional cu contine decat thyme tongue.gif .Zaatarul din Siria , la fel.
Deci aveam dreptate ca israelienii au facut o combinatie de ierburi si l-au numit zaatar. rolleyes.gif Dupa mine o data ce sunt mai multe ierburi nu mai e zaatar.E ca si cum ai vrea sa cumperi patrunjel uscat, doar ca are in compozitie si oregano, marar , maghiran etc.......pai atunci il mai poti numi patrunjel uscat daca are in compozitie atatea ierburi?! dry.gif

--------------------

+Quote Post
Neta
mesaj Nov 12 2008, 09:42 AM
Trimis la #826

Master of disaster

Postari: 2,289
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931

QUOTE(elena_antony @ Nov 12 2008, 02:28 AM) *
Neta nu vreau sa intru in polemici, dar zaatarul libanez traditional cu contine decat thyme tongue.gif .Zaatarul din Siria , la fel.
Deci aveam dreptate ca israelienii au facut o combinatie de ierburi si l-au numit zaatar. rolleyes.gif Dupa mine o data ce sunt mai multe ierburi nu mai e zaatar.E ca si cum ai vrea sa cumperi patrunjel uscat, doar ca are in compozitie si oregano, marar , maghiran etc.......pai atunci il mai poti numi patrunjel uscat daca are in compozitie atatea ierburi?! dry.gif

Polemica ? Pentru ceva ce nu ne apartine ca patent? Nu ma dau in vant dupa acest amestec de condimente, dar am crezut ca informatiile de pe net sunt corecte....

Za'atar
From Wikipedia,Za'atar, a blend of herbs, sesame seeds and salt
Origanum syriacumZa'atar (Arabic: زعتر‎; also spelled satar, zahatar or zatr) is a mixture of herbs and spices used as a condiment with Middle Eastern origins. The name of the condiment shares the Arabic name of the herb used as the main ingredient.[1]

Latin names for the herbs called za'atar include Origanum majorana (sweet marjoram), Origanum syriacum (also known as Biblical hyssop, Syrian oregano and wild marjoram), and Thymus capitatus (thyme).[2] Za'atar barri ("wild za'atar") is identified as Origanum vulgare which in English can refer to European oregano, oregano, pot marjoram, wild marjoram, winter majoram, and wintersweet.[3] Both oregano and marjoram are closely related Mediterranean plants of the Labiatae family which also includes mint and sage, so it is unsurprising that these herbs are commonly used as substitutes for one another.[4]

Za'atar is generally prepared using ground dried thyme, oregano, marjoram, or some combination thereof, mixed with toasted sesame seeds, and salt.[4] Some varieties may add savory, cumin, coriander[5] or fennel seed. A Lebanese variety of Za'atar usually contains sumac berries, and has a distinct dark red color.

Za'atar is popular both in cooking and as a condiment in Armenia, Iraq, Israel, Jordan, Lebanon, Libya, Morocco, the Palestinian territories, Syria, and Turkey. It is eaten for breakfast alongside a cheese made of yogurt with bread throughout the Arab world, most often in Lebanon, Palestine, and Syria.[6][7]

Contents [hide]
1 History
2 Uses
2.1 Culinary
2.2 Medicinal
3 See also
4 External links
5 References

biggrin.gif

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 16 2008, 06:54 PM
Trimis la #827

Master of disaster

Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714

Am făcut şi eu "turtele" astea cu za'atar. Le-am mâncat cu sana.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Tari bun!

--------------------

+Quote Post
rym
mesaj Nov 17 2008, 10:34 AM
Trimis la #828

Master of disaster

Postari: 3,180
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: Israel
Membrul Nr.: 35,433

Nu-mi vine sa cred Blonde,dar chiar sunt reusite smile.gif sper ca ti-au si placut.

--------------------

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 17 2008, 12:12 PM
Trimis la #829

Master of disaster

QUOTE(rym @ Nov 17 2008, 10:34 AM) *
Nu-mi vine sa cred Blonde,dar chiar sunt reusite smile.gif sper ca ti-au si placut.

Rym, sunt excelente! Nici eu nu mă aşteptam sa-mi iasă din prima. Este primul aluat pe care l-am făcut vreodată! Am făcut din jumătate de ingrediente şi mi-au ieşit 4.
Mai am şi pe astăzi. Mănânc la prânz cu iaurt. Mniaaaaaaaaam!

--------------------

+Quote Post
Malak
mesaj Nov 17 2008, 03:32 PM
Trimis la #830

Big Chef

Postari: 701
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Hessen-Frankfurt
Membrul Nr.: 22,243

Ce bine arataaaaaaaa
Iar mi-e poftaaaaaaaaa
Ce reteta de aluat ai? Tot a Laurei?De la pizza?

--------------------

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 17 2008, 04:06 PM
Trimis la #831

Master of disaster

QUOTE(Malak @ Nov 17 2008, 03:32 PM) *
Ce bine arataaaaaaaa
Iar mi-e poftaaaaaaaaa
Ce reteta de aluat ai? Tot a Laurei?De la pizza?

Muţumesc!
Dap, acelaşi aluat... doar că l-am lăsat muuult la dospit biggrin.gif .

--------------------

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 18 2008, 09:08 AM
Trimis la #832

Master of disaster

Până la urmă, aţi descoperit reţeta de Mansaf?!
Rym, de-o veşnicie mă gândesc la pulpele alea umplute cu orez, reţetă postată de tine. Poa' le fac în weekend. floare.gif

--------------------

+Quote Post
elena_antony
mesaj Nov 18 2008, 08:54 PM
Trimis la #833

Senzuala

Dubla

Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Nov 18 2008, 09:43 PM

--------------------

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 18 2008, 09:40 PM
Trimis la #834

Master of disaster

Elena, mulţumesc.
Mai mult m-ar fi interesat condimentele care se folosesc la această reţetă... că mielu' ştiu eu să-l înlocuiesc cu puiu' găinii. rolleyes.gif
E în oraş un restaurant libanez care face Mansaf cu pui. E demenţial. Aş încerca să fac şi acasă... numa' că nuş cu ce să aromez orezu' ăla.

--------------------

+Quote Post
elena_antony
mesaj Nov 18 2008, 09:42 PM
Trimis la #835

Senzuala

QUOTE(Blonde @ Nov 18 2008, 02:08 AM) *
Până la urmă, aţi descoperit reţeta de Mansaf?!
Rym, de-o veşnicie mă gândesc la pulpele alea umplute cu orez, reţetă postată de tine. Poa' le fac în weekend. floare.gif

A pus Sandi o reteta de Mansaf, daca nu ma insel.

Mansaful traditional se face cu carne de miel, dar se poate face si cu carne de pui.Eu am facut o data cu carne de vita, pentru ca sunt alergica la carnea de miel rolleyes.gif .Normal mansaf se face cu un iaurt "uscat" de capra, numit jameed, dar se poate face si cu iaurt normal sau eventual cu iaurt de capra . dry.gif
Reteta mea e dintr-o carte de bucate Libaneza, am incercat-o si a iesit foarte bun:

Ai nevoie de :
Carne de miel cu oase (~1kg)
1,5 kg iaurt simplu
apa sa fierbi carnea
1 ceapa
2 cani orez (basmati sau jasmin )
50g unt/ghe
sare
lipie prajita
seminte de pin, almonds,nuci, patrunjel tocat .......

Se spala bine carnea de miel, si se pune la fiert in apa cu putina sare si ceapa intreaga.Se fiebe pana ce carnea este fiarta.
In alta oala, se pune iaurtul la fiert, pe foc mic, amestecand continuu intr-un singur sens!!(este foarte important sa se amestece in acelasi sens,pentru a nu se "aduna" iaurtul)Cand acesta a ajuns la punctul de fierbere, se opreste focul.

Cand carnea este fiarta, se scoate intr-un vas, si se strecoara supa.Se adauga putina supa la iaurtul fiert (~1cana), se bun bucatile de carne, si se mai fierb in iaurt ~20minute, amestecand din cand in cand.Se potriveste de sare.Eu alte condimente nu am mai pus,reteta o am dintr-o carte de bucate Libaneza, si nu era specificat nici un condiment.Daca vrei poti sa pui niste baharat , sau stiu eu.......

Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet, iar la urma se adauga untul topit sau ghe.Se poate pune si putin shofran pentru culoare.
Lipia se rumeneste in cuptor, apoi se rupe in bucati.
Se prajesc semintele de pin , almonds, nuci in putin unt.

Pe un platou mare,se pune lipia prajita, apoi se aseaza frumos orezul, iar in mijlocul orezului se face o mica adancitura cu lingura.Se pune bucatile de miel si sos de iaurt in mijloc, si se orneaza cu seminte de pin, almond, si patrunjel tocat marunt.
In alt castronas se pune sosul de iaurt ramas,pentru cine doreste mai mult sos pentru orez....

Sper sa-ti placa smile.gif

--------------------

+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 18 2008, 09:46 PM
Trimis la #836

Master of disaster

Mulţumesc încă o dată, Elena! floare.gif

--------------------

+Quote Post
elena_antony
mesaj Nov 18 2008, 09:49 PM
Trimis la #837

Senzuala

QUOTE(Blonde @ Nov 18 2008, 02:40 PM) *
Elena, mulţumesc.
Mai mult m-ar fi interesat condimentele care se folosesc la această reţetă... că mielu' ştiu eu să-l înlocuiesc cu puiu' găinii. rolleyes.gif
E în oraş un restaurant libanez care face Mansaf cu pui. E demenţial. Aş încerca să fac şi acasă... numa' că nuş cu ce să aromez orezu' ăla.

Pai orezul se face simplu, eventual pui putin shofran pentru culoare si unt topit la sfarsit.
Depinde si de restaurant, unii mai "imbunatatesc" retetele dupa bunul plac.
Eu am facut cu orez simplu pentru mansaf, si sincer nu mi-ar fii placut sa fie orezul prea aromat, pentru ca strica gustul mancarii , nu mai simti aroma aceea de iaurt si carne.

Cand fac orez aromat pentru pui, eu pun 7 spices,shofran ,putina scortisoara si nutmeg, seminte de pin, si almonds. smile.gif

--------------------

+Quote Post
sorinadaniela
mesaj Nov 19 2008, 01:05 AM
Trimis la #838

Big Chef

Postari: 673
Inregistrat pe: 17-October 08
De la: Vicenza (Italia)
Membrul Nr.: 45,824

CITAT(elena_antony @ Nov 18 2008, 10:42 PM) *
A pus Sandi o reteta de Mansaf, daca nu ma insel.

Mansaful traditional se face cu carne de miel, dar se poate face si cu carne de pui.Eu am facut o data cu carne de vita, pentru ca sunt alergica la carnea de miel rolleyes.gif .Normal mansaf se face cu un iaurt "uscat" de capra, numit jameed, dar se poate face si cu iaurt normal sau eventual cu iaurt de capra . dry.gif
Reteta mea e dintr-o carte de bucate Libaneza, am incercat-o si a iesit foarte bun:

Ai nevoie de :
Carne de miel cu oase (~1kg)
1,5 kg iaurt simplu
apa sa fierbi carnea
1 ceapa
2 cani orez (basmati sau jasmin )
50g unt/ghe
sare
lipie prajita
seminte de pin, almonds,nuci, patrunjel tocat .......

Se spala bine carnea de miel, si se pune la fiert in apa cu putina sare si ceapa intreaga.Se fiebe pana ce carnea este fiarta.
In alta oala, se pune iaurtul la fiert, pe foc mic, amestecand continuu intr-un singur sens!!(este foarte important sa se amestece in acelasi sens,pentru a nu se "aduna" iaurtul)Cand acesta a ajuns la punctul de fierbere, se opreste focul.

Cand carnea este fiarta, se scoate intr-un vas, si se strecoara supa.Se adauga putina supa la iaurtul fiert (~1cana), se bun bucatile de carne, si se mai fierb in iaurt ~20minute, amestecand din cand in cand.Se potriveste de sare.Eu alte condimente nu am mai pus,reteta o am dintr-o carte de bucate Libaneza, si nu era specificat nici un condiment.Daca vrei poti sa pui niste baharat , sau stiu eu.......

Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet, iar la urma se adauga untul topit sau ghe.Se poate pune si putin shofran pentru culoare.
Lipia se rumeneste in cuptor, apoi se rupe in bucati.
Se prajesc semintele de pin , almonds, nuci in putin unt.

Pe un platou mare,se pune lipia prajita, apoi se aseaza frumos orezul, iar in mijlocul orezului se face o mica adancitura cu lingura.Se pune bucatile de miel si sos de iaurt in mijloc, si se orneaza cu seminte de pin, almond, si patrunjel tocat marunt.
In alt castronas se pune sosul de iaurt ramas,pentru cine doreste mai mult sos pentru orez....

Sper sa-ti placa smile.gif

Multumesc de reteta! Suna foarte bine. Si daca e sa nu gasesc mielut pot folosi carne de pui... se face exact la fel, nu?
O curiozitate... ce este 'ghe'-ul? Multumesc! Sorina

--------------------
Sorina

+Quote Post
sorinadaniela
mesaj Nov 19 2008, 01:10 AM
Trimis la #839

Big Chef

Postari: 673
Inregistrat pe: 17-October 08
De la: Vicenza (Italia)
Membrul Nr.: 45,824

CITAT(elena_antony @ Nov 18 2008, 10:49 PM) *
Pai orezul se face simplu, eventual pui putin shofran pentru culoare si unt topit la sfarsit.
Depinde si de restaurant, unii mai "imbunatatesc" retetele dupa bunul plac.
Eu am facut cu orez simplu pentru mansaf, si sincer nu mi-ar fii placut sa fie orezul prea aromat, pentru ca strica gustul mancarii , nu mai simti aroma aceea de iaurt si carne.

Cand fac orez aromat pentru pui, eu pun 7 spices,shofran ,putina scortisoara si nutmeg, seminte de pin, si almonds. smile.gif

7 spices ce este de fapt? Stiu ca am mai citit mai demult... dar am uitat. Care este echivalentul in romaneste?
nutmeg sper sa nu gresesc... e cumva samanta de floarea soarelui?
Si cand se pun in orez? Se pun la fiert, la sfarsit, prajite inainte... sau cum? Poti, te rog frumos, sa detaliezi un pic. Multumesc mult de tot! Sorina

--------------------
Sorina

+Quote Post
sarah_nc
mesaj Nov 19 2008, 01:25 AM
Trimis la #840

Master of disaster

Postari: 1,789
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747

QUOTE(sorinadaniela @ Nov 18 2008, 06:10 PM) *
7 spices ce este de fapt? Stiu ca am mai citit mai demult... dar am uitat. Care este echivalentul in romaneste?
nutmeg sper sa nu gresesc... e cumva samanta de floarea soarelui?
Si cand se pun in orez? Se pun la fiert, la sfarsit, prajite inainte... sau cum? Poti, te rog frumos, sa detaliezi un pic. Multumesc mult de tot! Sorina

7 SPICES este un mix din piper,cumin,coriandru,cuisoare(cloves),nutmeg,scortisoara,cardamon.se gaseste si sub denumirea de Bokharat sau Sabea bharat.Citeodata amestecul mai are un ingredient in plus sau minus cum ar fi ginger si fenugreek.poti sa-ti cumperi tu ingredientele si sa faci amestecul singura sau daca nu folosesti putin e mai rentabil sa cumperi doar punguta sau borcanelul cu 7 spices.

Nutmeg nu e samanta de floarea soarelui smile.gif este samanta unui pom,nu stiu sigur denumirea exacta,are o forma ovala ca un ou ,si se poate rade pe razatoarea foarte fina sau il gasesti deja pudra.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

66 Pagini V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 3rd September 2010 - 01:58 PM
Design by: Free IPB Skins & Web Proxy