79 Pagini V  « < 25 26 27 28 29 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete din lumea araba si meniuri pentru Ramadan
SANDI
mesaj Feb 10 2008, 10:47 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



QUOTE(rym @ Feb 10 2008, 09:59 AM) *
Sandi,acum imi aduc bine aminte,cumnata mea,in loc de branza,face o budinca:lapte,amidon,zahar si apa de flori...knafa facuta cu aceasta budinca are un gust fin.


Da..asta e:
5 cani de lapte
2 cani zahar
1/2 cana amidon
1 lingura apa de flori


Aluatul de knafa trebuie trebuie rumenit separat..taiteii aia amestecati cu unt, se dau la cuptor si se rumesc..doua foi vor iesi, apoi se asambleaza si se insiropeaza..

Acest mesaj a fost editat de SANDI: Feb 10 2008, 10:51 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 10 2008, 08:19 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Sandi,esti o comoara,bine ca mi-ai spus reteta exacta.knafa cu budinca imi place tare mult. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Feb 12 2008, 09:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



Fetele scuze,nu am mai intrat pe aici din unele motive personale.

Konafa am facut chiar duminica ,si este foarte simpla.Sint mai multe retet de konafa,asta depinde si de tara,in Palestina,Iordania,Liban se face cu aluat din gris dar eu nu l-am incercat niciodata doar cumparat pentru ca mi-a fost frica de esec,eu fac cu Kataif pe care il cumpar de la magazinul arabesc.il las sa se dezghete dupa care il amestec cu unt topit si putin colorant.in tava pun putin unt dupa care brinza rasa si acopar cu kataiful,o bag la cuptor pina se rumeneste putin si apoi torn siropul cind inca este fierbinte.Se mai poate face si cu eshta sau keshta,cu crema cum a pus Sandi ,dar la astea trebuie sa pui un rind de kataif in tava apoi crema apoi kataif si nu se mai insiropoaza mult ca la cea cu brinza.In Egipt konafa se face din kataif si cu multe feluri de alune,migdale,fistic (moukasarat) si sirop,fara brinza,crema sau altceva.

O sa fac odata pas cu pas cind ma duc sa mai cumpar brinza ca asta o gasesc doar la supermarketul arabesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
monu
mesaj Feb 15 2008, 10:51 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 252
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Bucharest - orasul vitezei
Membrul Nr.: 31,275




Aveti idee cum se poate gati inima de oaie? am 3 buc si nu stiu cum sa le prepar. va multumesc pentru ajutor.


--------------------
NERVISOR
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 16 2008, 01:24 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



da o cautare pe google,vezi ca exista o reteta la imagini,cu tochitura de pui,pusa de cristina,dedesubt este si o tochitura din carne de porc,inima,ficat...pusa in imagini de Moatza.succes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
monu
mesaj Feb 16 2008, 08:56 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 252
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Bucharest - orasul vitezei
Membrul Nr.: 31,275



Am dat cautare pe google dar nu am gasit nimic concret pe subiectul inima de oaie asa ca... le-am taiat (aveam 3), le-am clatit bine, le-am taiat bucatele si le-am bagat la marinat in ulei de masline, sos de soya, condimente. Apoi le-am prajit cu ceapa si usturoi si un strop de vin rosu.

O frumoasa amestecatura biggrin.gif La gust a iesit bun. Nu e ceva rafinat dar am reusit cumva sa rezolv problema.

Acest mesaj a fost editat de monu: Feb 16 2008, 08:58 PM


--------------------
NERVISOR
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Feb 17 2008, 05:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



Sarah am facut, deja a doua oara, reteta ta de pui la cuptor cu legume, a iesit superrrrrrrrr. Zic deja pentru ca e a doua duminica cand imi cere sotul sa-i fac aceasta mancare. Este foarte buna. Asa e aratat puiul nostru (data trecuta a avut mai mult sos, dar acum a cam stat prea mult la cuptor): Imagine Atasata


Imagine Atasata pentru reteta.


--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
EMIRA_77
mesaj Feb 20 2008, 08:42 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 17
Inregistrat pe: 20-February 08
De la: valcea si multe alte tari
Membrul Nr.: 41,679



biggrin.gif SAL DRAGELE MELE IUBITOARE ALE BUCATELOR ORIENTALE! va urmaresc de mult si azi am avut curajul sa ma inscriu si eu in formu.sunt mandra posesoare a cateva retete orientale si daca va intereseaza le pot pune aici cu scuzele ca nu prea stiu exact cum se numesc toate.oricum multe FELICITARI tuturor smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Feb 20 2008, 08:48 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(elena_antony @ Jan 24 2008, 11:23 PM) *
Sarah ma bucur ca ti-a placut kafta cu cartofi,daca ai facut poze mai multe, poti sa o pui si tu linistita , eu nu am numai cateva poze,si nu sunt chiar pas cu pas...

Kafta cu cartofi:



am mancat o chestie care se chema cred kofte cu cartofi (probabil acelasi lucru cu kafta) adica tot chiftele mai mari dar cu cartofii facuti piure, ca o scufie, cu rosii, legume, tralala, puse in tava si date la cuptor. bune rau. e acelasi lucru oare in alta infatisare?


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 21 2008, 05:08 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



BD ,nu stiu .....poate e kafta , dar facuta dupa alta metoda, poate turceasca smile.gif

In Liban am vazut 3 feluri de a prepara kafta: 1.kafta cu cartofi (dupa reteta de mai sus),
2.Kafta sub forma de chiftelute, prajite pe plita(un fel de hamburger tongue.gif ),
3.Shish kafta
asa:
Imagine Atasata (poza nu-mi apartine)

In restaurante se serveste shisk kafta alaturi de shish kebab , dupa servirea mezzei.yammy !

Acuma stii, cate bordee atatea obicee!


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Feb 21 2008, 08:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(ingerasul_Al @ Feb 17 2008, 10:22 AM) *
Sarah am facut, deja a doua oara, reteta ta de pui la cuptor cu legume, a iesit superrrrrrrrr. Zic deja pentru ca e a doua duminica cand imi cere sotul sa-i fac aceasta mancare. Este foarte buna. Asa e aratat puiul nostru (data trecuta a avut mai mult sos, dar acum a cam stat prea mult la cuptor): Imagine Atasata
Imagine Atasata pentru reteta.


Ingeras ma bucur ca v-a placut smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Feb 21 2008, 08:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(EMIRA_77 @ Feb 20 2008, 01:42 PM) *
biggrin.gif SAL DRAGELE MELE IUBITOARE ALE BUCATELOR ORIENTALE! va urmaresc de mult si azi am avut curajul sa ma inscriu si eu in formu.sunt mandra posesoare a cateva retete orientale si daca va intereseaza le pot pune aici cu scuzele ca nu prea stiu exact cum se numesc toate.oricum multe FELICITARI tuturor smile.gif

Emira bine ai venit,si felicitari pentru curaj.Poti sa postezi orice retete vrei aici chiar daca nu le sti numele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Feb 21 2008, 08:17 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



Hai sa mai pun si eu niste poze pe aici ca vad ca ati disparut toate.am refacut puiul la cuptor,peste cu orez si l-am servit cu tarator,snitel egiptean cu cartofi si salata,shrimp tagen.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Feb 21 2008, 08:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



si pestele aici.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 21 2008, 09:43 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Sara,observ ca ai facut orezul cu fidea prajita,si eu prepar la fel orezul,calesc fideau in ulei,orezul,apoi supa de pui condimentata.

BD.in Israel se intinde Kafta(pifteaua) cat este tava de mare,o portionam cat este cruda,in tava,punem un fir de ulei masline si dam la cuptor,cand este gata rumenita dar nu uscata punem deasupra un sos de tahina...este tare buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Feb 21 2008, 09:50 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



merci de lamuriri fetele smile.gif
cate bordee atatea ... chiftele


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 22 2008, 05:02 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Sarah numai bunatati ai facut mincacios.gif




--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 22 2008, 06:44 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Mai pun si eu o reteta din Maroc, care se face des si in Liban.Reteta o stiu de la soacra mea!

MOGHRABIEH :

Imagine Atasata


Moghrabiah e un fel de cuscus libanez , putin mai mare care arata asa:


Imagine Atasata


Ingrediente:
1 1/2 cani de mograbieh
2 cepe
1 pui ( sau pulpe,ciocanele ,ce vreti voi)
1/2 conserva naut ( eu nu am avut)
100 g seminte de pin
1/8 lingurita turmeric
1/2 lingurita 7 spices pepper
1/4 lingurita scortisoara
sare
1 lingura ulei

Se prajesc semintele de pin in 1 lingura ulei ,si se scot cu o paleta:


Imagine Atasata





--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 22 2008, 06:51 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Puiul se spala si proportioneaza, apoi se prajeste putin ,fara ulei (eu am facut toata treaba, intr-o singura tigae laugh.gif ), se scoate apoi pe o farfurie.
Se caleste ceapa taiata mai mare

Imagine Atasata


Se adauga apoi moghrabia +conserva de naut (eu n-am avut)+condimentele , si se mai lasa 1-2 minute:


Imagine Atasata






--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 22 2008, 06:57 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Se toarna totul intr-o tava, iar peste se pun bucatile de carne :

Imagine Atasata


Se toarna 3 cani de apa + 1 cub maggie sau supa de pui ce vreti.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la 425 F/220 C pt aprox 1 h 15 min.Verificati sa foe fiarta moghrabia.Daca mai e nevoie adaugati apa/supa .Dupa indepartati folia si mai lasati 10 min sa se bronzeze puiul:P
Asa arata scoasa din cuptor:


Imagine Atasata










--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

79 Pagini V  « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th September 2014 - 01:54 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare