87 Pagini V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete din lumea araba si meniuri pentru Ramadan
rym
mesaj Oct 25 2008, 11:01 AM
Trimis la #781

Master of disaster

Grup: Moderatori
Postari: 7,628
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: Israel
Membrul Nr.: 35,433

Malak,crema dulce este o budinca de lapte si amidon aromata cu apa de flori...poate te ajuta fetele cu reteta exacta,din pacate eu nu am facut niciodata varianta asta.

O floare pentru voi floare.gif si numai bine.

--------------------
Fan n_Puiu.
Go to the top of the page

+Quote Post
sorinadaniela
mesaj Oct 25 2008, 12:37 PM
Trimis la #782

Academic Chef

Grup: Membri
Postari: 1,121
Inregistrat pe: 17-October 08
De la: Vicenza (Italia)
Membrul Nr.: 45,824

CITAT(sarah_nc @ Oct 25 2008, 04:44 AM) *
Sorina cred ca doua ore jumate e mult,nu s-au zdrobit legumele?eu mai mult de o ora si ceva nu tin la cuptor ,acum depinde si de cuptor.cantitatile le folosesc din ochii,puiul il tai in 8 bucati si pe urma adaug legumele care le am in frigider,de obicei cele pe care le-am mentionat ulterior.
Ma bucur ca v-a placut smile.gif

Nuuuuuuuuuuu, nici vorba! Si-au pastrat forma fara probleme... chiar si zucchinele, la care chiar nu ma asteptam.
Ma gandesc ca totusi cantitatile de legume folosite au influentat in mod decisiv cresterea timpului de coptura.
Ca sa-ti faci o idee cat de nebuna am fost, am pus 2,5kg de cartofi, 0,5kg de zucchine, 1kg de ceapa... ce o fi fost in capul meu nu stiu, m-am pus pe curatat si nu m-am mai oprit... oricum rezultatul a fost exceptional.
Multumesc! Sorina

--------------------
Sorina

7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

+Quote Post
Malak
mesaj Oct 25 2008, 10:10 PM
Trimis la #783

Big Chef

Postari: 706
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Hessen-Frankfurt
Membrul Nr.: 22,243

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

CITAT(rym @ Oct 25 2008, 11:01 AM) *
Malak,crema dulce este o budinca de lapte si amidon aromata cu apa de flori...

Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa
Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut

--------------------

+Quote Post
sarah_nc
mesaj Oct 26 2008, 02:32 AM
Trimis la #784

Master of disaster

Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747

QUOTE(Malak @ Oct 25 2008, 02:10 PM) *
Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa
Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut

Malak daca zici ca ai mancat cu frisca probabil era chiar frisca,multi fac un desert din Kataif cu frisca,il insiropeaza si tot konafa il numesc.Kataiful se rupe bucatele si se amesteca cu untul topit dupa care se aseaza intr-o tava si apesi cu mainile foarte tare,se coace la cuptor pina se rumeneste si devine crocant,iese ca o foaie care se foloseste ca un blat.peste aceasta foaie se aseaza frisca batuta tare si acoperi cu alta foaie,dupa care se toarna siropul (shira) facut din zahar,apa,lamaie si apa de flori.

Konafa se mai face cu brinza speciala gen mozzarella dulce,sau cu ashta, o crema facuta din lapte,amidon, zahar,vanilie si o cutie de crema nestle(multi folosesc si lapte condensat),sau adauga un fel de cas la crema asta,eu pun ricotta.
Daca am timp zilele astea o sa fac poze pas cu pas si poate asa iti va fi mai usor sa intelegi.

Uite asta e crema nestle care sigur se gaseste la voi in Germania,aici o cumpar de la magazinele arabesti.

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Getut
mesaj Oct 26 2008, 12:37 PM
Trimis la #785

Big Chef

Postari: 796
Inregistrat pe: 16-January 08
Membrul Nr.: 40,960

Mi-ati facut pofta cu zaatarul tongue.gif dupa amestecul de plante (oregano, maghiran, cimbru) si seminte de susan rolleyes.gif am dedus ca o sa imi placa.
Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin.
Aveti cumva o reteta sau il cumparati facut?
Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun cool.gif

--------------------

+Quote Post
rym
mesaj Oct 26 2008, 12:51 PM
Trimis la #786

Master of disaster

QUOTE(Getut @ Oct 26 2008, 12:37 PM) *
Mi-ati facut pofta cu zaatarul tongue.gif dupa amestecul de plante (oregano, maghiran, cimbru) si seminte de susan rolleyes.gif am dedus ca o sa imi placa.
Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin.
Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun cool.gif

Lebane ,iaurt foarte bine scurs la care adaugi si putina sare dupa gust...poate fi intins pe paine alaturi felii de rosii sau poate fi servit in farfurie (gen humos) cu ulei de masline.

Sarah,mersi pentru varianta exacta a cremei de Konafa...cu crema de lapte este un deliciu. floare.gif

Despre amestecul de zatar stiu ca soacra mea adauga ingredientele dupa dorinta dar adauga si putina sare de lamaie.

--------------------
Fan n_Puiu.

+Quote Post
Malak
mesaj Oct 26 2008, 02:26 PM
Trimis la #787

Big Chef

Sarah mersi mult,sa fiu sincera nu sunt sigura ca era 100 % frisca,era anul trecut,am mancat in Bucuresti si crema era alba,galbuie parca si cremoasaaaaaa
Eu mi-am notat ce ai scris tu,daca faci reteta si sa poti sa puipoze,ar fi super si mi-as da seama cu ce ingredinte exact ai face
Eu as vrea sa o fac de sarbatorile de iarna,dar pana atunci,vreau sa-i fac o proba aici

Cand bag la cuptor fideluta aia de cataif,trebuie sa apas tare pana se farama?Iar siorpul pun doar cand e gata ,peste a doua foaie,nu?Nu m-ar duce capul ce cantitati ar fi,ca n-am vazut si n-am facut
Poate am noroc si vad la tine reteta in imagini

--------------------

+Quote Post
Getut
mesaj Oct 26 2008, 05:00 PM
Trimis la #788

Big Chef

CITAT(rym @ Oct 26 2008, 12:51 PM) *
Lebane ,iaurt foarte bine scurs la care adaugi si putina sare dupa gust...poate fi intins pe paine alaturi felii de rosii sau poate fi servit in farfurie (gen humos) cu ulei de masline.

Sarah,mersi pentru varianta exacta a cremei de Konafa...cu crema de lapte este un deliciu. floare.gif

Despre amestecul de zatar stiu ca soacra mea adauga ingredientele dupa dorinta dar adauga si putina sare de lamaie.

O sa incerc si lebane, sigur e bun.
Mersi frumos rym floare.gif, o sa fac si eu zaatarul dupa gust wink.gif

--------------------

+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 27 2008, 12:46 AM
Trimis la #789

Master of disaster

Postari: 2,530
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543

CITAT(Getut @ Oct 26 2008, 05:00 PM) *
O sa incerc si lebane, sigur e bun.
Mersi frumos rym floare.gif, o sa fac si eu zaatarul dupa gust wink.gif

Draga Getut, zaatar gasesti cu siguranta la magazinele arabesti. Este mult mai comod si cu siguranta reteta este exacta.
Si mie imi place foarte mult. wink.gif

--------------------

+Quote Post
elena_antony
mesaj Oct 27 2008, 01:40 AM
Trimis la #790

Senzuala

Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842

QUOTE(Getut @ Oct 26 2008, 06:37 AM) *

In zaatar nu se pun oregano si maghiran!!! huh.gif Atunci nu mai e zaatar tongue.gif

Zaatar-ul contine: cimbru (thyme in engleza ,zaatar in araba) uscat,seminte de susan,sare si sumac !
Soacra mea face asa:La o cana ( 250 ml ) cimbru uscat si macinat, pune 1/2 cana susan pajit,1/4 cana sumac si 1 lingura mare de sare.Se amesteca toate bine bine.Se mai adauga sare dupa gust.

Oricum cred ca gasesti gata preparat la magazinele arabesti smile.gif .Soacra mea de obicei nu cumpara.Socrul meu culege cimbru salbatic de la munte, il usuca si macina acolo.Acasa doar il amesteca cu susan,sumac si sare. smile.gif

Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Oct 27 2008, 01:41 AM

--------------------

+Quote Post
sarah_nc
mesaj Oct 27 2008, 06:36 AM
Trimis la #791

Master of disaster

QUOTE(elena_antony @ Oct 26 2008, 05:40 PM) *
In zaatar nu se pun oregano si maghiran!!! huh.gif Atunci nu mai e zaatar tongue.gif

Zaatar-ul contine: cimbru (thyme in engleza ,zaatar in araba) uscat,seminte de susan,sare si sumac !
Soacra mea face asa:La o cana ( 250 ml ) cimbru uscat si macinat, pune 1/2 cana susan pajit,1/4 cana sumac si 1 lingura mare de sare.Se amesteca toate bine bine.Se mai adauga sare dupa gust.

Oricum cred ca gasesti gata preparat la magazinele arabesti smile.gif .Soacra mea de obicei nu cumpara.Socrul meu culege cimbru salbatic de la munte, il usuca si macina acolo.Acasa doar il amesteca cu susan,sumac si sare. smile.gif

Cimbrul lor nu este ca cel romanesc deci cel mai bine cine vrea sa incerce zataar il cumpara de la magazinele arabesti cum a spus si Gabi.

+Quote Post
sarah_nc
mesaj Oct 27 2008, 06:38 AM
Trimis la #792

Master of disaster

QUOTE(Malak @ Oct 26 2008, 06:26 AM) *
Sarah mersi mult,sa fiu sincera nu sunt sigura ca era 100 % frisca,era anul trecut,am mancat in Bucuresti si crema era alba,galbuie parca si cremoasaaaaaa
Eu mi-am notat ce ai scris tu,daca faci reteta si sa poti sa puipoze,ar fi super si mi-as da seama cu ce ingredinte exact ai face
Eu as vrea sa o fac de sarbatorile de iarna,dar pana atunci,vreau sa-i fac o proba aici

Cand bag la cuptor fideluta aia de cataif,trebuie sa apas tare pana se farama?Iar siorpul pun doar cand e gata ,peste a doua foaie,nu?Nu m-ar duce capul ce cantitati ar fi,ca n-am vazut si n-am facut
Poate am noroc si vad la tine reteta in imagini

O sa fac zilele astea si postez la imagini,taitei de kataif se rup bucati mici si se amesteca cu unt si se coc singure ca foi numai atunci cind vrei sa faci ca un tort cum am spus eu de ala cu frisca,altfel se coace totul deodata si siropul se pune peste konafa chiar cind o scoti de la cuptor.

+Quote Post
Malak
mesaj Oct 27 2008, 01:32 PM
Trimis la #793

Big Chef

Mersi mult Sarah,astept cu nerabdare reteta ta si promit ca o voi face

--------------------

+Quote Post
Getut
mesaj Oct 27 2008, 03:33 PM
Trimis la #794

Big Chef

CITAT(Gabi Cara @ Oct 27 2008, 12:46 AM) *
Draga Getut, zaatar gasesti cu siguranta la magazinele arabesti. Este mult mai comod si cu siguranta reteta este exacta.
Si mie imi place foarte mult. wink.gif

Ai dreptate smile.gif eu vroiam sa il fac ieri, dar m-am razgandit deoarece mi se parea un pic ciudat sa pun oregano (eu il asociez cu mancarurile italiene).

CITAT(elena_antony @ Oct 27 2008, 01:40 AM) *

Off......... Wikipedia asta eusa_wall.gif mersi frumos Elena floare.gif
La ce se mai poate folosi concentratul de rodii? am incercat la salata dar nu prea ma tenteaza...

--------------------

+Quote Post
rym
mesaj Oct 28 2008, 01:16 PM
Trimis la #795

Master of disaster

Getut,daca dai o cautare pe google. ai sa gasesti diferite retete. Am si eu o sticla de concentrat de rodii care sta in dulap de un an...prefer sucul stors proaspat amestecat cu suc de portocale..

--------------------
Fan n_Puiu.

+Quote Post
Anomiss
mesaj Oct 28 2008, 01:25 PM
Trimis la #796

Master of disaster

Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074

QUOTE(Getut @ Oct 26 2008, 12:37 PM) *

zaatar, sumac au la un magazin din cartier, daca vrei iti pot lua si trimite

--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

+Quote Post
Malak
mesaj Oct 28 2008, 02:16 PM
Trimis la #797

Big Chef

Si mie-mi place muultt zaatarul ,o data am mancat la niste prieteni ,unul din ei era bucatar si am nimenrit exact cand a scos din cuptor niste panite,lipii groasa,ca in poza de jos si era mult mult zaatar presurat pe ele
Era nebunie si nu puteam sa pronunt exact denumirea ,radeau de mine si-mi ziceau ca e pizza,sa -i zic pizza libaneza
Arata exact 100 % ca in poza de jos,poza este luate de pe internet,nu-mi apartine
Ce mi-e poftaaaaaaaaa si ce bun eraaaaaaaaaaaa
Imagini Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Getut
mesaj Oct 28 2008, 03:05 PM
Trimis la #798

Big Chef

CITAT(rym @ Oct 28 2008, 01:16 PM) *
Getut,daca dai o cautare pe google. ai sa gasesti diferite retete. Am si eu o sticla de concentrat de rodii care sta in dulap de un an...prefer sucul stors proaspat amestecat cu suc de portocale..

Mersi, sa nu ma certati daca mai vin cu cine stie ce combinatie tongue.gif

CITAT(Anomiss @ Oct 28 2008, 01:25 PM) *
zaatar, sumac au la un magazin din cartier, daca vrei iti pot lua si trimite

Multumesc frumos, esti o dulce pupic.gif
E un magazin in Tm, numai ca nu l-am mai vizitat de ceva vreme.

CITAT(Malak @ Oct 28 2008, 02:16 PM) *
Era nebunie si nu puteam sa pronunt exact denumirea ,radeau de mine si-mi ziceau ca e pizza,sa -i zic pizza libaneza
Arata exact 100 % ca in poza de jos,poza este luate de pe internet,nu-mi apartine
Ce mi-e poftaaaaaaaaa si ce bun eraaaaaaaaaaaa

Malak, ia uite ce a facut Elena Aici wink.gif

--------------------

+Quote Post
elena_antony
mesaj Oct 28 2008, 04:04 PM
Trimis la #799

Senzuala

Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842

Vai man'ooshe mincacios.gif.O sa fac azi o tura, ca mi-ati adus aminte si am o pofta acummmmmmmmmmmm. tongue.gif

Malak ia uite ce am facut eu aici tongue.gif .....pozele imi apartin tongue.gif :

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Si ca sa-ti zic si cum le-am facut ,sa nu te las cu pofta smile.gif .Am facut aluatul de la Pitta Margherita, postatat de Laura A, care este superb, si care merge de minune la man'ooshe.Dupa l-am impartit in ~8 bucati, l-am intins cu mana in forma rotunda pe o hartie de copt , am pus zaatar amestecat cu ulei de masline, am intins uniform pe aluat, apoi cu degetele am facut gauri .Am mai lasat sa dospeasca ~10 minute,Le-am copt la 425 F, pana s-au maronit frumos pe de-asupra. wink.gif Aluatul acesta este super, iasa moale si ramane moale .yamyam

--------------------

+Quote Post
Malak
mesaj Oct 28 2008, 04:23 PM
Trimis la #800

Big Chef

Vaaaiiiii,de ce-mi faceti asta,cu ce v-am gresit ?????
Elena m-ai omorat
Nu stiu unde se afla reteta aia bengoasa de pizza,adika pt aluat,ma duc sa gugalesc pana o gasesc pe Laura
Maine dimineata daca gasesc zaatar in locul unde stiu eu ca ar fi ,le fac maine
Dar nu stiu cat ulei sa pun peste zaatar ,sa fie ceva omogen,nici mult ulei ,nici mult condiment? (am sa ma orientez dupa poza ta din linkul de mai sus)

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

87 Pagini V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 08:30 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare