![]() ![]() |
Oct 25 2008, 11:01 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
O floare pentru voi -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Oct 25 2008, 12:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,121 Inregistrat pe: 17-October 08 De la: Vicenza (Italia) Membrul Nr.: 45,824 |
Sorina cred ca doua ore jumate e mult,nu s-au zdrobit legumele?eu mai mult de o ora si ceva nu tin la cuptor ,acum depinde si de cuptor.cantitatile le folosesc din ochii,puiul il tai in 8 bucati si pe urma adaug legumele care le am in frigider,de obicei cele pe care le-am mentionat ulterior. Ma bucur ca v-a placut Nuuuuuuuuuuu, nici vorba! Si-au pastrat forma fara probleme... chiar si zucchinele, la care chiar nu ma asteptam. Ma gandesc ca totusi cantitatile de legume folosite au influentat in mod decisiv cresterea timpului de coptura. Ca sa-ti faci o idee cat de nebuna am fost, am pus 2,5kg de cartofi, 0,5kg de zucchine, 1kg de ceapa... ce o fi fost in capul meu nu stiu, m-am pus pe curatat si nu m-am mai oprit... oricum rezultatul a fost exceptional. Multumesc! Sorina -------------------- Sorina
![]() 7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg 7 iulie 2010 aveam 99kg 7 august 2010 aveam 93,6kg 7 sept 2010 aveam 91kg 7 oct 2010 aveam 87,7kg 7 nov 2010 aveam 83,7kg 7 dec 2010 aveam 81kg 7 ian 2011 aveam 79,9kg 7 febr 2011 aveam 78kg 7 martie 2011 aveam 77,5kg 7 aprilie 2011 aveam 75,5kg 7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit) 7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti 7 iulie 2011 aveam 73kg 7 iulie 2011 aveam 72,5kg |
|
|
|
|
|
|
Oct 25 2008, 10:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Malak,crema dulce este o budinca de lapte si amidon aromata cu apa de flori... Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 02:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,925 Inregistrat pe: 4-September 07 De la: carolina de nord Membrul Nr.: 38,747 |
Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut Malak daca zici ca ai mancat cu frisca probabil era chiar frisca,multi fac un desert din Kataif cu frisca,il insiropeaza si tot konafa il numesc.Kataiful se rupe bucatele si se amesteca cu untul topit dupa care se aseaza intr-o tava si apesi cu mainile foarte tare,se coace la cuptor pina se rumeneste si devine crocant,iese ca o foaie care se foloseste ca un blat.peste aceasta foaie se aseaza frisca batuta tare si acoperi cu alta foaie,dupa care se toarna siropul (shira) facut din zahar,apa,lamaie si apa de flori. Konafa se mai face cu brinza speciala gen mozzarella dulce,sau cu ashta, o crema facuta din lapte,amidon, zahar,vanilie si o cutie de crema nestle(multi folosesc si lapte condensat),sau adauga un fel de cas la crema asta,eu pun ricotta. Daca am timp zilele astea o sa fac poze pas cu pas si poate asa iti va fi mai usor sa intelegi. Uite asta e crema nestle care sigur se gaseste la voi in Germania,aici o cumpar de la magazinele arabesti.
Imagini Atasate
|
|
|
|
Oct 26 2008, 12:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin. Aveti cumva o reteta sau il cumparati facut? Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 12:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Mi-ati facut pofta cu zaatarul Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin. Aveti cumva o reteta sau il cumparati facut? Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun Lebane ,iaurt foarte bine scurs la care adaugi si putina sare dupa gust...poate fi intins pe paine alaturi felii de rosii sau poate fi servit in farfurie (gen humos) cu ulei de masline. Sarah,mersi pentru varianta exacta a cremei de Konafa...cu crema de lapte este un deliciu. Despre amestecul de zatar stiu ca soacra mea adauga ingredientele dupa dorinta dar adauga si putina sare de lamaie. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Oct 26 2008, 02:26 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Sarah mersi mult,sa fiu sincera nu sunt sigura ca era 100 % frisca,era anul trecut,am mancat in Bucuresti si crema era alba,galbuie parca si cremoasaaaaaa
Eu mi-am notat ce ai scris tu,daca faci reteta si sa poti sa puipoze,ar fi super si mi-as da seama cu ce ingredinte exact ai face Eu as vrea sa o fac de sarbatorile de iarna,dar pana atunci,vreau sa-i fac o proba aici Cand bag la cuptor fideluta aia de cataif,trebuie sa apas tare pana se farama?Iar siorpul pun doar cand e gata ,peste a doua foaie,nu?Nu m-ar duce capul ce cantitati ar fi,ca n-am vazut si n-am facut Poate am noroc si vad la tine reteta in imagini -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 05:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Lebane ,iaurt foarte bine scurs la care adaugi si putina sare dupa gust...poate fi intins pe paine alaturi felii de rosii sau poate fi servit in farfurie (gen humos) cu ulei de masline. Sarah,mersi pentru varianta exacta a cremei de Konafa...cu crema de lapte este un deliciu. Despre amestecul de zatar stiu ca soacra mea adauga ingredientele dupa dorinta dar adauga si putina sare de lamaie. O sa incerc si lebane, sigur e bun. Mersi frumos rym -------------------- |
|
|
|
Oct 27 2008, 12:46 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,530 Inregistrat pe: 6-April 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 42,543 |
O sa incerc si lebane, sigur e bun. Mersi frumos rym Draga Getut, zaatar gasesti cu siguranta la magazinele arabesti. Este mult mai comod si cu siguranta reteta este exacta. Si mie imi place foarte mult. -------------------- |
|
|
|
Oct 27 2008, 01:40 AM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Mi-ati facut pofta cu zaatarul Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin. Aveti cumva o reteta sau il cumparati facut? Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun In zaatar nu se pun oregano si maghiran!!! Zaatar-ul contine: cimbru (thyme in engleza ,zaatar in araba) uscat,seminte de susan,sare si sumac ! Soacra mea face asa:La o cana ( 250 ml ) cimbru uscat si macinat, pune 1/2 cana susan pajit,1/4 cana sumac si 1 lingura mare de sare.Se amesteca toate bine bine.Se mai adauga sare dupa gust. Oricum cred ca gasesti gata preparat la magazinele arabesti Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Oct 27 2008, 01:41 AM -------------------- |
|
|
|
Oct 27 2008, 06:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,925 Inregistrat pe: 4-September 07 De la: carolina de nord Membrul Nr.: 38,747 |
In zaatar nu se pun oregano si maghiran!!! Zaatar-ul contine: cimbru (thyme in engleza ,zaatar in araba) uscat,seminte de susan,sare si sumac ! Soacra mea face asa:La o cana ( 250 ml ) cimbru uscat si macinat, pune 1/2 cana susan pajit,1/4 cana sumac si 1 lingura mare de sare.Se amesteca toate bine bine.Se mai adauga sare dupa gust. Oricum cred ca gasesti gata preparat la magazinele arabesti Cimbrul lor nu este ca cel romanesc deci cel mai bine cine vrea sa incerce zataar il cumpara de la magazinele arabesti cum a spus si Gabi. |
|
|
|
Oct 27 2008, 06:38 AM
Trimis la
|
|
Sarah mersi mult,sa fiu sincera nu sunt sigura ca era 100 % frisca,era anul trecut,am mancat in Bucuresti si crema era alba,galbuie parca si cremoasaaaaaa Eu mi-am notat ce ai scris tu,daca faci reteta si sa poti sa puipoze,ar fi super si mi-as da seama cu ce ingredinte exact ai face Eu as vrea sa o fac de sarbatorile de iarna,dar pana atunci,vreau sa-i fac o proba aici Cand bag la cuptor fideluta aia de cataif,trebuie sa apas tare pana se farama?Iar siorpul pun doar cand e gata ,peste a doua foaie,nu?Nu m-ar duce capul ce cantitati ar fi,ca n-am vazut si n-am facut Poate am noroc si vad la tine reteta in imagini O sa fac zilele astea si postez la imagini,taitei de kataif se rup bucati mici si se amesteca cu unt si se coc singure ca foi numai atunci cind vrei sa faci ca un tort cum am spus eu de ala cu frisca,altfel se coace totul deodata si siropul se pune peste konafa chiar cind o scoti de la cuptor. |
|
|
|
Oct 27 2008, 01:32 PM
Trimis la
|
|
Mersi mult Sarah,astept cu nerabdare reteta ta si promit ca o voi face
-------------------- |
|
|
|
Oct 27 2008, 03:33 PM
Trimis la
|
|
Draga Getut, zaatar gasesti cu siguranta la magazinele arabesti. Este mult mai comod si cu siguranta reteta este exacta. Si mie imi place foarte mult. Ai dreptate In zaatar nu se pun oregano si maghiran!!! Zaatar-ul contine: cimbru (thyme in engleza ,zaatar in araba) uscat,seminte de susan,sare si sumac ! Soacra mea face asa:La o cana ( 250 ml ) cimbru uscat si macinat, pune 1/2 cana susan pajit,1/4 cana sumac si 1 lingura mare de sare.Se amesteca toate bine bine.Se mai adauga sare dupa gust. Oricum cred ca gasesti gata preparat la magazinele arabesti Off......... Wikipedia asta La ce se mai poate folosi concentratul de rodii? am incercat la salata dar nu prea ma tenteaza... -------------------- |
|
|
|
Oct 28 2008, 01:16 PM
Trimis la
|
|
Getut,daca dai o cautare pe google. ai sa gasesti diferite retete. Am si eu o sticla de concentrat de rodii care sta in dulap de un an...prefer sucul stors proaspat amestecat cu suc de portocale..
-------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Oct 28 2008, 01:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,368 Inregistrat pe: 4-October 07 De la: Micul Paris Membrul Nr.: 39,074 |
Mi-ati facut pofta cu zaatarul Am tot cautat pe net o reteta pentru a stii proportile din fiecare, din pacate nu am gasit retete decat pentru varianta cu sumac sau cumin. Aveti cumva o reteta sau il cumparati facut? Ps. Cum se cheama ce reiese din iaurt lasat sa se scurga bine? cred ca e tare bun zaatar, sumac au la un magazin din cartier, daca vrei iti pot lua si trimite -------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
Oct 28 2008, 02:16 PM
Trimis la
|
|
Si mie-mi place muultt zaatarul ,o data am mancat la niste prieteni ,unul din ei era bucatar si am nimenrit exact cand a scos din cuptor niste panite,lipii groasa,ca in poza de jos si era mult mult zaatar presurat pe ele
Era nebunie si nu puteam sa pronunt exact denumirea ,radeau de mine si-mi ziceau ca e pizza,sa -i zic pizza libaneza Arata exact 100 % ca in poza de jos,poza este luate de pe internet,nu-mi apartine Ce mi-e poftaaaaaaaaa si ce bun eraaaaaaaaaaaa
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Oct 28 2008, 03:05 PM
Trimis la
|
|
Getut,daca dai o cautare pe google. ai sa gasesti diferite retete. Am si eu o sticla de concentrat de rodii care sta in dulap de un an...prefer sucul stors proaspat amestecat cu suc de portocale.. Mersi, sa nu ma certati daca mai vin cu cine stie ce combinatie zaatar, sumac au la un magazin din cartier, daca vrei iti pot lua si trimite Multumesc frumos, esti o dulce E un magazin in Tm, numai ca nu l-am mai vizitat de ceva vreme. Era nebunie si nu puteam sa pronunt exact denumirea ,radeau de mine si-mi ziceau ca e pizza,sa -i zic pizza libaneza Arata exact 100 % ca in poza de jos,poza este luate de pe internet,nu-mi apartine Ce mi-e poftaaaaaaaaa si ce bun eraaaaaaaaaaaa Malak, ia uite ce a facut Elena Aici -------------------- |
|
|
|
Oct 28 2008, 04:04 PM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Vai man'ooshe
Malak ia uite ce am facut eu aici ![]() ![]() Si ca sa-ti zic si cum le-am facut ,sa nu te las cu pofta -------------------- |
|
|
|
Oct 28 2008, 04:23 PM
Trimis la
|
|
Vaaaiiiii,de ce-mi faceti asta,cu ce v-am gresit ?????
Elena m-ai omorat Nu stiu unde se afla reteta aia bengoasa de pizza,adika pt aluat,ma duc sa gugalesc pana o gasesc pe Laura Maine dimineata daca gasesc zaatar in locul unde stiu eu ca ar fi ,le fac maine Dar nu stiu cat ulei sa pun peste zaatar ,sa fie ceva omogen,nici mult ulei ,nici mult condiment? (am sa ma orientez dupa poza ta din linkul de mai sus) -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|