![]() ![]() |
Oct 28 2008, 04:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Aluatul de la Pizza Margherita postat de Laura A e acesta: Ingrediente:500g faina,250 ml apa calduta,20 g drojdie proaspata (1 1/2 lingurita uscata , in cazul meu),1 lingurita miere de albine,1/2 lingurita sare,5 linguri ulei extravirgin. Eu fac intai o maia, din drojdie +apa calduta+miere+1 lingura faina.Las 10 minute pana se umfla.Pun drojdia in mijlocul fainii, adaug uleiul+sarea si framant bine bine.Daca e lipicios framanta cu mainile infainate, dar nu mai adauga faina!Pun aluatul intr-un castron uns cu foarte putin ulei de masline, il acopar cu folie de plastic, si-l pun in cuptorul usor incalzit , sau in microunde sa dospeasca pentru ~ 1 h sau pana isi dubleaza volumul. Edit : Microundele si cuptorul sunt stinse, da? Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Oct 28 2008, 04:46 PM -------------------- |
|
|
|
Oct 30 2008, 04:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Fetelor luati si niste lebane
Mersi rym, mersi Elena (am folosit filtre de cafea la scurs
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Oct 30 2008, 05:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
By the way, ii zice Labneh -------------------- |
|
|
|
Oct 30 2008, 05:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Sa-ti fie de bine ! By the way, ii zice Labneh E tare bun, acu' nu mai inteleg nimic -------------------- |
|
|
|
Oct 30 2008, 05:24 PM
Trimis la
|
|
Denumirea corecta e Labneh , unii o mai scriu Labne/Lubbneh, oricum pronuntia e aceeasi. Laban este denumirea pentru iaurt, iar Labneh este crema de iaurt -------------------- |
|
|
|
Oct 30 2008, 07:26 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Nu stiu unde se afla reteta aia bengoasa de pizza,adika pt aluat,ma duc sa gugalesc pana o gasesc pe Laura uite, nu mai gugali .... http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=474226 -------------------- |
|
|
|
Oct 30 2008, 09:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Multumesc Elena pentru explicatie...se pronunta labaneh... cu h-ul asta pierdut si dificil...
Acum explicati-mi ! frikile este facut din grau trecut prin foc si rasnit,nu? am o mare dilema si am impresia ca am zapacit-o si pe monicutz la topicul ''arpacas''....la ''am o nelamurire''. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Oct 30 2008, 10:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Multam Stella,da ce fain arataaaa pizzzaaaa aiiiiaaaaaaaa,vai de mine Am intrebat de zaatar la magazinul arabesc,nu aveau,dar zilele astea sigur vor aduce si voi face aluatul respectiv,ca pofta mi-e tot deschisa -------------------- |
|
|
|
Oct 31 2008, 08:27 PM
Trimis la
|
|
![]() The Landlady Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
-------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Nov 2 2008, 05:24 AM
Trimis la
|
|
Ce bine arata hummusul tau si ce frumos l-ai decorat
-------------------- |
|
|
|
Nov 2 2008, 01:33 PM
Trimis la
|
|
![]() The Landlady Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
Ce bine arata hummusul tau si ce frumos l-ai decorat Multumesc, Elena -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Nov 3 2008, 09:17 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
-------------------- |
|
|
|
Nov 3 2008, 09:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Stella,la inceput am crezut ca este frisca cu dulceata,asa de pufoas si alb este labaneh-ul tau.
Hai sa-ti mai dau un pont: pita,labaneh si pepene rosu. Rebella,reusit hummusul tau. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Nov 4 2008, 09:22 AM
Trimis la
|
|
![]() Panfortzescus Grup: Membri Postari: 3,179 Inregistrat pe: 7-September 06 De la: Auckland, Noua Zeelanda Membrul Nr.: 33,665 |
-------------------- Fan n_puiu!
|
|
|
|
Nov 4 2008, 02:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Moaaamaaa ce combinatii ati bagat fetelor
Pai daca labhne e usor sarata ce gust a avut in combinatie cu dulceata?Eu una n-as putea sa combin cu absolut nimic,pentru mine cel mult cu un pic de ulei de masline deasupra si lipie (must be),nici cu altfel de paine nu pot manca P.S eu inca-mi astept zaatarul la magazin,vine el curand..simt...... -------------------- |
|
|
|
Nov 9 2008, 01:08 AM
Trimis la
|
|
Pai daca labhne e usor sarata ce gust a avut in combinatie cu dulceata? Malak si eu am combinat iaurtul scurs (fara sare) cu compot de mure, de o mie de ori mai bun decat orice iaurt cu fructe din comert Am cumparat zaatar, acasa am vazut ce contine.....e si asta zaatar o ba Contine: thyme, sesame, shamra, anise, coriander, sumac, cumin, salt, citric acid. Cel mai mic recipient cu zaatar era de 500gr, cred ca o sa il termin in vreo 5 ani Dati-mi idei la ce il mai pot folosi (pe labneh, la "pizza" Elenei- atat stiu). -------------------- |
|
|
|
Nov 9 2008, 07:43 PM
Trimis la
|
|
Malak si eu am combinat iaurtul scurs (fara sare) cu compot de mure, de o mie de ori mai bun decat orice iaurt cu fructe din comert Am cumparat zaatar, acasa am vazut ce contine.....e si asta zaatar o ba Contine: thyme, sesame, shamra, anise, coriander, sumac, cumin, salt, citric acid. Cel mai mic recipient cu zaatar era de 500gr, cred ca o sa il termin in vreo 5 ani Dati-mi idei la ce il mai pot folosi (pe labneh, la "pizza" Elenei- atat stiu). alta intrebuintare nu are ,dar nici nu se altereaza...asa ca ai timp sa-l consumi. stai ca-mi amintesc...daca preferi sa faci cornulete(aluat sarat) umplute cu branza feta peste care presari zaatar,da,astea au un gust demential....pe cuvant.Am sa caut reteta exacta... -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Nov 10 2008, 05:24 AM
Trimis la
|
|
Malak si eu am combinat iaurtul scurs (fara sare) cu compot de mure, de o mie de ori mai bun decat orice iaurt cu fructe din comert Am cumparat zaatar, acasa am vazut ce contine.....e si asta zaatar o ba Contine: thyme, sesame, shamra, anise, coriander, sumac, cumin, salt, citric acid. Cel mai mic recipient cu zaatar era de 500gr, cred ca o sa il termin in vreo 5 ani Dati-mi idei la ce il mai pot folosi (pe labneh, la "pizza" Elenei- atat stiu). Mama mia,zaatarul tau are si marar Poate o fii " zaatar israelian ",ei mai fac combinatii de genul.....acum important e sa-ti placa. I-am spus sotului meu ce contine zaatar-ul tau si mi-a zis ca trebuia sa-i zica :"herbs mix " nu zaatar. Eu pe langa manoo'she,mai fac si mini cornulete, si le umplu cu zaatar amestecat cu putin ulei de masline....mai pun si pe pizza .......si cam atat. -------------------- |
|
|
|
Nov 10 2008, 12:50 PM
Trimis la
|
|
alta intrebuintare nu are ,dar nici nu se altereaza...asa ca ai timp sa-l consumi. stai ca-mi amintesc...daca preferi sa faci cornulete(aluat sarat) umplute cu branza feta peste care presari zaatar,da,astea au un gust demential....pe cuvant.Am sa caut reteta exacta... Da, imi plac cornulrile sarate Mama mia,zaatarul tau are si marar Poate o fii " zaatar israelian ",ei mai fac combinatii de genul.....acum important e sa-ti placa. I-am spus sotului meu ce contine zaatar-ul tau si mi-a zis ca trebuia sa-i zica :"herbs mix " nu zaatar. Eu pe langa manoo'she,mai fac si mini cornulete, si le umplu cu zaatar amestecat cu putin ulei de masline....mai pun si pe pizza .......si cam atat. Mi se parea ca are cam prea multe ingrediente sa fie zaatar, of ce ma enerveaza! daca observam la magazin imi luam sumac si cimbru de acolo si imi faceam singura zaatar, oricum o sa imi cumpar ingredientele si o sa il prepar dupa reteta ta. M-am uitat pe cutie, nu scrie nici unde ca ar fi zaatar ci: Green Thyme, eu i-am cerut omului zaatar Acest Green Thyme e produs ide Durra (in Siria). -------------------- |
|
|
|
Nov 10 2008, 06:43 PM
Trimis la
|
|
Mi se parea ca are cam prea multe ingrediente sa fie zaatar, of ce ma enerveaza! daca observam la magazin imi luam sumac si cimbru de acolo si imi faceam singura zaatar, oricum o sa imi cumpar ingredientele si o sa il prepar dupa reteta ta. M-am uitat pe cutie, nu scrie nici unde ca ar fi zaatar ci: Green Thyme, eu i-am cerut omului zaatar Acest Green Thyme e produs ide Durra (in Siria). Getut , deci e bun -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|